images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


З України до Словаччини щодня курсуватиме поїзд: повідомили графік та вартість квитків

Понеділок, 12 грудня 2022, 10:33

З України до Словаччини щодня курсуватиме поїзд: повідомили графік та вартість квитків
До українського Мукачева прибув перший від початку повномасштабного вторгнення рейс зі словацького Кошице.

Як повідомляє "Укрзалізниця", відтепер цей потяг курсуватиме щоденно.

"Зупинки в Чієрна-над-Тісоу та, що важливо, у Чопі – новоствореному залізничному хабі Закарпаття з рейсами до/з Києва, Запоріжжя, Дніпра, Харкова, Полтави, Вінниці, Хмельницького, Тернополя, Львова та Ужгорода", – зазначили у компанії.

У словацьких касах квитки коштують 7,5€, на борту – 6,80€ з Чопа. Якщо купувати їх в Україні – 406 грн у касі #2 в Мукачево або 373 грн з Чопа (залежить від курсу швейцарського франка, який є базовим для міжнародних залізничних розрахунків). На борту оплата можлива тільки в євро.

Посадка на поїзд на станції Мукачево здійснюватиметься з окремої платформи. При виході з вокзалу потрібно повернути ліворуч та до 10 хвилин прямувати пішки до західної платформи. Як до неї дістатися підкажуть працівники залізниці.

Рейс виконує словацький дизель-поїзд чеського виробництва на 78 місць для пасажирів та 3 для перевезення велосипедів.

Розклад:

  • №960/961 Кошице — Мукачево о 08:46, прибуття о 14:00;
  • №962/963 Кошице — Мукачево об 11:46 і прибуватиме о 16:53;

З Мукачева — о 14:48 і 18:16 прибуватиме о 18:17 та 21:33 відповідно.

Через Чоп:

  • у напрямку Мукачева — о 12:00 та 14:51;
    у напрямку Кошице — о 16:13 та 19:26.

318502897_6057856320914772_1735369073073180899_n.jpg

 

СБУ затримала на Миколаївщині колаборанта, який продавав награбоване окупантами майно українців (фото)

Понеділок, 12 грудня 2022, 10:32

СБУ затримала на Миколаївщині колаборанта, який продавав награбоване окупантами майно українців (фото)
Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника в результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Миколаївської області.

Під час окупації Снігурівки він допомагав агресору «заробляти». Зокрема, на своїй торговій точці він реалізовував продукцію, викрадену окупантами з міських магазинів. Серед них – автозапчастини та засоби для обслуговування автомобілів.

Більшу частину одержаних прибутків передавав загарбникам. За це колаборант безперешкодно пересувався містом.

Після звільнення Снігурівки зловмисник намагався «залягти на дно». Але співробітники СБУ завадили йому уникнути відповідальності і затримали.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили велику кількість викрадених товарів.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

 

 

 

Із 60 брендів на авторинку РФ лишилось 14: 11 з них – китайські, лише 3 – російські

П'ятниця, 09 грудня 2022, 11:18

Лише 14 брендів із 60 залишилися на російському автомобільному ринку до кінця 2022 року, три з них російські, а решта - китайські.

Про це йдеться у листі асоціації "Російські автомобільні дилери" на адресу дилерів китайських брендів, пише російське пропагандистське агентство "РИА Новости".

"На сьогоднішній день на нашому авторинку нових автомобілів залишилося працювати з 60 брендів (на початок 2022 року - ред.) тільки 14. З них три бренди - вітчизняні. Lada, ГАЗ, УАЗ. Решта - китайські: Chery, Geely, Haval, Jac, Faw, Dongfeng, Changan, Exeed, Gac, Foton, Omoda", - заявили в асоціації.

"З точки зору національного міксу російський авторинок уже китайський на 78 відсотків", - йдеться в листі.

Наразі майже всі європейські, американські та корейські бренди призупинили постачання автомобілів до Росії.

Нагадаємо:

Китайські бренди становлять майже третину автомобільного ринку Росії - цей сектор більше, ніж будь-який інший, демонструє зростаюче значення Китаю для економіки РФ після відходу західних компаній.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

 

СБУ оголосила підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП

П'ятниця, 09 грудня 2022, 11:13

ФОТО: СБУ

Служба безпеки оголосила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП, який займався антиукраїнською діяльністю.

Джерело: пресслужба СБУ

Дослівно: "Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини керівника Почаївської духовної семінарії в антиукраїнській діяльності".

Деталі: Повідомляється, що архієпископ поширював через соцмережі "дописи", якими принижував національну честь та гідність українців. Також своїми діями він сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі та ненависті.

Щоб "розганяти" деструктивний контент, ректор установи використовував анонімний профіль у Facebook, а для підготовки своїх "публікацій" користувався наративами російських пропагандистів.

Крім того, під час обшуків за місцем проживання фігуранта і в приміщеннях семінарії правоохоронці виявили літературу, яка повторювала "тези" кремля щодо внутрішньої ситуації в Україні.

Архієпископу повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Що було раніше:

  • 1 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що Рада національної безпеки та оборони доручила Кабміну запропонувати Верховній Раді заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні, а також ініціювала перевірку законності перебування УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі.
  • В останні тижні СБУ провела низку обшуків в установах УПЦ МП. Вони пов’язані з пропагандою "русского міра" у церквах УПЦ МП. Кільком священнослужителям повідомили про підозри.
  • Зокрема, перевірки проводили у Житомирській, Рівненській, Закарпатській та інших областях.
  • СТАНІСЛАВ ПОГОРІЛОВ

СБУ затримала "енергетика", який перенаправив світло військовим Росії

П'ятниця, 09 грудня 2022, 11:09

ФОТО З ПРЕССЛУЖБИ СБУ

СБУ затримала "енергетика", який відключив від електропостачання райцентр на Донеччині, щоб перенаправити світло окупаційній "адміністрації", військовим базам та складам із зброєю РФ.

Джерело: пресслужба Служби безпеки України

Деталі: За інформацією слідства, житель деокупованого Лимана підтримав росіян під час тимчасової окупації. За це його призначили керівником "РЕС Краснолиманського район", яке підпорядковувалось так званому "міністерству вугілля та енергетики", створеному бойовиками Донеччини.

На цій посаді чоловік "від’єднав" районний центр від електроживлення і перенаправив його на потреби окупаційних угруповань РФ. Він також співпрацював з представниками "регіональної енергопостачальної компанії" тимчасово окупованої Горлівки, щоб провести технічні заходи та набрати "штат".

Таким чином російським окупантам вдалося забезпечити електропостачання до своїх окупаційних органів, військових баз та складів зі зброєю і боєприпасами. Після звільнення Лимана чоловік намагався втекти з міста, однак його затримали співробітники СБУ.

Йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.


 

Сторінка 444 з 1430

«ПочатокПопередня441442443444445446447448449450НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер