images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


В травматологію після ДТП потрапив водій ВАЗу

Четвер, 15 грудня 2022, 11:06


З переломом та іншими тілесними ушкодженнями бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала до травматологічного відділення Кременця чоловіка, 1988 року народження. Потерпілий - учасник дорожньо-транспортної пригоди.

При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що аварія трапилася в селі Білокриниця 14 грудня близько 11:35.

За попередньою інформацією, потерпілий керував автомобілем марки ВАЗ і, виконуючи маневр ліворуч, не переконався у безпечному русі й врізався в вантажне авто Renault Trafic.

У обох водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Триває перевірка.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

в травматологію після дтп потрапив водій вазу
 

До Білорусі прилетів російський літак, який допомагає наводити на цілі – ЗМІ

Середа, 14 грудня 2022, 13:48

ФОТО: "БЕЛАРУСКІ ГАЮН"

До Білорусі прилетів літак далекого радіолокаційного виявлення та управління Збройних сил РФ, він призначений для супроводу повітряних і надводних цілей.

Джерело: моніторингова група "Беларускі Гаюн"

Дослівно: "До Білорусі прилетів літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління: Іл-76 А-50У "Сергій Атаянц" із реєстраційним номером RF-93966".

Деталі: Літак зайшов на посадку на аеродромі у Мачулищах у районі 14:27 за київським часом.

Повідомляється, що А-50 під таким самим реєстраційним номером був помічений у Білорусі в лютому 2022 року.

Під іншим реєстраційним номером літак ДРЛВ було помічено в небі над Білоруссю 11 липня цього року.

Що було раніше: 13 грудня за дорученням самопроголошеного президента Олександра Лукашенка Білорусь почала раптову перевірку бойової готовності армії і перекидає частину техніки ближче до кордону з Україною.


Росіяни показали свою "засічну лінію" на кордоні з Україною

Середа, 14 грудня 2022, 13:44

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков опублікував знімки "засічної лінії", яку росіяни побудували на кордоні з Україною для "оборони".

Джерело: Гладков у Telegram

Дослівно: "Разом із Володимиром Базаровим і представниками від Міністерства оборони РФ у рамках щотижневого об'їзду провели огляд перебігу виконання робіт із будівництва засічної бєлгородської межі.

 

Роботи проводяться відповідно до раніше затвердженого графіка".

Що було раніше: 22 листопада Гладков повідомляв, що в області Росії будують оборонну "засічну лінію", а також готуються до можливого "нападу" з боку України. "Я кажу про формування бєлгородської лінії – бєлгородська засічна лінія", - підкреслив він.

 
 
 
 
 

СБУ потрусила комуністів і "Русь єдину": обшуки в трьох містах

Середа, 14 грудня 2022, 13:33

ФОТО СБУ

Служба безпеки України провела обшуки в офісах та помешканнях представників заборонених Комуністичної партії та політичної партії "Русь єдина" у межах контрдиверсійних заходів у Києві, Дніпрі та Кривому Розі.

Джерело: пресслужба СБУ

Деталі: В результаті слідчо-оперативних дій правоохоронці знайшли зброю, георгіївські стрічки і прапори країни-агресора.

Крім того, вони виявили склади з прокремлівською літературою, агітаційними листівками із символікою тоталітарного режиму СРСР і "методички" російських пропагандистів.

 
 

У них росіяни закликають до підтримки окупаційних угруповань РФ і надають "рекомендації" щодо насильницького захоплення влади в Україні.

За оперативною інформацією, функціонери КПУ планували використати весь "арсенал" пропагандистських засобів для проведення агітаційно-масових заходів на підтримку ворога у разі захоплення Києва та Дніпропетровщини, зазначають СБУ.

Повідомляється, що вилучені матеріали направлено на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій.

 

Відкрито кримінальне провадження стосовно дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення до відповідальності винних осіб.

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО

На деокупованих територіях знайшли дитячі катівні – Лубінець

Середа, 14 грудня 2022, 13:27

Російські військові під час окупації Харківщини та Херсонщини облаштовували катівні для дітей, які, на їхню думку, чинили спротив.

Джерело: Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час доповіді у медіацентрі "Україна-Укрінформ" 14 грудня

Пряма мова: "Так, це правда (є дитячі катівні - ред.). Ми вперше зафіксували катування дітей. Я думав, що дно пробити не можна після Бучі, Ірпеня. Я особисто побачив в Балаклії дві катівні, які знаходились одна навпроти іншої. Один хлопець там перебував 90 днів. Він розповідав, що його катували: різали ножем, нагрівали метал і випалювали частину тіла, декілька разів виводили на розстріл і стріляли поверх голови. Він цілодобово чув крики жінок і чоловіків, яких катували. Я думав, що це є дно.

Ні. Дно ми побачили в Херсоні. В одній з катівень ми виявили окрему камеру, де тримали дітей. За словами людей, які там перебували, вони знали, що поруч із ними є українські діти. Самі окупанти називали її "дитячою камерою". Це таке саме сире приміщення, вона відрізнялась тільки тим, що вони кинули (на підлогу - ред.) дуже тонкі каремати (килимки - ред.) і сказали, що це для дітей".

Деталі: За його словами, дітям давали воду через день, практично не давали їжі, а також використовували психологічний тиск, розповідаючи, що батьки від них відмовились і вони не повернуться до них.

Одного 14-річного хлопчика забрали тільки за те, що він сфотографував розбиту російську техніку. Його затримали і утримували  в катівні із застосування тортур.

"Це діти які на думку окупантів чинили спротив", – додав Лубінець.

ТЕТЯНА ЛОЗОВЕНКО

 

Сторінка 438 з 1430

«ПочатокПопередня431432433434435436437438439440НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер