images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Затверджено загальні вимоги та обмеження щодо розміщення вивісок на території Тернопільської громади

Середа, 09 листопада 2022, 11:40

9 листопада на черговому засіданні виконавчого комітету затверджено загальні вимоги та обмеження щодо розміщення вивісок (табличок) на території Тернопільської міської територіальної громади.

Рішення прийнято з метою візуального впорядкування та формування естетики зовнішнього вигляду об’єктів на території громади.

«Тернопільська міська рада отримала петицію про впорядкування вивісок та зовнішньої реклами у Тернополі, яка  в короткий термін набрала необхідну кількість голосів. Дана петиція була підтримана на виконавчим комітетом, відтак управління містобудування, архітектури та кадастру спільно з управлінням стратегічного розвитку міста отримали доручення опрацювати петицію та розробити вимоги до вивісок та рекламних носіїв у Тернополі (дизайн-код міста), - розповідає міський голова Сергій Надал. - За результатами роботи профільних управлінь спільно з громадськими активістами сьогодні ми затвердили загальні вимоги та обмеження щодо розміщення вивісок (табличок) на території Тернопільської міської територіальної громади».

У документі сформовано вісім категорій вивісок (табличок) дозволених для розміщення та додано короткий опис до кожної.

Зокрема:

  • Вивіска на підкладці (дозволяється не вище першого (цокольного) поверху та не нижче 1м від рівня входу або тротуару, однією або окремими частинами тільки в межах дверних, віконних та вітринних прорізів) загальною площею не більше 3м²  .
  • Вивіска окремими літерами (дозволяється не вище першого (цокольного) поверху та не нижче 1м від рівня входу або тротуару, однією або окремими частинами тільки в межах частини фасаду, належної особі) загальною площею не більше 3м².
  • Табличка (площею до 0,3м², не нижче 1м від рівня входу або тротуару). У разі наявності в будівлі (споруді) кількох власників (користувачів), дозволяється одна або декілька однакових за розмірами і матеріалом табличок.
  • Кронштейн (макс. площа 0,5м², мін. відстань від тротуару 2,5м, макс. відступ від стіни 0,8м, макс. висота 0,8м, макс. товщина 0,3 м).
  • Прапор, хоругва, штандарт (макс. площа 1,5м² (історичний ареал), мін. відстань від тротуару 2,5м, макс. відступ від стіни 1 м).
  • Вивіска на даху, фронтоні, вище першого (цокольного) поверху (тільки окремими літерами площею в зовнішніх межах не більше 3м², якщо особі належить не менше 75 % будівлі (споруди) або вивіска є загальною назвою об’єкту, крім ТЦ та ТРЦ за межами історичного ареалу, для яких достатньо комплексного розміщення вивісок і табличок).
  • Вивіска (табличка) на дверях, вікні або вітрині (з площею заповнення прорізу не більше 30%, а у межах історичного ареалу - тільки у вигляді вітринної вивіски, табличок на дверях, вивіски (таблички), що не наклеюється на внутрішню поверхню вітрини (віконного отвору), а також маркізи).
  • Вивіска (табличка) на огорожі та її вхідній (в’їзній) брамі, якщо особі належить не менше 75 % земельної ділянки або будівлі (споруди) на земельній ділянці (не нижче 1м від рівня входу або тротуару).
  • Вивіска на земельній ділянці у вигляді об’ємно-просторової пластики або конструкції, якщо особі належить не менше 75 % земельної ділянки.

Водночас описано порушення неналежного розміщення вивісок (табличок), а також загальні вимоги та обмеження щодо освітлення зовнішньої  реклами.

Ознайомитися  із затвердженими вимогами можна буде на сайті міської ради у розділі «Виконавчий комітет/ Рішення виконавчого комітету»

 

Disney закриває російський офіс свого кінопідрозділу і готується до повної зупинки діяльності в РФ

Вівторок, 08 листопада 2022, 14:30

Компанія The Walt Disney Company (Disney) закриває російський офіс свого кінопідрозділу - більшість співробітникиів офісу в Москві, де базується кінопрокатний відділ студії, вже звільнені.

Про це пише російське профільне видання "Бюллетень кинопрокатчика".

"Команда, що залишилася, переїде до головного російського офісу Disney в БЦ Lotte Plaza у Москві, щоб закінчити необхідну роботу перед повною зупинкою діяльності компанії в Росії", - йдеться у повідомленні.

Зазначаєься, що наразі майже вся комунікація з контрагентами в СНД йде безпосередньо через американський офіс Disney.

У березні цього року Disney оголосила про тимчасове зупинення прокату своїх фільмів у Росії. У жовтні перестав працювати російськомовний сайт Disney: при переході на ресурс відбувається автоматична переадресація на сайт disney.com. Також недоступними стали акаунти студії в соцмережах.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

"Ніяких мобіків і хлопків": у Росії видали нові методички, як підтримувати мобілізацію

Вівторок, 08 листопада 2022, 11:46

У Російській Федерації видали нові методички з метою мінімізації негативних настроїв серед мобілізованих.

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони України

Деталі: За даними ГУР, пропагандисти РФ роздають нові вказівки журналістам у зв'язку із високим рівнем невдоволення населення:

– закликають поважніше ставитися до мобілізованих і не вживати терміну "мобіки";

– ЗСУ, згідно з методичками, рекомендують називати "бойовиками" та "збройними формуваннями". А також ні в якому разі не вживати абревіатуру "ВСУ";

– військове керівництво України просять приписувати "західним кураторам Києва";

– вибухи та партизанські диверсії просять більше не називати "хлопками";

– тих, хто виїхав з РФ після оголошення мобілізації, рекомендують висміювати, називаючи "убєжантами" і "пєрєждунами";

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО 

 

Дослівно: "Поява нових методичок свідчить про те, що проблема у російському суспільстві є, а невдоволення зростає. Керівництво РФ, у свою чергу, традиційно намагається використовувати пропаганду для маніпуляцій над населенням, замість того, щоб вирішити цю проблему".

 

Зеленський пропонує продовжити воєнний стан і мобілізацію

Вівторок, 08 листопада 2022, 11:44

Президент Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді продовжити дію воєнного стану та мобілізацію в Україні.

Джерело: сайт Верховної Ради

Деталі: Законопроєкти № 8189 та № 8190 зареєстрували на сайті парламенту 8 листопада.

Наразі обидва проєкти закону направлені на розгляд керівництва Ради.

Нардеп Ярослав Железняк повідомив, що на найближчому пленарному засіданні Рада продовжить воєнний стан та загальну мобілізацію.

За його словами, найімовірніше йдеться про продовження на 90 днів: тобто до 19 лютого 2023 року.

АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 

Працівники поліції застерігають від квартирних злодіїв

Вівторок, 08 листопада 2022, 11:39

Заява про крадіжку надійшла до співробітників Тернопільського районного управління поліції від 42-річної мешканки обласного центру. Жінка розповіла, що з незачиненої квартири невідомий викрав її майно.

Як з’ясувалося, тернополянка зайшла до свого помешкання і не зачинила двері. Тож злодій легко і непомітно потрапив в квартиру та викрав в коридорі з сумки гаманець мобільний телефон та навушники до нього. Потерпіла виявила, що стала жертвою крадія лише через декілька годин.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження, правоохоронці встановлюють особу зловмисника.

Поліцейські застерігають: завжди зачиняйте двері, навіть покидаючи будинок чи квартиру на декілька хвилин, перевіряйте чи часом не забули замкнути помешкання, вже перебуваючи вдома. Не залишайте у коридорі біля дверей гаманці сумки мобільні телефони, портмоне. Їх легко вкрасти непроханим гостям. Застережіть дітей замикати домівку і не відчиняти двері незнайомцям.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 478 з 1426

«ПочатокПопередня471472473474475476477478479480НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер