images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Жителька Заліщицької громади втратила майже дві тисячі гривень, намагаючись придбати дрова

Четвер, 01 грудня 2022, 13:15


53-річна потерпіла розповіла поліцейським, що знайшла оголошення про продаж дров в одній із соціальних мереж. Зв’язалася з продавцем, який погодився доставити товар лише після часткової передоплати. Жінка перерахувала на банківську картку незнайомця майже дві тисячі гривень. Після отримання завдатку продавець став вимагати повну оплату, проте заліщанка відмовилася. Врешті - ні дров, ні грошей.

Поліцейські вживають заходів задля розкриття злочину. За фактом шахрайства дізнавачі поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські радять громадянам бути обережними та не перераховувати гроші наперед за товар, навіть у мінімальних розмірах. У випадку з купівлею дров, пропонуйте розрахунок після доставки. Ретельно вивчайте інформацію про продавця. Зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету. Не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших.

У разі, якщо ви все ж таки потерпіли від шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на спецлінію «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

В Тернополі виявили чоловіка з забороненими речовинами

Четвер, 01 грудня 2022, 13:11


Працівники Тернопільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту щодо жителя міста.

Військовослужбовці Національної гвардії впіймали чоловіка, який зберігав забороненні речовини. Під час патрулювання вулиці обласного центру, на одній із вулиць, військові помітили молодика, який побачивши людей в формі почав поводити себе підозріло. У ході проведення поверхневого огляду у нього виявили поліетиленовий пакет з кристалічною речовиною білого кольору.

Заборонені речовини правоохоронці вилучили та направили на експертизу в Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 309 Кримінального кодексу України. Санкція передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Ще один цілодобовий пункт обігріву працює на базі Терцентру у Тернополі

Четвер, 01 грудня 2022, 11:52

Щодня у Тернополі розгортають нові пункти обігріву, де усі охочі можуть прийти та зарядити телефони, зігрітись та випити чаю.

Так, ще один такий цілодобовий пункт обігріву «Тепле місто» працює на базі Тернопільського міського територіального центру.

«Оглянули як працює центр незламності, який знаходиться у Тернополі за адресою вул. Миколи Лисенка, 8. Перш за все, дякую усім, хто допоміг вчасно облаштувати цей пункт. Тут забезпечено усі комфортні умови, зокрема, постійно є світло й тепло, працює санвузол, доступний інтернет, можна випити чаю, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Наразі, великої кількості людей тут немає. Тож усі охочі можуть прийти й отримати необхідні послуги. Продовжуємо працювати над тим, щоб і надалі розгортати такі нові пункти на території міста».

Нагадаємо, станом на 1 грудня у Тернополі працює 16 пунктів незламності, місця розташування яких позначені на інтерактивній карті, що у розділі «Е-сервіси».

Звертаємо увагу! Якщо ви бажаєте у пунктах обігріву зарядити гаджети, приносьте з собою власні зарядні кабелі та за можливості також використовуйте власний посуд (горнята, чашки, склянки).

 

3100 комплектів зимової термобілизни передали для тернопільських військовослужбовців на фронт

Четвер, 01 грудня 2022, 11:51

Більше дев’яти місяців в Україні триває повномасштабна війна. Впродовж цього часу для військовослужбовців надається необхідна допомога. Зважаючи на зниження температури повітря, для наших захисників, які  на передовій з Тернополя передано комплекти зимової термобілизни.

«З настанням холодної пори року у військових з’являються  нові потреби. Для того, щоб забезпечити їх теплом, ми вирішили придбати кожному тернополянину, хто сьогодні служать у лавах ЗСУ, комплект зимової термобілизни польського виробництва. Вона пошита із сучасних матеріалів, її можуть використовувати як ті, хто перебувають в русі, так і ті військові, хто в статичному положенні, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Перед покупкою цих комплектів ми отримали цілий ряд консультацій від фахівців, які займаються термобілизною та узгодили все з військовими. Термобілизну передадуть безпосередньо у військові частини за місцем проходження служби наших тернополян. Відтак більшу частину комплектів буде відправлено через командирів».

У ті військові частини, де служить невелика кількість тернополян їхні родичі зможуть звернутися в управління соціальної політики, за адресою вул. Миколи Лисенка, 8, та отримати цю термобілизну. Згодом зможуть відправити її або самостійно, або через центр «Допомоги армії від Тернополя».

Після вибуху у посольстві України в Іспанії аналогічний конверт отримала збройова компанія

Четвер, 01 грудня 2022, 11:50

Після вибуху у посольстві України в Іспанії аналогічний конверт отримала збройова компанія
В Іспанії після вибуху у посольстві України конверт з вибухівкою також отримала місцева компанія, що виробляє зброю.

Через кілька годин після того, як стався інцидент в українському посольстві у Мадриді, поліція підтвердила, що збройова компанія в Сарагосі на північному сході Іспанії також отримала подібний пакет.

Представник уряду у Сарагосі Роза Серрано заявила в інтерв’ю телеканалу SER, що обидва конверти, схоже, мали одного відправника, оскільки на зворотному боці обох була написана однакова адреса електронної пошти.

Також Роза Серрано сказала, що пакунки нібито надійшли з України, і це насторожило збройову компанію, яка викликала поліцію.

Конверт, надісланий до Сарагоси, мав розміри 10 х 15 см. Рентгенівський знімок показав заряд вибухової речовини з дротовою лінією, готовою до активації, коли конверт буде відкрито.

Правоохоронці прибули на місце та провели контрольовану детонацію. Тепер поліція Іспанії перевіряє можливий зв’язок між двома інцидентами.

 

Сторінка 452 з 1430

«ПочатокПопередня451452453454455456457458459460НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер