images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Майже 8000 тернопільських школярів отримали світловідбивальні стрічки

П'ятниця, 25 листопада 2022, 11:34

Майже 8000 світловідбивальних стрічок-флікерів отримали маленькі тернополяни від Тернопільської міської ради. Це спеціальні пластикові стрічки, які одягаються на руку під час переходу дороги у темну пору доби.

Отримали такі стрічки діти, чиї батьки зараз боронять Україну, діти учасників бойових дій, діти з інвалідністю, діти, сім’ї яких перебувають в складних життєвих обставинах та інші.

«Сьогодні питання безпеки найменших тернополян – одне із першочергових. Адже світловий день коротшає і у зв’язку із аварійними вимкнення світла діти стають непомітними на темних вулицях. З метою безпеки і школярів, і водіїв, ми передаємо їм у користування флікери», - розповідає Сергій Надал.

Закликаємо також батьків та вчителів наголошувати дітям про обов’язкове носіння флікерів чи інших світловідбивальних стрічок під час руху по темних вулицях, особливо, під час переходу проїжджої частини.

 

У Тернополі та області станом на 25 листопада радіаційний фон в межах норми

П'ятниця, 25 листопада 2022, 11:33

ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» оприлюднив дані щодо рівня радіаційного фону на території Тернопільської області.

Станом на 09:00 год. ранку 25 листопада радіаційний фон має наступні показники:

  • м. Тернопіль – 13 мкР/год.;
  • м. Борщів – 10 мкР/год.;
  • м. Заліщики – 14 мкР/год.;
  • м. Бучач – 11 мкР/год.;
  • смт. Козова – 12 мкР/год.;
  • м. Кременець – 10 мкР/год.;
  • м. Теребовля – 12 мкР/год.;
  • м. Чортків – 15 мкР/год.;

За проведеними замірами потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання показники природного радіаційного фону на вказаних територіях знаходяться в межах величин фону, який характерний для даних територій і не перевищує багаторічних значень природного радіаційного фону на території Тернопільської області 0, 16 мкР/год.

 

У ніч з 24 на 25 листопада на території Тернопільської громади працювало 16 одиниць спецтехніки

П'ятниця, 25 листопада 2022, 11:27

Впродовж дня та в нічну пору доби на території Тернопільської громади спецтехніка проводить роботи з механізованого посипання, підмітанні та прогортання вулично-дорожньої мережі.

Цієї ночі 12 одиниць спецтехніки проводили механізоване посипання проїзних частин, поливання доріг соляною ропою, підмітання та прогортання тротуарів тракторними щітками у центральній частині міста та мікрорайоні Новий Світ, масивах «Сонячний» і «Східний», Промисловому районі і районі Старого Парку, Березовиці, Кутківцях, Пронятині, а також на Об’їзній дорозі Тернополя та у селах міської територіальної громади.

У мікрорайоні «Дружба» ТМШРБ «Міськшляхрембуд» залучила до роботи чотири одиниці машин, які проводили роботи з механізованого посипання солерозкидачем проїзних частин, посипання доріг піскорозкидачем. На пішохідних ділянках техніка виконувала підмітання за допомогою тракторних щіток.

 

З полону повернули ще 50 воїнів, зокрема захисників "Азовсталі" та Зміїного

Четвер, 24 листопада 2022, 14:30

ЗВІЛЬНЕНІ 24 ЛИСТОПАДА ПОЛОНЕНІ, СКРИНШОТ

24 листопада з російського полону повернули 50 українських військових, у тому числі захисників Маріуполя, полонених з острова Зміїний та Чорнобильської атомної електростанція.

Джерело: голова Офісу президента Андрій Єрмак в Telegram

Пряма мова: "Вдалося повернути з російського полону 50 українських воїнів. Це 20 нацгвардійців, 12 хлопців з ВМС, 10 бійців ЗСУ, 6 з ДПСУ, 2 з ТРО.

Серед них двоє офіцерів і 48 рядових та сержантів".

Деталі: Він уточнив, що вдалося повернути 19 оборонців Маріуполя, 12 з яких були евакуйовані з "Азовсталі", а також 15 полонених з ЧАЕС та 7 з острова Зміїний.


35 тисяч гривень викрали аферисти з банківського рахунку тернополянки: правоохоронці проводять розшукові заходи

Четвер, 24 листопада 2022, 12:29


Працівники територіального підрозділу поліції надійшло звернення від жительки обласного центру, яка потерпіла від псевдопрацівника фінансової установи.

Пройдисвіт зателефонував до жінки та представився працівником банку. Він запевнив краянку, що її кошти в небезпеці: невідомі особи намагаються зняти готівку. Аби убеззпечики рахунок, чоловік попросив повідомити вміст смс-повідомлення, що вона й зробила. За лічені хвилини тернополянці надійшло сповіщення про списання всіх заощаджень.

Відомості про подію працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують краянам ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам. Якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови. Всі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом.

У разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на гарячу лінію і уточнити у оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці – карту заблокувати.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 459 з 1430

«ПочатокПопередня451452453454455456457458459460НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер