images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Авто за привабливою ціною - шахраї ошукали мешканку обласного центру

Четвер, 08 грудня 2022, 11:14


До правоохоронців дедалі частіше звертаються громадяни, які стали жертвою аферистів. Новий випадок автомобільного шахрайства задокументували поліцейські у Тернополі. Відтак, вони нагадують, як не потрапити на гачок аферистів.

До районного управління поліції звернулася 40-річна тернополянка та розповіла, що її ошукали в мережі. Жінка в Інтернеті натрапила на оголошення про продаж автомобіля з Європи. Узгодивши з продавцем деталі покупки, потерпіла переказала на його рахунок 80 000 гривень за іномарку, яку мали б ввезти на територію України з-за кордону. Проте машину заявниця так і не отримала.

Щоб не стати жертвою шахраїв правоохоронці радять не перераховувати кошти за товар до його прибуття та не переконавшись у його належній якості. Не передавайте гроші незнайомим людям за сумнівні послуги, навіть якщо вони є дещо дешевшими.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Слизька дорога та неуважність - основні причини ДТП за 7 грудня

Четвер, 08 грудня 2022, 11:13


Чотири автопригоди впродовж сьомого грудня зареєстрували працівники поліції на дорогах Тернополя та області. До лікарні за меддопомогою зверталося троє людей. У водіїв, учасників аварій, відібрали зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

7 грудня о 00:06 неподалік селища Підволочиськ водій автомобіля Peugeot Expert не впорався з керуванням та злетів у кювет. Після цього автомобіль перекинувся. На момент ДТП в салоні авто перебувала пасажирка, 1973 року народження. Її з тілесними ушкодженнями госпіталізували до травматологічного відділення.

Того ж ранку о 8:23 за меддопомогою звернулася і 75-річна пасажирка автомобіля Opel Astra. Аварія трапилася на дорозі Бережани-Жуків. За попередньою інформацією, транспортний засіб занесло на слизькій дорозі, він з'їхав на узбіччя і там перекинувся. Водій не постраждав.

Злетів у кювет і водій автомобіля «ЗІЛ-ММЗ». Про автопригоду на дорозі Зборів - Козова, неподалік села Хоростець, повідомив житель Тернопільського району. У ДТП ніхто не травмувався.

У Тернополі під колеса автомобіля Opel Zafira потрапила місцева жителька, 1974 року народження. Аварія трапилася близько 20:00 на вулиці Коновальця. За попередньою інформацією, водій, повертаючи у двір будинку, збив перехожу. Потерпілій надали меддопомогу, а від госпіталізації жінка відмовилася.

По всіх автопригодах тривають перевірки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

слизька дорога та неуважність - основні причини дтп за 7 грудня

Житель Тернополя потрапив в шахрайську пастку

Четвер, 08 грудня 2022, 11:10

Правоохоронці обласного центру задокументували факт шахрайства вчинений щодо мешканця міста. Молодик купував товар через інтернет-платформу й став жертвою афериста.

Потерпілий розповів, що хотів придбати куртку, яку продавець-аферист оцінив в чималу. Коли краянин здійснив повну передоплату в розмірі 5616 гривень, то збагнув, що його ошукали, адже телефон пройдисвіта бум вимкнений, а допис видалений.

Відомості про подію слідчі територіального підрозділу поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські розповідають про кілька простих порад, які допоможуть не попастися на гачок аферистів і зроблять ваші покупки у мережі безпечним:

  • завжди перевіряйте адресу сайту, адже на відміну від інтерфейсу її неможливо підробити;
  • нікому не передавайте дані для входу в акаунт і не заходьте туди з чужих гаджетів, особливо якщо до профілю прив’язана банківська карта;
  • не розголошуйте дані картки. Насамперед це стосується номера, терміну дії, CVC2/CVV2. А ще краще — зробіть віртуальну картку: таку послугу надають практично всі банки;
  • зберігайте всі документи, надані продавцем (фіскальні чеки, гарантійні талони, транспортні накладні), а також електронне листування. У разі виникнення непорозумінь вони стануть вашим підтвердженням здійснення покупки;
  • читайте відгуки про товар і продавця. Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

СБУ взялась за УПЦ МП іще в трьох областях

Середа, 07 грудня 2022, 11:57

ОБШУКИ В УПЦ МП, ПРЕССЛУЖБА СБУ

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні заходи в установах Української православної церкви Московського патріархату у Черкаській, Волинській та Херсонській областях.

Джерело: пресслужба СБУ

Деталі: Зокрема, СБУ перевіряє:

  • Хрестовоздвиженський Чарторийський чоловічий монастир Волинської єпархії УПЦ (МП);
  • Миколаївський Милецький чоловічий монастир Володимир-Волинської єпархії УПЦ (МП);
  • Успенський собор Української православної церкви (м. Херсон);
  • Управління Черкаської єпархії УПЦ;
  • Свято-Михайлівський кафедральний собор (м. Черкаси);
  • Недільна школа та бібліотека Черкаської єпархії УПЦ (м. Черкаси);
  • Управління Умансько-Звенигородської єпархії (м. Умань);
  • Георгіївський жіночий монастир (Уманський район);
  • Храм Андрія Первозваного (м. Черкаси);
  • Свято-Троїцький Мотронинський жіночий монастир (Черкаський район);
  • Красногірський Свято-Покровський жіночий монастир (Золотоніський район);
  • релігійну громаду Парафія святителя Софронія єпископа Іркутського (м. Черкаси);
  • Канівський Успенський собор (м. Канів Черкаського району).

СБУ повідомляє, що обшуки проводяться спільно з Нацполіцією та Нацгвардією у тому числі для унеможливлення використання релігійних громад як осередку "русского мира" та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

У пресслужбі наголосили, що правоохоронні органи діють виключно в межах чинного законодавства, а також з повагою ставиться до права на свободу вибору віросповідання і світогляду.

 
 
 
 

Що було раніше:

  • 1 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що Рада національної безпеки та оборони доручила Кабміну запропонувати Верховній Раді заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні, а також ініціювала перевірку законності перебування УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі.
  • В останні тижні СБУ провела низку обшуків в установах УПЦ МП. Вони пов’язані з пропагандою "русского міра" у церквах УПЦ МП. Кільком священнослужителям повідомили про підозри.
  • Зокрема, перевірки проводили у Житомирській, Рівненській, Закарпатській областях та інших областях.

У Тернополі на пішохідному переході під колеса авто потрапили двоє людей

Середа, 07 грудня 2022, 11:49

Три аварії за добу, 6 грудня, зареєстрували працівники поліції на дорогах Тернополя та області.

Неподалік села Устечко Чортківського району не розминулися вантажівка та легковий автомобіль. Аварія трапилася близько 12:30. За попередньою інформацією, водій автомобіля "MAN HSE 19FT", об'їжджаючи вибоїни на дорозі, виїхав на смугу зустрічного руху. Цей маневр спровокував ДТП - вантажівка зіткнулася із Volkswagen Jeta, якою керував житель Франківщини.

У результаті удару легкі тілесні ушкодження отримав пасажир іномарки.

З переломами та тілесними ушкодженнями до лікарні бригада екстреної допомоги госпіталізувала жінку, 1958 року народження. Травми тернополянка отримала в результаті аварії. Її на пішохідному переході на вулиці Гетьмана Мазепи збив водій автомобіля "Nissan".

Того ж дня о 22:20 до обласної дитячої лікарні звернувся дев'ятирічний хлопчик. Його з тілесними ушкодженнями після автопригоди госпіталізували в травматологічне відділення. Про це на лінію "102" повідомив черговий лікар. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що малолітній був пасажиром в автомобілі Daewoo Lanos. Водій автівки, неподалік села Городище, не впорався з керуванням та з'їхав у кювет.

У водіїв відібрали зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Тривають перевірки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

 

у тернополі на пішохідному переході під колеса авто потрапили двоє людей
 

Сторінка 446 з 1430

«ПочатокПопередня441442443444445446447448449450НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер