images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Завантажуючи програмне забезпечення, жінка втратила кілька тисяч гривень

П'ятниця, 02 грудня 2022, 14:26


Програмне забезпечення корисних онлайн-інструментів для проведення онлайн-занять намагалася завантажити жителька Шумська.

Жінка знайшла в інтернеті дану програму і перед тим, як її завантажити, пройшла, як вона думала, реєстрацію. Однією з умов було - введення карткового рахунку й інших особистих даних.

Після того, як жінка це все зробила, з її банківської картки зникло майже 5 тисяч гривень. Потерпіла звернулася із заявою до поліції. Правоохоронці перевіряють як посилання за яким перейшла жінка, так і з'ясовують, куди щезли гроші.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

завантажуючи програмне забезпечення, жінка втратила кілька тисяч гривень
 

Жителька області хотіла підзаробити, а натомість потрапила в шахрайську пастку

П'ятниця, 02 грудня 2022, 14:24

Правоохоронці відділення поліції № 3 м. Гусятин відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства від якого потерпіла мешканка району. Поліцейські проводять розшукові заходи щодо встановлення осіб причетних до протиправного.

За словами потерпілої в інтернеті вона знайшла оголошення про можливість легкого заробітку. Зв’язавшись з автором допису, чоловік запевнив жінку, що підзаробити можна. Для цього необхідно на вказаний рахунок внести суму й від обороту коштів жінка мала заробляти від 2000 до 6000 гривень в день. Заявниця самостійно перерахувала 60000 гривень на рахунок аферистів. Коли ж вона хотіла вивести свої гроші з заробітком, аферисти попросили переказати ще 80000 гривень. Тоді жінка збагнула, що це аферисти й за допомогою звернулася до правоохоронців.

За фактом шахрайства працівники Тернопільського РУПу відкрили кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Вберегти власні кошти можна, для нього не потрібно пересилати гроші на рахунки невідомих. Слід пам’ятати, що кожного дня все більше громадян шукають легких спосіб, аби привласнити чужі заощадження.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

У Тернополі на переході автомобіль збив маму з візочком

П'ятниця, 02 грудня 2022, 14:23

Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася в Тернополі 1 грудня близько 17:00. На вулиці Київській на нерегульованому пішохідному переході водій Renault Logan здійснив наїзд на тернополянку, 1989 року народження, яка переходила дорогу з дитиною у візочку.

В результаті удару і мамі, і однорічній дитині надавали медичну допомогу. У водія взяли кров для перевірки на вміст алкоголю.

Ще один пішохід потрапив під колеса транспортного засобу у тернополі на вулиці Руській. Чоловіка о 18:00 на переході збив водій маршрутного таксі. Чоловіка доправили до травмпунку.

По обох аваріях тривають перевірки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Понад 165 тисяч гривень витратив на віртуальну подругу уродженець Підволочищини

П'ятниця, 02 грудня 2022, 14:22

Впродовж кількох місяців віртуальна знайома виманювала та випрошувала у жителя Підволочиського району гроші. Спочатку вона пропонувала свої інтимні фото за символічну плату, а згодом почала видумувати різні історії.

Чоловік розповів, що познайомився із жінкою в Telegram-каналі. Вона представилася Ольгою і сказала, що приїхала з Дніпра та навчається в одному із Тернопільських вишів. На життя не вистачає, а тому вона підпрацьовує офіціанткою.

Віртуальні переписки тривали довго. Потерпілий переказував гроші їй то на лікування, то на оренду житла і навіть на допомогу мамі з погашенням кредиту.

В реальному житті вони не зустрічалися жодного разу. Дівчина періодично не відповідала на повідомлення, але щоразу у неї були якісь пояснення. Коли ж зв'язок взагалі, чоловік вирішив, що його обдурили і написав заяву у поліцію про шахрайство. Він повідомив, що перерахував невідомій впродовж жовтня-листопада понад 165 тисяч гривень.

Поліцейські внесли даний факт в ЄРДР згідно статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Хаскі Хан- це антистрес у важкі хвилини і генератор позитивної енергії

П'ятниця, 02 грудня 2022, 14:20


Хаскі на кличку Хан не службовий собака, але вірний помічник поліціянта з Тернополя. Він супроводжує свого господаря на роботу, вірно чекає під районним управлінням після служби й заступає разом з ним на патрулювання міста. Його власник - працівник карного розшуку Ростислав Лукашенко.

З цією породою собак Ростислав познайомився ще тоді, коли навчався у Львівському державному університеті внутрішніх справ. У друзів був хаскі і він часто вигулював його та доглядав. Хан з'явився у нього у шестимісячному віці, коли його перший господар по роботі змушений був переїхати до іншого міста, а тому шукав своєму улюбленцю гідного господаря. Бабусі про те, що завів собаку, вирішив сказати у день "Прощення".

"Я дочекався наступного дня - Дня Прощення і привів Хана. Спершу прив'язав його у під'їзді та пішов спитатися у бабусі, як вона ставиться до того, що я заведу собаку. Бабця була проти й тоді я наперед попросив пробачення і пустив до квартири Хана. Спочатку бабуся сварилася, а тепер не може жити без нього".

Хаскі - це собака, який вимагає терпіння та часу, а також тривалих прогулянок. Якщо раніше часу на вигул вистачало, то з кожним днем робота забирала усі вільні хвилини. Ростислав почав брати собаку із собою на патрулі. Хан добре вивчив шлях до райуправління поліції, а тому супроводжує господаря до місця роботи і чемно чекає його біля входу.

"Зараз воєнний стан, збільшилася кількість нарядів та патрулів. Часу погуляти ввечері фактично немає, а тому я беру його із собою в патруль. Ввечері темно, а собака роботі не заважає, а навпаки - допомагає".

"Зранку, заступаючи на добове чергування, ми часто у камери відеонагляду бачимо, як працівник Тернопільського райуправління поліції приходить разом зі своїм собакою на роботу, - розповідає інспектор сектору дотримання прав людини Тернопільського районного управління поліції Діана Лехкун. - Зараз важкий час і багато людей знаходяться у пригніченому стані, а тому приємно спостерігати за тим, як діти та дорослі гладять собаку і починають усміхатися. Собака дарує їм приємні емоції".

У Хана є своя інстаграм-сторінка, яку завели для чотирилапого помічника друзі поліціянта. Фотографуватися хаскі Хан любить, а тому в соцмережах є його позитивні та смішні фотографії.

Хан, як і будь-яка тварина, у час війни є хорошим антистресом для людей. Біля нього можна не лише зігрітися, коли немає опалення, а й підзарядитися позитивом на весь робочий день.

Хан чудово знає, що путін - це зло, а на привітання "Слава Україні" відповідає "Героям Слава", але по своєму, по собачому.

хаскі хан- це антистрес у важкі хвилини і генератор позитивної енергії


 

Сторінка 449 з 1430

«ПочатокПопередня441442443444445446447448449450НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер