images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Росія влучила в підстанцію на Львівщині, в області екстрені відключення

Середа, 23 листопада 2022, 14:09

Російські війська завдали двох ракетних ударів по електропідстанції у Львівській області, 1,5 мільйони громадян залишилися без електроенергії.

Джерело: голова Львівської ОВА Максим Козицький

Пряма мова Козицького: "Жителі Львівщини, на жаль, маємо два ракетні удари по електропідстанції у Львівській області. Інформації про постраждалих на цей момент не надходило.

Наразі 1,5 млн людей у Яворівському, Львівському та Червоноградському районах без електроенергії.

Через ракетний удар по енергетичному об’єкті в області застосовують екстрені відключення електроенергії. Графіки планових відключень не діють".

Деталі: Енергетики виїхали на місце влучання і працюють над тим, щоб заживити область в обхід цій підстанції.

Козицький зазначив, що якщо не буде можливості швидко відновити живлення, в населених пунктах, які постраждали, розгорнуть "Пункти незламності", де можна буде загрітися, випити теплого чаю, поїсти чогось гарячого і подзвонити рідним.

Адреси цих пунктів повідомлять органи місцевого самоврядування.

 

Чернігівщина, Одещина та Кіровоградщина - без світла

Середа, 23 листопада 2022, 14:08

Чернігівська, Одеська та Кіровоградська області знеструмлені через ракетні удари ворога по об’єктах енергетикиі.

Джерело: голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус, голова Одеської ОВА Максим Марченко, голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович у Telegram

Деталі: Чаус повідомив, що ремонті бригади вже працюють для ліквідації наслідків та відновлення електропостачання. Одночасно влада розгортає "Пункти незламності".

За словами Марченка, про будь які зміни в роботі електромереж будемо інформувати додатково.

Пряма мова Райковича: "Ворожі прильоти по енергетичному об’єкту. Область, як і низка інших регіонів, без світла.

Не панікуйте! Бригади енергетиків починають аварійно - відновлювальні роботи".

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО

Збори з кінологами

Середа, 23 листопада 2022, 14:04

Кінологи тернопільського підрозділу Національної гвардії України перевірили рівень теоретичних знань, здобутих протягом поточного навчального періоду, та відпрацювали на практиці навчальні вправи, необхідні для несення служби разом зі службовими собаками.

Протягом трьох днів кінологи разом зі своїми вихованцями демонстрували прийоми загального та спеціального курсу дресирування. Особлива увага особового складу кінологічної служби зосереджувалась на практичному використанні профілів щодо конвоювання підсудних та боротьби зі злочинністю під час охорони громадського порядку.

Військовослужбовці також розглянули питання вдосконалення кінологічного забезпечення та перспективи розвитку кінологічної служби.



 

В Тернополі нацгвардійці відвідали благодійний аукціон та театральну виставу для допомоги захисникам

Середа, 23 листопада 2022, 14:02

Театральну виставу «Мина Мазайло» та благодійний аукціон на підтримку українських воїнів відвідали нацгвардійці на запрошення викладачів та студентів юридичного факультету Тернопільського Західноукраїнського Національного університету, які вони приурочили до 25-річчя свого вузу.

Колектив університету Західноукраїнського університету в такий спосіб вирішив відзначити ювілей вишу. Викладачі та студенти зіграли всі ролі у виставі, що змогли оцінити нацгвардійці. «Це найбільш знакова для українців п’єса 20 століття, яка не втрачає свою актуальність сьогодні. Комедія, в якій показані унікальні образи, висміює політичні чвари та вчить поважати одне одного. І, звичайно, цінувати українську ідентичність, мову та культуру», — ділиться враженнями капітан Національної гвардії України Андрій.

На аукціоні, який відбувся одразу по виставі, було представлено чимало лотів, серед яких особисті речі відомих тернополян та українців, картини та книги. Найдорожчим лотом стала книга «Українська державність», вартість якої оцінили в 15 тисяч гривень. Отримані гроші за лоти та благодійних скриньок передадуть на допомогу військовим, які боронять нашу територіальну цілісність та незалежність держави.

Куди повідомити про колаборантів? Нацполіція запустила чат-бот

Середа, 23 листопада 2022, 13:22

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України запустив чат-бот для отримання інформації про зрадників та колаборантів.

Повідомити про прибічників "русского мира", зокрема серед поліціянтів, можна у чат-боті @dvb_np_bot у Telegram.

Щоб скористатися ботом, можна сканувати QR-код на фото або знайти @dvb_np_bot у Telegram.

У ДВБ проаналізують всі зібрані дані – і діям фігурантів буде надана правова кваліфікація, повідомляє Національна поліція.

"Оперативники ДВБ НПУ з першого дня війни проводять роботу з виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які перейшли на бік країни-агресора для добровільного несення служби у незаконних правоохоронних відомствах окупаційної влади", – кажуть у Нацполіції.

У чат-боті потрібно вказати:

  • анкетні дані та посаду, яку обіймала особа до вторгнення військ РФ;
  • яку посаду обіймає в окупаційній владі.
  • фактичні відомості, які підтверджують її колабораційну діяльність (фото та відео потрібно надсилати до @DVB_Info);
  • для уточнення наданої інформації, правоохоронці просять також залишити свої контакти.

Крім правоохоронців-колаборантів у чат-боті також можна повідомити про тих, які вимагають хабар.

Також українці можуть звертатися на гарячу лінію Департаменту внутрішньої безпеки за номером: +380503527277.

"На телефон гарячої лінії Департаменту щоденно надходять сотні повідомлень про ймовірних зрадників із деокупованих та окупованих територій. Кожне звернення опрацьовується, а інформація ретельно перевіряється", – додають поліціянти.

З 24 лютого 2022 року за матеріалами внутрішньої безпеки поліції органи досудового розслідування порушили майже 500 кримінальних проваджень.

Правоохоронці повідомили підозру за фактами державної зради та колабораційної діяльності понад 370 людям.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України запустила 2 нових чат-боти: для ідентифікації зрадників і мародерів.

Олена Барсукова

 

Сторінка 463 з 1430

«ПочатокПопередня461462463464465466467468469470НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер