images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Головному управлінні поліції Польщі вибухнув "подарунок з України"

Четвер, 15 грудня 2022, 16:19

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПОЛІЦІЇ. ФОТО: WIKIMEDIA

У Польщі в будівлі Головного управління поліції вибухнув "подарунок з України", у результаті вибуху головного коменданта поліції Польщі генерала Ярослава Шимчика було госпіталізовано.

Про це повідомили у четвер у міністерстві внутрішніх справ Польщі, пише "Європейська правда" з посиланням на RMF 24.

Вибух стався напередодні, проте міністерство виступило з офіційною заявою щодо цього лише сьогодні.

Внаслідок вибуху в Головному управлінні поліції обвалилася стеля в одній з кімнат на першому поверсі. Були пошкоджені також приміщення вище на другому поверсі,  де розташований кабінет генерала Шимчика.

Міністерство внутрішніх справ підтвердило неофіційну інформацію RMF FM про те, що генерал Шимчик був доставлений до лікарні після вибуху. Він отримав легкі поранення і перебуває на обстеженні.

Цивільний працівник управління поліції також отримав легкі поранення, його не госпіталізували.

"Вибухнув один з подарунків, який отримав комендант під час свого робочого візиту в Україну", - повідомили у пресслужбі міністерства.

За повідомленням міністерства внутрішніх справ, під час візиту в Україну генерал Шимчик зустрівся з керівництвом поліції та служби з надзвичайних ситуацій України.

"Подарунок був зроблений від одного з керівників українських служб", - повідомили у пресслужбі. При цьому не уточнюється, про який саме подарунок йдеться. За неофіційною інформацією, це був гранатомет.

Міністерство випустило комюніке через понад 30 годин після інциденту, підкреслює RMF.

Оновлено: За неофіційними даними, причиною вибуху в Головному управлінні поліції Польщі напередодні став подарований в Україні гранатомет, яким "гралися" поліцейські.

 

З магазину в центрі міста раніше судимий тернополянин викрав дві шуби вартістю майже 15 тисяч гривень

Четвер, 15 грудня 2022, 16:13


Зловмисник скористався тим, що продавець не помітила його «візиту», вхопив товар, що висів біля входу, і втік.

До співробітників Тернопільського райуправління поліції із заявою про крадіжку звернулася власниця торгового закладу, що в центрі міста. Зі слів заявниці, невідомий чоловік серед білого дня зайшов до приміщення магазину і, скориставшись тим, що продавець не одразу помітила його, вхопив дві шуби, що висіли біля входу, і втік.

Оперативники, переглянувши відео з камер спостереження, одразу встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше неодноразово судимий за майнові злочини житель обласного центру, 1987 року народження. Крадія затримали через декілька годин. Однак викрадений товар він встиг продати. Сума завданих збитків, зі слів заявниці, – майже 15 тисяч гривень.

Зловмисникові оголошено підозру за частиною 4 статті 185 (крадіжка, скоєна в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Херсон повністю знеструмлений: пошкоджена критична інфраструктура

Четвер, 15 грудня 2022, 11:25

Російській військові завдали ударів по критичній інфраструктурі деокупованого Херсона – місто повністю знеструмлене.

Джерело: очільник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич в Telegram

Пряма мова: "Херсон повністю знеструмлений через ворожі обстріли. Триває сильний обстріл об'єкта критичної інфраструктури у Корабельному районі міста".

Деталі: Він додав, що енергетики почнуть відновлювати електромережі за першої ж можливості.

Що цьому передувало: Зранку 15 грудня російські окупанти вдруге за кілька днів атакували центр Херсона, влучивши за 100 метрів від будівлі Херсонської ОВА. Російський снаряд також влучив у місце, де розташований пункт медичної допомоги та видачі гуманітарної допомоги. Є інформація про 2 загиблих.

ТЕТЯНА ЛОЗОВЕНКО

 

Призи в соцмережі розігрують шахраї. Поліцейські застерігають від подібних афер

Четвер, 15 грудня 2022, 11:17


Розіграші в соціальній мережі стають все більш популярними. Але виграти вдається тільки одиницям, більшість потрапляють у шахрайські пастки та втрачають гроші.

Мешканка Тернопільського району в інтернет-мережі Instagram хотіла виграти дороговартісну побутову техніку. Умови конкурсу включали у себе декілька етапів. Перший – підписатися на різних спонсорів. Жінка виконала ці умови і згодом отримала повідомлення, що потрапила у трійку переможців. Потрібно лише оплатити податок на виграш доставку митне оформлення тощо. Жертва афери декілька разів переводила різні суми на невідомі рахунки. В підсумку втратила понад 50 тисяч гривень, а обіцяного техніки так і не отримала. А сторінка в соцмережі зникла.

Потерпіла звернулася з заявою про в поліцію. Працівники поліції встановлюють усі обставини шахрайства та наголошують проявляти обачність, перш ніж скористатися шансом отримати “легкі” гроші чи призи.

Ретельно перевіряйте інформацію, яку Вам повідомляють.

Прохання сплатити податок перед отриманням призу є першою ознакою шахрайства, оскільки в нас податки платять з уже отриманих виграшів. У такий спосіб шахраї отримують багато грошей.

Не робіть ніяких передплат і не майте справу з дивними ресурсами.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Тернополянка хотіла допомогти знайомій, а потрапила в шахрайську пастку

Четвер, 15 грудня 2022, 11:16


Правоохоронці Тернопільського РУП відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства, вчиненого щодо мешканки обласного центру. Заявниця хотіла допомогти своїй знайомій з коштами, однак стала жертвою шахраїв.

Потерпіла розповіла, що до неї в одній із соціальних мереж надійшло повідомлення від знайомої, яка просила про допомогу. Дівчина просила краянку позичити їй 10 000 гривень. За псевдоверсією кошти вона пообіцяла повернути в найкоротші строки. Заявниця погодилася й переказала необхідну суму. Однак вже через деякий час до неї зателефонувала знайома й розповіла, що її сторінку в соціальній мережі взламали й вона немає ніякого відношення до відправленого від її імені повідомлення.

Відомості про подію правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці радять у разі отримання такого повідомлення зателефонувати цій людині і запитати про надсилання подібного прохання. Водночас для уникнення проблем із шахраями необхідно :

  • не надавати особистої інформації на незнайомих сайтах, що стосується паспортних і платіжних даних, номеру телефона, логінів тощо;
  • не робити великих передоплат при покупці в інтернет-магазинах та використовувати післяплату;
  • не користуватися підозрілими сервісами або пропозиціями інших людей, зокрема, щодо швидкого заробітку або кредитів;
  • перевіряти прохання про матеріальну допомогу, навіть якщо вони надходять з акаунтів знайомих людей.
  • встановлювати подвійну аутентифікацію на месенджерах;
  • в разі підозри щодо зламу сторінки – припиняти всі сесії месенджера на всіх пристроях через налаштування.

Якщо ви все-таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте в поліцію.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 437 з 1430

«ПочатокПопередня431432433434435436437438439440НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер