images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


За опір представникові влади відповідальність понесе житель Микулинецької громади

Вівторок, 29 листопада 2022, 12:55

Зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.

За порушення правил дорожнього руху співробітники групи реагування патрульної поліції відділення поліції №3 міста Теребовлі зупинили автомобіль, яким керував 33-річний мешканець одного з сіл Микулинецької громади. Під час спілкування правоохоронці помітили, що чоловік перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння за допомогою спеціальних засобів водій відмовився і став поводитися агресивно . В ході конфлікту зловмисник наніс тілесні ушкодження поліцейському.

Чоловіка було затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Вирішується питання про оголошення підозри за частиною 2 статті 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) Кримінального кодексу. Карається таке порушення обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Чому після відключення електропостачання відбувається заповітрювання приладів обігріву у багатоповерхівках?

Вівторок, 29 листопада 2022, 12:47

У зв’язку з регулярними зупинками котелень, спричиненими відсутністю електропостачання, тиск у системі опалення в тепловій мережі  знижується. Відповідно рівень води в будинкових мережах опускається, що спричиняє заповітрювання приладів обігріву.

Це відбувається при кожному відключенні електроенергії, навіть якщо воно тривало буквально декілька хвилин. При виконанні робіт з влаштування перетинок чи з’єднань у будинках з ІТП (саме тепер завершують роботи із переведення даних будинків на централізовану подачу теплоносія),  система також заповітрюється і її потрібно щоразу запускати знову. Підготуватися до цього заздалегідь – неможливо.

Роботи виконуються представниками обслуговуючих підприємств послідовно у кожному будинку, відтак відновлення електропостачання не означає миттєву подачу теплоносія, оскільки на проведення розповітрення чи перезапуск системи у кожному будинку необхідний час.

"Не дамо Путіну вкрасти Різдво": у Києві встановлять головну ялинку країни

Понеділок, 28 листопада 2022, 14:37

У Києві встановлять головну ялинку країни, не зважаючи на петицію про недоцільність святкових заходів в умовах війни.

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко в інтерв’ю РБК.

"Скасовувати Новий рік та Різдво ніхто не збирається, і атмосфера Нового року повинна бути. Не можна дозволити Путіну вкрасти наше Різдво", – сказав мер.

За словами Віталія Кличка, він обговорював святкування Нового року з військовими, які знаходяться на передовій.

"І один із хлопців сказав: "Чому моя дитина буде зараз без ялинки, без Нового року, без новорічного настрою?" – розповів Кличко.

Новий рік у Києві у довоєнні роки. Фото: stok.karas.uliia.gmail.com/Depositphotos

Міська влада звернулися до бізнесу, який погодився за свої приватні кошти встановити ялинки "без новорічного пафосу".

"Це буде кілька локацій в багатьох районах нашого міста. І на Софійській площі також. Це, так би мовити, натяк на те, що Новий рік та Різдво не проходять повз. Ялинки будуть встановлені", – заявив мер.

Утім, міський голова зазначив, що масових заходів не буде, зокрема концертних програм та фастфудів.

Головна ялинка країни під час війни буде висотою до 10 метрів і без ілюмінацій, розповів "Вечірньому Києву" Ігор Добруцький, голова компанії "Folk Ukraine", яка традиційно займається новорічними святами.

Ялинки у мирний час були по 30 метрів.

Святкове дерево у столиці буде, як і раніше, штучне, біля нього планують встановити вертеп і дідуха.

Також у "Folk Ukraine" створять малу копію ялинки, деревце розмістять на першому поверсі Музею історії міста Києва.

Нагадаємо, раніше ми писали, як будуть святкувати Новий рік у регіонах.

 

Зеленський збирав Ставку верховного головнокомандувача

Понеділок, 28 листопада 2022, 14:35

ФОТО: ОФІС ПРЕЗИДЕНТА

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, де обговорили плани росіян і шляхи реагування.

Джерело: Офіс президента

Дослівно: "Головнокомандувач і командувачі військ оперативних напрямків доповіли про актуальну ситуацію на фронтах і дії сил оборони з деокупації української території.

Члени Ставки також заслухали інформацію керівників розвідки щодо планів ворога на найближчу перспективу.

Були узгоджені шляхи реагування на можливі виклики, пов’язані з діями противника".

Деталі: Крім того, на засіданні розглянули перебіг відновлення енергетичної системи та її захист від імовірних російських атак.

Також обговорили забезпечення громадян зв’язком та доступом до тепла і проаналізували темпи розгортання Пунктів незламності.

У засіданні взяли участь: керівник ОП Андрій Єрмак, секретар РНБО Олексій Данілов, міністр оборони Олексій Резніков, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник ГУР Кирило Буданов, голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський та командувачі військ оперативних напрямків.

До засідання Ставки також долучилися: міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, інші члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів.

АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 

У Тернополі нацгвардійці здали кров для поранених військовослужбовців Національної гвардії та Збройних Сил України, які боронять нашу країну від російської агресії.

Понеділок, 28 листопада 2022, 14:05

Перед здаванням крові гвардійців-донорів оглянули медики. Загалом, нацгвардійці поповнили банк крові на понад 10 літрів.

«Здати кров — нині є нашим обов’язком перед захисниками і захисницями, аби віддячити їм за щоденний подвиг,» - каже головний сержант одного з підрозділів Національної гвардії України Андрій.

Своїм вчинком нацгвардійці закликають тернополян долучитися до донорства, яке може зберегти життя та здоров’я як військових, так і цивільних.

 

Сторінка 455 з 1430

«ПочатокПопередня451452453454455456457458459460НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер