images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Зеленський збирав ставку: обговорили захист критичної інфраструктури

Середа, 16 листопада 2022, 13:58

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬИКЙ, ФОТО ОПУ

Президент України Володимир Зеленський у середу провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому обговорили останню ракетну атаку росіян, ліквідацію наслідків та захист об'єктів критичної інфраструктури.

Джерело: Офіс президента

Деталі: Учасники Ставки проаналізували ушкодження, завданні останніми ракетними ударами росіян. Також на засіданні йшла мова про ліквідацію наслідків ворожих атак.

Посадовці обговорили захист об'єктів критичної інфраструктури та підвищення ефективності роботи ППО.

Крім того, члени Ставки розглянули прогнози щодо розвитку оперативної обстановки на фронті з урахуванням змін на південному напрямку.

Учасники засідання ухвалили рішення щодо подальшої деокупації українських територій.

Також члени Ставки проаналізували темпи ремонту техніки і озброєння та підготовку армії до зимового сезону.

У засіданні взяли участь: керівник Офісу президента Андрій Єрмак, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр оборони Олексій Резніков, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, голова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський та командувачі військ оперативних напрямків.

До засідання Ставки також долучилися міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, інші члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів.

Передісторія:

  • Володимир Зеленський назвав "цинічним ляпасом G20" масований ракетний удар Росії.
  • 15 листопада ракетних ударів було завданопо Києву, Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Львівській, а також Житомирській, Вінницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській і Харківській областях.
  • Сили ППО працювалиу Києві, в Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Сумській та Житомирській областях.
  • Загалом, за даними Повітряних сил ЗСУ, російські загарбники випустили по Україні близько 100 ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня, коли окупанти спрямували на Україну 84 ракети.
 

СБУ у Херсоні знайшла списки колаборантів, які співпрацювали з ворогом

Середа, 16 листопада 2022, 13:22

ФОТО СБУ

СБУ знайшла засекречені документи ФСБ під час стабілізаційних заходів у деокупованому Херсоні.

Джерело: СБУ у Telegram

Дослівно СБУ: "Під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні співробітники СБУ знайшли засекречені документи ФСБ, в яких містилася інформація про їхніх агентів-колаборантів.

Представники спецслужби РФ покинули таємні документи на території місцевого гаражного кооперативу під час втечі від контрнаступу Сил оборони".

Деталі: Силовики вилучили власноруч написані "зобов’язання" агентів про конфіденційне співробітництво з ФСБ; справи агентурного вивчення; повідомлення агентів про результати виконання ворожих завдань; "протоколи обшуків" у помешканнях херсонців.

 
ФОТО СБУ

Документи свідчать , що колаборанти давали "наводку" окупантам на місця перебування українських патріотів та брали участь у незаконному переслідуванні місцевих жителів за сфабрикованими "кримінальними справами".

 
ФОТО СБУ

Також СБУ виявила задокументовані факти викрадення і катування потерпілих і розграбування їхніх осель під виглядом проведення "обшуків".

Повідомляється, що пособники агресора були завербовані кадровими співробітниками ФСБ, які входили до складу "временно-оперативной группы ВОГ-8" і займались координацією розвідувально-підривної та диверсійної діяльності на південному напрямку.

Вилучені матеріали направили на експертизу для проведення подальших оперативних дій з викриття російських агентурних мереж.


Заробив на неіснуючому товарі: поліцейські встановлюють особу зловмисника

Середа, 16 листопада 2022, 13:02

Майже 6 тисяч гривень втратила жителька обласного центру, переказавши кошти за неіснуючий товар. Вона купувала одяг у шахрая.

Куртка так і не доїхала до нової власниці, бо як тільки жінка оплатила гроші, продавець зник з мережі. Даремно шукала оголошення про продаж на сайті,  його шахрай теж видалив. Довелося звертатися в поліцію.

Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) ККУ.

Поліцейські застерігають мешканців Тернопільщини, бути обачними щодо купівлі-продажу в мережі Інтернет. Пам’ятайте, що не потрібно здійснювати повну передоплату за товар, бо за такою схемою зазвичай працюють пройдисвіти. Коли кошти надходять на їх рахунки, вони одразу видаляють оголошення, обліковий запис й вимикають телефон. Домовляйтеся про оплату у відділенні служби доставки, або ж про незначний завдаток від суми.

Ретельно перевіряйте інформацію про продавця на сайті Кіберполіції( https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/) почитайте відгуки про нього в інтернеті, а при надходженні товару перевірте його у відділені пошти. Часто аферисти ще пересилають старий непотріб.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Чотири автопригоди зареєстрували за добу поліцейські Тернопільщини

Середа, 16 листопада 2022, 12:59


Під колеса автомобіля Audi A4 потрапив пішохід. Аварія трапилася 14 листопада близько 10:30 у Тернополі на перехресті вулиць Братів Бойчуків - 15 Квітня. За попередньою інформацією, потерпіла переходила дорогу на регульованому пішохідному переході, коли її збило авто. Кермувальник, здійснюючи маневр повороту, травмував жінку, 1958 року народження. Її госпіталізували до лікарні.

Чергову автопригоду зареєстрували слідчі в обласному центрі о 13:20 на вулиці Тарнавського. Водій автомобіля Volkswagen допустив зіткнення з Mercedes-Benz. В результаті удару травми отримала пасажирка Mercedesa.

За порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів та керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення відповідатиме у суді водій автомобіля Skoda Octavia. У Кременці не розминулася іномарка та велосипедист. Проте кермувальник двоколісника від надання меддопомоги відмовився.

На Бережанщині травмувалася 39-річна місцева жителька. Жінку збив водій автомобіля Renault Budda. Їй надавали медичну допомогу. Водій попередньо тверезий.

По всіх фактах тривають перевірки.

Закликаємо тернополян подбати про запаси питної та технічної води для власних потреб

Середа, 16 листопада 2022, 12:54

У зв’язку із масовим ракетними атаками на критичну інфраструктуру, закликаємо подбати про запаси питної та технічної води для власних потреб.

У випадку відсутності централізованого водопостачання, громадяни можуть скористатись колонкам-качалками та бюветами з питною водою, що позначені на інтерактивній карті.

У КП «Тернопільводоканал» звертають увагу, для колонок, якими тернополяни користуються регулярно, достатньо кількох натискань на важіль, щоб потекла вода. Якщо колонка-качалка використовується рідше – потрібно докласти зусиль, а після 20-25 натискань хвилину-дві перечекати, щоб стекла застояна вода. Кількість та інтенсивність натискань на важіль також залежать від глибини свердловини.

Робота бюветів, у разі відключення електроенергії, буде відновлена упродовж світлового дня. Мешканці можуть набирати воду у бюветах, що за адресами: вул. Юності, бульв. Данила Галицького та бульв. Пантелеймона Куліша (вода у цьому бюветі доступна виключно для технічного використання).

 

Сторінка 470 з 1428

«ПочатокПопередня461462463464465466467468469470НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер