images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Пункти пропуску на кордоні з Румунією та Угорщиною не працюють: відсутня електрика

Четвер, 24 листопада 2022, 11:59

СКРИНШОТ

В Держприкордонслужбі повідомили, що пункти пропуску на кордоні з Угорщиною та Румунією наразі не працюють.

Джерелопресслужба Держприкордонслужби

Дослівно: "Через відсутність електроживлення, оформлення осіб та транспорту в пункті пропуску "Солотвино", що на кордоні з Румунією, та в пунктах пропуску "Косино" і "Дзвінкове", – на кордоні з Угорщиною, не здійснюється".

Що було раніше: За даними Офісу президента, після масованого обстрілу росіянами інфраструктури України, що призвело до повного знеживлення більшої частини областей країни, 16 регіонів знову були заживлені на ранок четверга.


 

Окупанти хочуть змінити демографічний склад тимчасово окупованих територій – Спротив

Четвер, 24 листопада 2022, 11:49

У Росії обіцяють студентам безкоштовне навчання за умови подальшого відпрацювання на тимчасово окупованих територіях України – таким чином загарбники планують змінити демографічний склад ТОТ.

Джерело: Центр національного спротиву

Дослівно Спротив: "По завершенню навчання представники деяких спеціальностей (зокрема лікарі, педагоги) мають переїхати працювати на тимчасово окуповані території України.

У РФ заявляють, що це робиться з метою покриття дефіциту цих професій в регіоні. Проте насправді мета ворога – змінити демографічний склад населення".

Деталі: У ЦНС зазначили, що з цією ж метою росіяни проводять так звану "евакуацію" місцевих, аби асимілювати тих хто виїхав до Росії і натомість завезти росіян на захоплені землі.

Водночас Спротив підкреслює, що такі плани РФ приречені, адже ЗСУ поступово звільняють захоплені окупантами території.

ІРИНА БАЛАЧУК

Безпечне дитинство: ювенальні поліцейські проводять профілактичні заходи серед школярів

Четвер, 24 листопада 2022, 11:43


Створення безпечного дитячого середовища, профілактика злочинності серед неповнолітніх – основні напрямки роботи ювенальних поліцейських. З цією метою вони систематично проводять різні профілактичні заходи, організовують тематичні майстер класи, відвідують навчальні заклади.

У період з 18 по 23 листопада з нагоди відзначення Всесвітнього дня дитини поліцейські організували 38 тематичних заходів на території області. Особливу увагу приділили роботі з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, та дітьми, евакуйованих громадян з окупованих територій України та тимчасово переміщених на проживання у Тернопільську область.

Поліцейські провели роз’яснювальні бесіди щодо запобігання вживання наркотичних засобів, протидії булінгу, важливості дотримання правил дорожнього руху, особливо у темний період доби. Діти мали змогу отримати багато цікавої інформації та весело провести час з правоохоронцями.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

безпечне дитинство: ювенальні поліцейські проводять профілактичні заходи серед школярів
 

У Тернополі поліцейська врятувала життя чоловікові, котрий хотів звести рахунки з життям

Четвер, 24 листопада 2022, 11:41

Завдяки небайдужості співробітниці Тернопільського райуправління поліції Валентини Перхалюк вдалося запобігти трагедії. Поліцейська допомогла врятувати життя чоловікові, котрий наковтався пігулок.

Зі слів поліцейської, з чоловіком вона проживає в одному будинку. Останнім часом помічала, що він був дуже пригнічений. Поліцейська завжди намагалася підтримати його, розговорити. Напередодні чоловік надіслав їй повідомлення, у якому прощався. Валентина перетелефонувала йому, проте абонент був поза зоною.

Поліцейська вирішила негайно навідатися до знайомого додому. Двері у квартиру були відчинені, тож дівчина увійшла до кімнати і виявила господаря в непритомному стані. Поряд були розкидані медикаменти. Не зволікаючи, поліцейська зателефонувала у швидку та почала надавати чоловіку домедичну допомогу. Медики, які прибули на виклик, діагностували у чоловіка отруєння медичними препаратами.

Потерпілого шпиталізували до лікарні. Наразі його стан стабільний.

«У моїй роботі під час викликів на повідомлення громадян трапляються різні ситуації. Випадки, коли є загроза життю людини — найскладніші та потребують негайної реакції. Я рада, що вдалося запобігти трагедії та врятувати життя людини», - зазначила поліцейська.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

20 одиниць спецтехніки проводили очищення та механізоване посипання вулично-дорожньої Тернопільської громади впродовж ночі

Четвер, 24 листопада 2022, 11:37

Ввечері 23 листопада у Тернополі випали опади у вигляді «крижаного» дощу, який миттєво замерзав, а після 21.00  год – снігопад. Комунальні служби у місті з 17:00 год. та впродовж ночі працювали на вулично-дорожній мережі у різних мікрорайонах міста та громади.

14 одиниць спеціалізованої техніки працювали у   центральній частині міста та мікрорайоні Новий Світ, масивах «Сонячний» і «Східний», Промисловому районі і районі Старого Парку, Березовиці, Кутківцях, Пронятині, а також на Об’їзній дорозі Тернополя та у селах міської територіальної громади.

Зокрема, сім одиниць техніки здійснювали механізоване посипання проїзних частин,  три машини проводили підмітання і прогортання тротуарів тракторними щітками. У центральній частині міста працювала техніка, яка поливала дороги соляною ропою, ще три одиниці -здійснювали посипання тротуарів на магістральних вулицях масивів «Східний», «Сонячний», Центр, мікрорайон «Кутківці».

Впродовж ночі у мікрорайоні «Дружба» працювали шість машин спецтехніки ТМШРБ «Міськшляхрембуд».  Проведено механізоване посипання солерозкидачем проїзних частин, посипання піскорозкидачами. Пішохідні ділянки підміталися трактораними щітками.

Вкотре нагадуємо, що за прибирання дворів та міжквартальних проїздів відповідальні управителі житлового фонду в місті (ЖЕКи та ОСББ).

Фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 1481.

 

Сторінка 461 з 1430

«ПочатокПопередня461462463464465466467468469470НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер