images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Жителька Чортківщини потрапилася в пастку аферистів

Четвер, 24 листопада 2022, 12:29

Факт шахрайства задокументували працівники відділення поліції № 1 м. Борщів вчинений щодо мешканки району. Жінка втратила 5000 гривень, переказавши кошти на рахунок аферистів.

Заявниця розповіла правоохоронцям обставини події. В інтернеті на одному із сайтів вона знайшла публікацію про можливість надання грошової позики. Жінка зв’язалася з автором допису й узгодила умови. Сторони обумовили позику в сумі 200 000 гривень. Натомість краянка мала здійснити дві транзакції: 6000 гривень – страхівку та 5000 гривень, як гарантійний внесено. Одну банківську операцію вона здійснила, а на другу їй не вистачило коштів. Тож вона чекала, коли надійдуть гроші, аби виконати умови домовленості. Однак через деякий час жінка зрозуміла, що її ошукали, адже телефон афериста був вимкнений, а допис видалений.

Відомості про подію слідчі територіального підрозділу внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Працівники поліції проводять оперативно-розшукові заходи аби встановити осіб причетних до протиправного.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Лінія «102» Тернопільщини працює в цілодобовому режимі

Четвер, 24 листопада 2022, 12:28


За минулу добу оператори лінії «102» Головного управління Національної поліції Тернопільщини прийняли 672 повідомлення від громадян. Пропри складнощі у роботі, перебої з електропостачанням оператори, диспетчери, чергові роблять усе можливе, аби швидко опрацьовувати усі виклики.

Лінія «102» працює безперебійно. Під час повітряної тривоги оператори в укритті продовжують приймати дзвінки від людей. Окрім цього, на лінію «102» Тернопільщини тимчасово надходять ще й повідомлення з Херсонської області.

Нагадаємо, зателефонувати на лінію 102 можна з мобільного та стаціонарного телефона. Якщо вам не вдається додзвонитися, резервні номери телефонів для виклику правоохоронців: 27-12-58, 27-11-70, 0673513837.

Поліцейські звертаються до громадян не здійснювати завідомо неправдиві виклики екстрених служб та не телефонувати через дрібниці, які можна вирішити самостійно та які не належать до компетенції правоохоронців. Зокрема, ситуацій, пов’язаних з вимкненням світла, відсутністю водопостачання, коли не працює світлофор тощо. Такі повідомлення перевантажують лінію і відволікають від викликів, які потребують негайного оперативного реагування поліцейських.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

лінія «102» тернопільщини працює в цілодобовому режимі

Двох пішоходів на переході за минулу добу збили автомобілі

Четвер, 24 листопада 2022, 12:25

23 листопада під колеса автомобіля Ford Transit потрапила жінка. Аварія трапилася у Чорткові близько 16:45. Потерпіла переходила дорогу в межах нерегульованого пішохідного переходу. 74-річну жінку після надання медичної допомоги відпустили за місцем проживання.

Потрапила у дорожньо-транспортну пригоду жителька Тернополя, 1982 року народження. Її близько 18:00 в обласному центрі на вулиці 15 Квітня збила водійка Hyundai. За попередньою інформацією, на момент аварії вулиці були не освітлені, а потерпіла знаходилася на пішохідному переході. Її бригада екстреної медичної допомоги з тілесними ушкодженнями госпіталізувала до травматологічного відділення.

У водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Тривають перевірки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Пункти пропуску на кордоні з Румунією та Угорщиною не працюють: відсутня електрика

Четвер, 24 листопада 2022, 11:59

СКРИНШОТ

В Держприкордонслужбі повідомили, що пункти пропуску на кордоні з Угорщиною та Румунією наразі не працюють.

Джерелопресслужба Держприкордонслужби

Дослівно: "Через відсутність електроживлення, оформлення осіб та транспорту в пункті пропуску "Солотвино", що на кордоні з Румунією, та в пунктах пропуску "Косино" і "Дзвінкове", – на кордоні з Угорщиною, не здійснюється".

Що було раніше: За даними Офісу президента, після масованого обстрілу росіянами інфраструктури України, що призвело до повного знеживлення більшої частини областей країни, 16 регіонів знову були заживлені на ранок четверга.


Окупанти хочуть змінити демографічний склад тимчасово окупованих територій – Спротив

Четвер, 24 листопада 2022, 11:49

У Росії обіцяють студентам безкоштовне навчання за умови подальшого відпрацювання на тимчасово окупованих територіях України – таким чином загарбники планують змінити демографічний склад ТОТ.

Джерело: Центр національного спротиву

Дослівно Спротив: "По завершенню навчання представники деяких спеціальностей (зокрема лікарі, педагоги) мають переїхати працювати на тимчасово окуповані території України.

У РФ заявляють, що це робиться з метою покриття дефіциту цих професій в регіоні. Проте насправді мета ворога – змінити демографічний склад населення".

Деталі: У ЦНС зазначили, що з цією ж метою росіяни проводять так звану "евакуацію" місцевих, аби асимілювати тих хто виїхав до Росії і натомість завезти росіян на захоплені землі.

Водночас Спротив підкреслює, що такі плани РФ приречені, адже ЗСУ поступово звільняють захоплені окупантами території.

ІРИНА БАЛАЧУК

 

Сторінка 460 з 1430

«ПочатокПопередня451452453454455456457458459460НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер