images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


В Ужгороді повалили пам’ятник радянському солдату

Середа, 09 листопада 2022, 11:51

ФОТО З FACEBOOK ЗОДА

В Ужгороді на кордоні зі Словаччиною демонтували пам’ятник "радянським визволителям".

Джерело: Закарпатська обласна державна адміністрація у Facebook, голова ЗОДА Віктор Микита у Telegram

Дослівно ЗОДА: "Пам'ятник "визволителям" в Ужгороді біля українсько-словацького кордону...ВСЕ!"

 
ФОТО ЗОДА

Деталі: Голова області Віктор Микита повідомив, що на місці радянського пережитку може з'явитися пам'ятник на честь українських героїв – закарпатських штурмовиків 128-ї бригади.

За словами Микити, профільний департамент ОВА вже отримав завдання зібрати групу експертів, представників громадянського суспільства, сімей військових та інших для напрацювання концепту.

 
ФОТО ЗОДА

Для довідки: Монумент солдата з прапором в одній руці і автоматом в іншій має назву "Україна – визволителям". Він був встановлений в Ужгороді у 1970 році.  Висота монумента становить 11 метрів, вага – 19 тонн.

ІРИНА БАЛАЧУК

 

У тернополянина поліцейські вилучили гранату та запал до неї

Середа, 09 листопада 2022, 11:50

Співробітники Тернопільського районного управління під час санкціонованого обшуку за місцем проживання 43-річного жителя обласного центру виявили гранату та запал до неї.

До поліцейських надійшла оперативна інформація про те, що 43-річний тернополянин може зберігати заборонені предмети. Отримавши дозвіл на санкціонований обшук, правоохоронці виявили у помешканні підозрюваного предмет візуально схожий на корпус гранати, та запал до неї.

Зловмисникові оголошено підозру за частиною 1 статті 263 ( незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Наразі тернополянин перебуває в ізоляторі, адже затриманий в порядку статті 208 КПК.

Триває досудове розслідування. Вилучену зброю направлено на експертизу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Телефонні аферисти ошукали жителів краю на чималу суму

Середа, 09 листопада 2022, 11:49


Більше 130 000 гривень втратило четверо жителів Тернопільщини, які повірили додзвонювачам й як наслідок втратили свої заощадження.

Аферисти діяли за схожою схемою: вони розповідали краянам про те що кошти в небезпеці, й аби їх убезпечити необхідно повірити персональні дані. Двоє громадян так й зробили й згодом виявили відсутність коштів. Чоловік втратив 25900 гривень, а жителька Гусятинщини 35000 гривень. Натомість ще двоє потерпілих так хотіли вберегти свої гроші, що самі того не усвідомлювали за підказками аферистів здійснили транзакції й переказали кошти на рахунки пройдисвітів. Тернополянка успішно позбулася 54212 гривень, а мешканка Копичинець 16000 гривень.

За всіма фактами слідчі внесли відомості про події в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи аби встановити осіб причетних до протиправного.

Поліцейські застерігають жителів краю не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ ніколи, за жодних обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте щодо вашого електронного гаманця, є конфіденційними.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

У Тернополі водійка автомобіля збила пенсіонерку

Середа, 09 листопада 2022, 11:46

На нерегульованому пішохідному переході водійка автомобіля Ford Kuga збила перехожу. Аварія трапилася 8 листопада о 14:30 у Тернополі на вулиці Бережанська.

За попередньою інформацією, потерпіла, жителька обласного центру 1944 року народження, переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході, коли її збила іномарка. Жінку бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала до лікарні. Після надання меддопомоги пенсіонерку відпустили додому.

У кермувальниці взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Даний факт слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно зі статтею 286 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Затверджено загальні вимоги та обмеження щодо розміщення вивісок на території Тернопільської громади

Середа, 09 листопада 2022, 11:40

9 листопада на черговому засіданні виконавчого комітету затверджено загальні вимоги та обмеження щодо розміщення вивісок (табличок) на території Тернопільської міської територіальної громади.

Рішення прийнято з метою візуального впорядкування та формування естетики зовнішнього вигляду об’єктів на території громади.

«Тернопільська міська рада отримала петицію про впорядкування вивісок та зовнішньої реклами у Тернополі, яка  в короткий термін набрала необхідну кількість голосів. Дана петиція була підтримана на виконавчим комітетом, відтак управління містобудування, архітектури та кадастру спільно з управлінням стратегічного розвитку міста отримали доручення опрацювати петицію та розробити вимоги до вивісок та рекламних носіїв у Тернополі (дизайн-код міста), - розповідає міський голова Сергій Надал. - За результатами роботи профільних управлінь спільно з громадськими активістами сьогодні ми затвердили загальні вимоги та обмеження щодо розміщення вивісок (табличок) на території Тернопільської міської територіальної громади».

У документі сформовано вісім категорій вивісок (табличок) дозволених для розміщення та додано короткий опис до кожної.

Зокрема:

  • Вивіска на підкладці (дозволяється не вище першого (цокольного) поверху та не нижче 1м від рівня входу або тротуару, однією або окремими частинами тільки в межах дверних, віконних та вітринних прорізів) загальною площею не більше 3м²  .
  • Вивіска окремими літерами (дозволяється не вище першого (цокольного) поверху та не нижче 1м від рівня входу або тротуару, однією або окремими частинами тільки в межах частини фасаду, належної особі) загальною площею не більше 3м².
  • Табличка (площею до 0,3м², не нижче 1м від рівня входу або тротуару). У разі наявності в будівлі (споруді) кількох власників (користувачів), дозволяється одна або декілька однакових за розмірами і матеріалом табличок.
  • Кронштейн (макс. площа 0,5м², мін. відстань від тротуару 2,5м, макс. відступ від стіни 0,8м, макс. висота 0,8м, макс. товщина 0,3 м).
  • Прапор, хоругва, штандарт (макс. площа 1,5м² (історичний ареал), мін. відстань від тротуару 2,5м, макс. відступ від стіни 1 м).
  • Вивіска на даху, фронтоні, вище першого (цокольного) поверху (тільки окремими літерами площею в зовнішніх межах не більше 3м², якщо особі належить не менше 75 % будівлі (споруди) або вивіска є загальною назвою об’єкту, крім ТЦ та ТРЦ за межами історичного ареалу, для яких достатньо комплексного розміщення вивісок і табличок).
  • Вивіска (табличка) на дверях, вікні або вітрині (з площею заповнення прорізу не більше 30%, а у межах історичного ареалу - тільки у вигляді вітринної вивіски, табличок на дверях, вивіски (таблички), що не наклеюється на внутрішню поверхню вітрини (віконного отвору), а також маркізи).
  • Вивіска (табличка) на огорожі та її вхідній (в’їзній) брамі, якщо особі належить не менше 75 % земельної ділянки або будівлі (споруди) на земельній ділянці (не нижче 1м від рівня входу або тротуару).
  • Вивіска на земельній ділянці у вигляді об’ємно-просторової пластики або конструкції, якщо особі належить не менше 75 % земельної ділянки.

Водночас описано порушення неналежного розміщення вивісок (табличок), а також загальні вимоги та обмеження щодо освітлення зовнішньої  реклами.

Ознайомитися  із затвердженими вимогами можна буде на сайті міської ради у розділі «Виконавчий комітет/ Рішення виконавчого комітету»

 

Сторінка 484 з 1433

«ПочатокПопередня481482483484485486487488489490НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер