images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Бережанщині в автопригоді загинуло двоє чоловіків

Понеділок, 12 грудня 2022, 12:33


1,92% проміле алкоголю в крові водія показав газоаналізатор «Драгер-6810». Кермувальник у стані алкогольного сп'яніння не впорався з керуванням і спровокував дорожньо-транспортну пригоду.

Аварія трапилася в ніч з 11 на 12 грудня. О 00:19 в чергову частину відділу поліції Бережан від лікаря швидкої допомоги надійшла інформація про аварію. Медик повідомив, що в селі Шайбівка Нараївської територіальної громади водій автомобіля Mazda 626 з'їхав у кювет. Є потерпілі та загиблі.

На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, водій не обрав безпечної швидкості руху і як результат - автівка в'їхала в дерево, а після цього у кюветі перекинулася.

Вісімнадцятирічну дівчину з тілесними ушкодженнями госпіталізували до лікарні. А двоє чоловіків, 1980 та 1998 років народження, загинули на місці аварії.

Водія затримали відповідно до статті 208 КПК. Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно з частиною 4 статті 286 - 1 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

на бережанщині в автопригоді загинуло двоє чоловіків
 

Поліцейські застерігають громадян від шахрайств, пов’язаних з купівлею генераторів та радять як запобігти крадіжці дороговартісної установки

Понеділок, 12 грудня 2022, 12:30


Через постійні відключення електроенергії злетів попит на генератори, чим і користаються шахраї. Вони розміщують фейкові оголошення про продаж дорогої установки, виманюють у людей гроші та зникають.

Черговий факт шахрайства, пов'язаний з купівлею генератора, зареєстрували співробітники Тернопільського райуправління поліції. 52-річна жінка в одній із соцмереж знайшла оголошення про продаж бензинової установки. Перерахувала продавцеві 17 000 гривень за товар. Проте генератора не отримала і кошти їй не повернули. Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулася до поліції.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи для розкриття злочину.

Найкращий спосіб уникнути шахрайства – не купувати дистанційно і в жодному разі не переказувати ні завдаток, ні передоплату. Користуйтеся послугами лише перевірених продавців та розраховуйтеся за товар лише після його отримання.

Також останнім часом до поліцейських надходять повідомлення про крадіжки генераторів. За вихідні зареєстровано два таких факти у Тернополі на масиві «Східний». Обидві установки були розміщені на вулиці поблизу входу до закладів торгівлі.

Аби запобігти крадіжкам, поліцейські радять подбати про безпеку генераторів. Намагайтеся не залишати установки без тривалого нагляду, рекомендуємо облаштовувати їх у місцях, де є камери спостереження. Для надійного захисту пристрою використовуйте спеціальні ланцюги, якими генератор можна пристебнути до перил, віконних решіток, стовпів тощо.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

поліцейські застерігають громадян від шахрайств, пов’язаних з купівлею генераторів та радять як запобігти крадіжці дороговартісної установки

Для тернополян та гостей міста працює 17 мобільних та стаціонарних пунктів обігріву (змінено графік роботи)

Понеділок, 12 грудня 2022, 10:39

Станом на 12 грудня у Тернополі працює 17 мобільних та стаціонарних пунктів обігріву, де усі охочі можуть зігрітись, випити чаю та за потреби скористатись електроенергією чи інтернетом. Частина з них працює цілодобово, інші – за графіком.

У зв’язку з діючими графіками вимкнень електричної енергії споживачам, а також через малу кількість відвідувачів пунктів обігріву у нічний період, тимчасово змінено графік роботи декількох пунктів обігріву «Тепле місто».  Зокрема, Центр науки (Площа Героїв Євромайдану, 4) та Центр дозвілля і молодіжних ініціатив (просп. Злуки, 45) працюватимуть за новим графіком – з 08.00 по 21.00 год.

У випадку критичної ситуації, пункти обігріву «Тепле місто» працюватимуть цілодобово, про що проінформуємо додатково.

З метою швидкого доступу та для зручності мешканців пункти обігріву нанесені на інтерактивну карту та доступні у мобільному телефоні  у додатку «е-Тернопіль» (який можна завантажити на свої телефони на Android та на iOS)

Нагадуємо, що у Тернополі пункти обігріву доступні за адресами:

ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ:

МОБІЛЬНІ ПУНКТИ:

  • бульв. Данила Галицького (біля «Палацу спорту») –  цілодобово;
  • вул. Миру, 6 (поруч із ПК «Березіль») – цілодобово;
  • бульв. Пантелеймона Куліша, 6 – цілодобово.

СТАЦІОНАРНІ ПУНКТИ:

  • вул. Текстильна, 18 (Державна пожежно-рятувальна частина ГУ ДСНС України у Тернопільській області) – цілодобово;
  • вул. Івана Котляревського, 22-А (1 ДПРЧ 1 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Тернопільській області) – цілодобово;
  • вул. Київська, 21 (Аварійно-рятувальна частина аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області) – цілодобово;
  • вул. Лесі Українки, 6 (Частина спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області) – цілодобово;
  • вул. Тролейбусна, 12 (2 ДПРЧ 1 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Тернопільській області) – цілодобово.

ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ «ТЕПЛЕ МІСТО» (стаціонарні):

  • вул. Лисенка, 8 (на базі Тернопільського міського територіального центру) – цілодобово;
  • просп. Степана Бандери, 94 (ПП «Східний масив») – з 08.00 по 17.00 год;
  • Центр науки, Площа Героїв Євромайдану, 4 – з 08.00 по 21.00 год;
  • Центр дозвілля і молодіжних ініціатив, просп. Злуки, 45 – з 08.00 по 21.00 год;
  • Залізничний вокзал, Майдан Привокзальний, 1 – цілодобово;
  • ПП «Люкс», просп. Злуки, 55 – з 08.00 по 17.00 год;
  • ДП «Фаворит», вул. Спадиста, 8 – з 08.00 по 17.00 год;
  • Дитячо-юнацький пластовий центр, вул. Юрія Федьковича, 11 – цілодобово;
  • ПП «Наш дім», вул. Клима Савура, 3 – з 08:00 по 17:00 год.

У пунктах можна зігрітися, зарядити телефон та випити чаю. Доступний інтернет та електропостачання (при потребі – генератор), медичні аптечки.

Звертаємо увагу! Якщо ви бажаєте у пункті обігріву зарядити гаджети, приносьте з собою власні зарядні кабелі та за можливості також використовуйте власний посуд (горнята, чашки, склянки).

 

Нагадуємо пасажирам, що оплата за проїзд у всьому громадському транспорті Тернополя - безготівкова

Понеділок, 12 грудня 2022, 10:39

Нагадуємо пасажирам, що у Тернополі  в усьому громадському транспорті запроваджено безготівкову систему оплати за проїзд.

Відтак, оплату за проїзд можна здійснити:

  • «Соціальною картою тернополянина»
  • неперсоніфікованим електронним квитком
  • разовим квитком
  • безконтактною банківською картою
  • пристроєм з технологією NFC.

Контроль оплати проїзду здійснюється контролерами на шляху прямування під час руху транспортного засобу. У разі, коли пасажир немає квитка, що підтверджує оплату за проїзд, або квитка із зазначенням про право на безкоштовний проїзд, особа повинна сплатити штраф у порядку та спосіб, передбачений законодавством України.

Відповідальність за безквитковий проїзд несе виключно пасажир відповідно до статті 135 КУпАП.

Громадянин може бути позбавлений права на поїздку в громадському транспорті, адже водії мають право не допускати до поїздки пасажирів, які не мають квитків або не пред'являють посвідчення встановленого зразка, що підтверджує право на пільги щодо оплати проїзду, перебувають у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, порушують громадський порядок, мають при собі небезпечні вантажі, зокрема легкозаймисті, вибухонебезпечні і такі, що можуть забруднити транспортний засіб чи одяг пасажирів.

Церковні санкції: ще 7 кліриків УПЦ МП залишились без активів та нагород

Понеділок, 12 грудня 2022, 10:35

Церковні санкції: ще 7 кліриків УПЦ МП залишились без активів та нагород
Під нові «церковні санкції» РНБО потрапили ще 7 кліриків УПЦ МП.

Служба безпеки України опублікувала новий список осіб, які за її поданням потрапили під санкції РНБО та 11 грудня були затверджені президентом Володимиром Зеленським.

Загалом йдеться про 7 фігурантів, які є представниками УПЦ МЦ або тісно пов’язані з цією організацією. Зокрема, мова йде про:

митрополита Луганського і Алчевського Пантелеймона (Поворознюка);

митрополита Запорізького і Мелітопольського Луку (Коваленка);

архімандрита Запорізької єпархії Іоанна (Прокопенка);

архімандрита Херсонської єпархії Алексія (Федорова);

митрополита Бориспільського і Броварського Антонія (Паканича);

митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія (Єгоренка);

єпископа Костянтинівського Паїсія (Шинкарьова).

Фігуранти санкційних списків виступали з різними ініціативами, зокрема:

погодились на співпрацю з окупаційною владою;

просувають проросійські наративи;

виправдовують військову агресію росії в Україні.

«Обмежувальні заходи щодо цих осіб запроваджуються строком на п’ять років і стосуватимуться блокування активів, обмеження торговельних операцій, блокування на виведення капіталів за межі України тощо. Крім того, усі вони позбавляються державних нагород України, а також інших форм відзначення», - повідомили в СБУ.

Відтепер ці особи не зможуть набувати у власність земельні ділянки, приватизувати державне майно та права інтелектуальної власності.

СБУ продовжує комплексну роботу щодо захисту української державності і надалі викриватиме осіб, які загрожують суверенітету і територіальній цілісності України.

 

Сторінка 443 з 1430

«ПочатокПопередня441442443444445446447448449450НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер