images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Окупанти створюють "нотаріуси", щоб "легалізувати" мародерство – ЦНС

Понеділок, 21 листопада 2022, 12:06

РОСІЙСЬКІ ОКУПАНТИ, ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО GETTY IMAGES

Росіяни почали реєструвати на окупованих територіях "нотаріуси", які їм потрібні для "легалізації" мародерства чужого майна.

Джерело: Центр національного спротиву

Дослівно: "Окупанти завершили формування "нотаріальних округів" на тимчасово окупованих територіях. Округи сформували "згідно з законодавством РФ", і вже розпочато процес реєстрації "нотаріусів".

Таким чином росіяни намагаються легалізувати оформлення та переоформлення майна. Тобто, за фактом – мародерство й грабіж чужого майна".

Деталі: У ЦНС зазначили, що завірені такими "нотаріусами" документи не будуть визнаватися в Україні та світі, а відтак не підтверджуватимуть право власності на майно.

 

У Кременчуці знесли пам’ятник Пушкіну

Понеділок, 21 листопада 2022, 12:04

ДЕМОНТОВАНИЙ ПАМ'ЯТНИК ПУШКІНУ, ФОТО КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ТЕЛЕГРАФЪ

У Кременчуці на Полтавщині 21 листопада демонтували пам’ятник російському поетові та прозаїку Олександру Пушкіну.

Джерело: Суспільне з посиланням на коментар речниців Кременчуцької міської ради Юлії Перепелятник

Деталі: Пам’ятник прибрали згідно з рішенням міської ради від 18 листопада. Він перебуватиме на території комунального підприємства "Благоустрій Кременчука".

Суспільне повідомляє, що пам’ятник був розташований на бульварі Пушкіна, який 18 листопада перейменували на бульвар Українського Відродження.

 

НБУ випустив пам’ятну медаль "Херсон – місто героїв"

Понеділок, 21 листопада 2022, 11:55

Національний банк України випустив пам’ятну медаль, присвячену Херсону.

Медаль презентували на початку листопада у звільненому Херсоні, повідомляють у НБУ.

Дизайн пам’ятної медалі "Херсон – місто героїв", розроблений художницею Наталією Фандіковою. Він відтворює краєвиди довоєнного міста і історичні події весни 2022 року, коли херсонці протестували проти окупантів.

На медалі також надруковані рядки з роману Ліни Костенко "Берестечко": "Не допускай такої мислі, що Бог покаже нам неласку. Життя людського строки стислі. Немає часу на поразку".

Національний банк України випустив пам’ятну медаль, присвячену Херсону

Цією медаллю Національний банк України започатковує серію пам’ятних медалей, присвячених містам та їхнім мешканцям, які проявили героїзм та стійкість під час відсічі збройній агресії РФ проти України.

Заплановано випуск медалей, присвячених Харкову, Маріуполю, Київщині (Бучі, Гостомелю, Ірпеню) та іншим містам.

25 листопада має бути випущена медаль, присвячена Маріуполю.

Нагадаємо, в Україні запустили передпродаж першої марки, яка присвячена місту-герою Херсону.

Яна Осадча

 

Тернопільські поліцейські передали колегам з Херсонщини автомобіль

Понеділок, 21 листопада 2022, 11:47


Транспортний засіб разом з гуманітарним вантажем доправили на Херсонщину. Його під час робочого візиту передав місцевій поліції голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш.

Раніше позашляховик тернопільські поліцейські використовували у зоні бойових дій на Луганщині. Проте, розуміючи потребу у службовому транспорті правоохоронців нещодавно звільненої Херсонщини, вирішили підтримати їх.

Автомобіль відремонтували, оновили та передали херсонським поліцейським. Отриманий транспортний засіб вони використовуватимуть для патрулювання вулиць та забезпечення правопорядку.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

тернопільські поліцейські передали колегам з херсонщини автомобіль

Підволочиські поліцейські встановлюють обставини вбивства та самогубства

Понеділок, 21 листопада 2022, 11:47


Під час сварки 56-річний житель Скалатської громади вкоротив віку своїй 81-річній матері та після цього покінчив життя самогубством. Поліцейські встановлюють обставини обох смертей.

До співробітників Підволочиського відділення поліції надійшло повідомлення від 56-річного жителя одного із сіл Скалатської громади про те, що він вбив свою матір.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Заявника поліцейські виявили повішеним на горищі. Чоловік вже був без ознак життя. Тіло його матері з ознаками насильницької смерті знайшли у підсобному приміщенні.

У ході проведення першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що родичі проживали вдвох. 56-річний чоловік останнім часом зловживав спиртним. Того дня конфлікт між ними виник через те, що матір відмовилася дати синові гроші на спиртне. Під час сварки чоловік схопив палку і декілька разів вдарив жінку по голові. Після цього облив бензином та підпалив. Тіло матері перетягнув у погріб.

Після скоєного зловмисник зателефонував до поліцейських і повідомив, що вбив жінку. До приїзду правоохоронців пішов на горище та повісився.

Слідчі розпочали два кримінальні провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, одне з яких – з відміткою «самогубство». На даний час призначено проведення ряду експертиз.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 468 з 1430

«ПочатокПопередня461462463464465466467468469470НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер