images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі чоловік продав гранату за 1000 гривень

Вівторок, 13 грудня 2022, 11:24

До Тернопільського районного управління поліції звернувся міцевий мешканець і повідомив, що його знайомий продає зброю та інші небезпечні предмети.

У ході проведених слідчо-оперативних заходів працівники карного розшуку затримали на гарячому чоловіка. На зустріч з покупцем він приніс гранату Ф-1 та запал до ручних гранат УЗРГМ-2. За усе попросив тисячу гривень.

Тернополянин уже неодноразово потрапляв у поле зору поліцейських за шахрайства, майнові злочини та незаконне поводження зі зброєю. Працівники поліції з'ясовують чи має підозрюваний інші небезпечні предмети, а також встановлюють, де він дістав гранату.

Чоловікові інкримінують ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Йому обрали запобіжний захід - тримання під вартою.

У Чорткові під час патрулювання поліціянти зупинили жінку. Остання, порушуючи комендантську годину, ходила містом. Під час перевірки документів місцева мешканка зізналася, що має при собі ніж, який завжди носить із собою для власних потреб. Холодну зброю правоохоронці вилучили та направили його на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Даний факт внесений в ЄРДР згідно з частиною 2 статті 263 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

у тернополі чоловік продав гранату за 1000 гривень
 

Цієї ночі на вулично-дорожній мережі Тернопільської громади працювало 17 одиниць снігоочисної техніки

Вівторок, 13 грудня 2022, 11:18

Вночі з 12 на 13 грудня у Тернополі розпочалися опади у вигляді інтенсивного снігопаду, а температура повітря опустилася нижче 0 градусів. З метою належного утримання міста та попередження аварійних ситуацій на дорогах у Тернопільській громаді працювала снігоочисна техніка.

До прибирання вулиць міста та населених пунктів громади були залучені 17 одиниці снігоочисної техніки. Здійснювалося механізоване посипання проїжджих частин і тротуарів, підмітання  пішохідних ділянок від снігу, а також механізоване поливання доріг соляною ропою.

15 одиниць снігоочисної техніки працювало у центральній частині міста та мікрорайоні Новий Світ, масивах «Сонячний» і «Східний», Промисловому районі і районі Старого Парку, Березовиці, Кутківцях, Пронятині, а також на Об’їзній дорозі Тернополя та у селах міської територіальної громади. Роботи здійснює підрядна організація ТзОВ «Техно-Буд-Центр».

У мікрорайоні «Дружба» працювало, цієї ночі, дві одиниці  спецтехінки ТМШРБ «Міськшляхрембуд». Зокрема, проведено механізоване посипання солерозкидачем проїзних частин та посипання піскорозкидачами магістральних широких тротуарів .

Нагадуємо, за прибирання дворів та міжквартальних проїздів відповідальні управителі житлового фонду в місті (ЖЕКи та ОСББ).

Фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 1481.

Просимо власників приватного транспорту не залишати авто на узбіччях доріг, аби не заважати процесу очищення вулично-дорожньої мережі міста від снігу.

У Норвегії знайшли затонулий корабель, який пролежав на дні сотні років

Понеділок, 12 грудня 2022, 14:18

На дні найбільшого норвезького озера Мьоса виявили затонулий корабель, який пролежав там сотні років.

Судно збереглося в майже ідеальному стані, повідомляє СNN.

Корабель був побудований приблизно десь між 1300-м і 1800-м роками.

Уламки корабля помітили під час огляду озера. Щоб скласти карту дна, дослідницька група використала найсучасніший автономний підводний апарат.

Фото: Courtesy NTNU/FFI

Затонулий корабель розташований на глибині приблизно 411 метрів. Знімки показали, що довжина корабля становить 10 метрів.

Прісноводне середовище та відсутність хвильової активності на цій глибині зберегли судно в первозданному стані, за винятком корозії кількох залізних цвяхів на кожному кінці корабля.

За словами дослідників, знос металу є чітким свідченням того, що затонулий корабель перебував на дні озера досить довго, оскільки на корозію знадобляться сотні років.

Згодом корабель може втратити свою структуру, якщо всі цвяхи розпадуться.

У кормовій частині судна є елементи, які почали використовуватися не раніше кінця 13 століття.

Схоже, корабель був побудований за скандинавською технікою, в якій дошки корпусу накладаються одна на одну.

Цей метод використовувався в епоху вікінгів, як спосіб зробити судно легшим та міцнішим.

Оскільки корабель був знайдений у середині озера, дослідники вважають, що корабель затонув у погану погоду.

Швидше за все, корабель використовував вітрила квадратної форми, якими було важко керувати під час вітру.

Тим часом, дослідники продовжують вивчати дно озера.

Вони припускають, що можуть виявити більше наслідків корабельних аварій.

"Ми могли знайти посудини з початку людської діяльності в цьому регіоні.

Вони могли бути присутніми й у хорошому стані. Не можна нічого виключати", каже Ейвінд Одегорд, старший науковий співробітник морської археології в Норвезькому науково-технічному університеті та головний дослідник місії.

Найстарішим судном, виявленим у водах Норвегії на сьогоднішній день, є бортовий човен Sørum, знайдений у Бінген-Бомах на річці Гломма і датований 170 роком до нашої ери.

Яна Осадчажурналіст

 

Путін уперше за 10 років скасував щорічну пресконференцію

Понеділок, 12 грудня 2022, 14:10

ПУТІН НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЇ, ФОТО РИА НОВОСТИ

Великої пресконференції президента Росії Володимира Путіна цього року не планують, повідомив його прессекретар Дмитро Пєсков.

Джерело: Пєсков, якого цитує ТАСС

Деталі: Однак при врахуванні скасованої пресконференції, Путін може поговорити з особистими пропагандистами - кремлівським пулом.

У листопаді ЗМІ писали, що пресконференція не готується.

Однією з причин скасування, як писали ЗМІ, була "ситуація на фронті".

Нагадаємо: Починаючи з 2012 року підсумкова пресконференція президента Росії проходила в грудні.


Шахрай-перевізник обшахраював чоловіка на чималу суму

Понеділок, 12 грудня 2022, 12:35


4000 гривень привласнила невідома особа в мешканки Запоріжжя. Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи аби встановити особу причетну до протиправного.

Схема за якою діяв пройдисвіт наступна:спершу аферист розміщує в мережі Інтернет оголошення про перевезення пасажирів. У клієнтів просить здійснити попередню оплату переславши кошти на банківську картку. Громадяни без роздумів здійснюють транзакції, а коли в обумовлений день намагаються зв’язатися з перевізником,  в нього, як правило вимкнений телефон.

Від такого роду злочину потерпів 54-річний чоловік. Потерпілий втратив кошти й так не добрався до пункту призначення.

За даним фактом працівники Тернопільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 ККУ  «шахрайство».

Поліцейські просять мешканців краю, користуватися послугами лише перевірених перевізників, аби не стати черговою жертвою аферистів.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 442 з 1430

«ПочатокПопередня441442443444445446447448449450НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер