images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині намагалися передати ув'язненій наркотики, вшиті у тканину

Вівторок, 29 листопада 2022, 13:01


Наркотики у посилці намагалися передати одній з ув'язнених Добриводської виправної колонії. Проте під час перевірки працівники установи виявили заборонені предмети. Про знахідку черговий повідомив у відділення поліції №4 Збаража.

У ході перевірки стало відомо, що передача надійшла із Львівської області. Адресувалася вона 28-річній ув'язненій. Оглядаючи речі, охоронці знайшли білу порошкоподібну речовину, яка була зашита у рушник.

Невідому речовину вилучили та направили на експертизу в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно зі ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно) ККУ. Триває слідство.

 

на тернопільщині намагалися передати ув'язненій наркотики, вшиті у тканину
 

Поліцейські застерігають: не вводьте жодних особистих даних, якщо не впевнені у безпечності сайту

Вівторок, 29 листопада 2022, 12:59

Понад 47 000 гривень зникло з банківської картки жителя Заліщицької громади після того, як він ввів на невідомому йому сайті реквізити своєї банківської картки. Співробітники Заліщицького відділення поліції встановлюють обставини шахрайства.

Зі слів потерпілого, в одному із месенджерів він знайшов повідомлення про продаж криптовалюти. Аби придбати її, перейшов за зазначеним посиланням. На веб-сайті заповнив форму, де вказав дані своє банківської картки. Після цього з рахунку чоловіка було списано понад 47 000 гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи для розкриття злочину.

Поліцейські застерігають краян від такої шахрайської схеми. Не переходьте за невідомими вам посиланнями та не вводьте там реквізити своїх банківських карток .

Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті – негайно телефонуйте до банку за номером, вказаним на звороті картки та блокуйте її. Також по випадки шахрайства повідомляйте на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Тернополянин натрапив на шахрая, оформляючи документи

Вівторок, 29 листопада 2022, 12:58


Майже 25 тисяч гривень віддав невідомому житель обласного центру. Чоловік - інвалід першої групи, має проблеми зі здоров'ям. З метою додаткового обстеження збирався їхати за кордон і почав для цього виготовляти документи.

В інтернет-мережі знайшов оголошення про послуги зі швидкого оформлення усіх паперів. Він зв'язався з людиною, передав йому копії необхідних довідок. За свої послуги невідомий попросив спочатку аванс 8800 гривень, а згодом написав перерахувати ще 16 тисяч і пообіцяв відіслати готові документи.

Потерпілий оплатив  усю суму. Проте не отримав жодних документів для виїзду за кордон. Номер телефону також перестав відповідати.

Із заявою житель Тернополя звернувся до поліції. Правоохоронці зареєстрували даний факт, як шахрайство. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

За опір представникові влади відповідальність понесе житель Микулинецької громади

Вівторок, 29 листопада 2022, 12:55

Зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.

За порушення правил дорожнього руху співробітники групи реагування патрульної поліції відділення поліції №3 міста Теребовлі зупинили автомобіль, яким керував 33-річний мешканець одного з сіл Микулинецької громади. Під час спілкування правоохоронці помітили, що чоловік перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння за допомогою спеціальних засобів водій відмовився і став поводитися агресивно . В ході конфлікту зловмисник наніс тілесні ушкодження поліцейському.

Чоловіка було затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Вирішується питання про оголошення підозри за частиною 2 статті 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) Кримінального кодексу. Карається таке порушення обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Чому після відключення електропостачання відбувається заповітрювання приладів обігріву у багатоповерхівках?

Вівторок, 29 листопада 2022, 12:47

У зв’язку з регулярними зупинками котелень, спричиненими відсутністю електропостачання, тиск у системі опалення в тепловій мережі  знижується. Відповідно рівень води в будинкових мережах опускається, що спричиняє заповітрювання приладів обігріву.

Це відбувається при кожному відключенні електроенергії, навіть якщо воно тривало буквально декілька хвилин. При виконанні робіт з влаштування перетинок чи з’єднань у будинках з ІТП (саме тепер завершують роботи із переведення даних будинків на централізовану подачу теплоносія),  система також заповітрюється і її потрібно щоразу запускати знову. Підготуватися до цього заздалегідь – неможливо.

Роботи виконуються представниками обслуговуючих підприємств послідовно у кожному будинку, відтак відновлення електропостачання не означає миттєву подачу теплоносія, оскільки на проведення розповітрення чи перезапуск системи у кожному будинку необхідний час.

 

Сторінка 454 з 1430

«ПочатокПопередня451452453454455456457458459460НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер