images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


СБУ затримала блогера, який знімав відео прильотів по Запоріжжю і постачав ТГ-канал Шарія

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:44

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили ще одного ворожого поплічника у прифронтових районах півдня України.

Джерело: пресслужба СБУ

Деталі: За даними спецслужби, блогер із Запоріжжя викладав у мережу інформацію про наслідки російських ракетних ударів по місту, яку використовував ворог.

Для цього він створив спеціалізовану інтернет-платформу, де оприлюднював фото- та відеоматеріали з власними коментарями і текстовим описом подій.

За оперативними даними, відомості з інформресурсу "підхоплювали" представники спецслужб РФ для збору розвідданих про "результати" ракетно-артилерійських обстрілів регіону.

Крім того, "сюжети" блогера активно використовував прокремлівський пропагандист Анатолій Шарій для наповнення власного Телеграм-каналу і проведення інформаційно-підривної діяльності проти України.

З "перепощених" відео із Запоріжжя він готував деструктивний контент, в якому заперечував причетність Кремля до знищення цивільної та критичної інфраструктури українських міст.

Також медіафайли блогера моніторили окупаційні угруповання РФ на південному напрямку для коригування вогневих ударів по регіону.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі чергового поширення інформації на користь країни-агресора. У затриманого виявили мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Наразі вирішується питання щодо притягнення фігуранта до кримінальної відповідальності за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув’язнення.

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО

 

Окупанти зупинили рух теплохода, яким можна було дістатися лівого берега Херсонщини

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:42

Колаборант Кирило Стремоусов заявив, що 7 листопада був останній рейс теплохода, яким могли "евакуюватися" місцеві жителі, з правого берега Херсонської області до лівого.

Джерело: заява Стремоусова

Пряма мова: "7 листопада з Херсона, правобережної частини Херсонської області, відійшов останній теплохід, який міг забрати людей, що готові перейти на лівий берег".

Деталі: Стремоусов також сказав, що людям, які виїхали, не варто повертатися до Херсону.

Передісторія:

  • 2 листопада окупаційна адміністрація Херсонської області заборонила рух цивільних транспортних засобів через Дніпро.
  • Раніше ЗМІповідомляли, що російські окупанти переміщують військову техніку та особовий склад з правого на лівий берег Дніпра на Херсонщині на тлі нещодавніх стрімких успіхів ЗСУ з деокупації області.
  • Президент Росії Володимир Путін заявив, що жителів Херсона потрібно вивезти з міста.

Верховній Раді пропонують перейменувати Новоград-Волинський

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:13

ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

У Верховній Раді пропонують перейменувати місто Новоград-Волинський Житомирської області на Звягель.

Джерело: постанова 8179, зареєстрована у Верховній Раді

Деталі: Постанову зареєстрували нардепи Андрій Клочко (Слуга народу), Віталій Безгін (Слуга народу) і Ігор Гузь (безпартійний)

Місто пропонують перейменувати на Звягель. Також планується перейменувати Новоград-Волинський район.

У пояснювальній записці вказується, що із такою пропозицією до Ради звернулася Житомирська обласна рада.

Звягель – назва, яку мало місто з ХV ст. У 1793 році після другого розділу Речі Посполитої населений пункт перейшов під управління Російської імперії та був перейменований на місто "Новоград-Волинський".

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав подання про перейменування.


 

Два нещасних випадки зафіксували поліцейські на Тернопільщині

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:12


Дві смерті за добу, 5 листопада, зафіксували працівники поліції Тернопільщини.

Повідомлення від жителя одного із сіл Теребовлянщини надійшло на лінію "102" о 8:25. Чоловік повідомив, що в ямі, призначеній для водопроводу, виявив тіло брата. За словами родича, вони прокладали в будинок водовідведення. В хаті вирили яму для труби. Саме біля неї стояло ліжко загиблого. Брат припускає, що чоловік, ймовірно, впав у неї вночі й не зміг вилізти.

За попередньою інформацією судово-медичного експерта, смерть 43-річного чоловіка настала в результаті механічної асфікції. Ще один нещасний випадок трапився на Кременеччині. Про нього в чергову частину поліції повідомив лікар бригади екстреної медичної допомоги.

При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що тіло чоловіка виявила дружина. Вона викликала медиків, але ті констатували смерть. За попередньою інформацією, загиблий ремонтував автомобіль і під час цих робіт транспорт зірвався з домкрата та придавив його.

Обидва факти слідчі внесли в ЄРДР згідно зі статтею 115 ККУ з позначкою "нещасний випадок".

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Майже 20 000 гривень привласнили псевдобанкіри, знявши кошти з рахунків краян

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:11


Незважаючи на численну кількість застережень, які розміщенні в засобах масової інформації, громадяни продовжують довіряти додзвонювачам й розповідати конфіденційну інформацію.

Одна з заявниць втратила 14500 гривень. Жінка повідомила поліцейським, що до неї зателефонував чоловік, який представився банкіром. Він розповів тернополянці, що через певні технічні проблеми її електронний гаманець заблоковано. Аби усунути несправність необхідно повідомити персональні дані. Як тільки жінка зробила, що її попросив аферист вона отримання сповіщення про списання заощаджень. Ще один заявник позбувся 4000 гривень.

За даними фактами працівники поліції розпочали досудові розслідування згідно статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Якщо додзвонювачі просять вас здійснити певні дії в мобільному додатку, або ж в терміналі, знайте – це шахраї.

Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 481 з 1427

«ПочатокПопередня481482483484485486487488489490НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер