images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Disney закриває російський офіс свого кінопідрозділу і готується до повної зупинки діяльності в РФ

Вівторок, 08 листопада 2022, 14:30

Компанія The Walt Disney Company (Disney) закриває російський офіс свого кінопідрозділу - більшість співробітникиів офісу в Москві, де базується кінопрокатний відділ студії, вже звільнені.

Про це пише російське профільне видання "Бюллетень кинопрокатчика".

"Команда, що залишилася, переїде до головного російського офісу Disney в БЦ Lotte Plaza у Москві, щоб закінчити необхідну роботу перед повною зупинкою діяльності компанії в Росії", - йдеться у повідомленні.

Зазначаєься, що наразі майже вся комунікація з контрагентами в СНД йде безпосередньо через американський офіс Disney.

У березні цього року Disney оголосила про тимчасове зупинення прокату своїх фільмів у Росії. У жовтні перестав працювати російськомовний сайт Disney: при переході на ресурс відбувається автоматична переадресація на сайт disney.com. Також недоступними стали акаунти студії в соцмережах.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

 

"Ніяких мобіків і хлопків": у Росії видали нові методички, як підтримувати мобілізацію

Вівторок, 08 листопада 2022, 11:46

У Російській Федерації видали нові методички з метою мінімізації негативних настроїв серед мобілізованих.

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони України

Деталі: За даними ГУР, пропагандисти РФ роздають нові вказівки журналістам у зв'язку із високим рівнем невдоволення населення:

– закликають поважніше ставитися до мобілізованих і не вживати терміну "мобіки";

– ЗСУ, згідно з методичками, рекомендують називати "бойовиками" та "збройними формуваннями". А також ні в якому разі не вживати абревіатуру "ВСУ";

– військове керівництво України просять приписувати "західним кураторам Києва";

– вибухи та партизанські диверсії просять більше не називати "хлопками";

– тих, хто виїхав з РФ після оголошення мобілізації, рекомендують висміювати, називаючи "убєжантами" і "пєрєждунами";

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО 

 

Дослівно: "Поява нових методичок свідчить про те, що проблема у російському суспільстві є, а невдоволення зростає. Керівництво РФ, у свою чергу, традиційно намагається використовувати пропаганду для маніпуляцій над населенням, замість того, щоб вирішити цю проблему".

Зеленський пропонує продовжити воєнний стан і мобілізацію

Вівторок, 08 листопада 2022, 11:44

Президент Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді продовжити дію воєнного стану та мобілізацію в Україні.

Джерело: сайт Верховної Ради

Деталі: Законопроєкти № 8189 та № 8190 зареєстрували на сайті парламенту 8 листопада.

Наразі обидва проєкти закону направлені на розгляд керівництва Ради.

Нардеп Ярослав Железняк повідомив, що на найближчому пленарному засіданні Рада продовжить воєнний стан та загальну мобілізацію.

За його словами, найімовірніше йдеться про продовження на 90 днів: тобто до 19 лютого 2023 року.

АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 

 

Працівники поліції застерігають від квартирних злодіїв

Вівторок, 08 листопада 2022, 11:39

Заява про крадіжку надійшла до співробітників Тернопільського районного управління поліції від 42-річної мешканки обласного центру. Жінка розповіла, що з незачиненої квартири невідомий викрав її майно.

Як з’ясувалося, тернополянка зайшла до свого помешкання і не зачинила двері. Тож злодій легко і непомітно потрапив в квартиру та викрав в коридорі з сумки гаманець мобільний телефон та навушники до нього. Потерпіла виявила, що стала жертвою крадія лише через декілька годин.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження, правоохоронці встановлюють особу зловмисника.

Поліцейські застерігають: завжди зачиняйте двері, навіть покидаючи будинок чи квартиру на декілька хвилин, перевіряйте чи часом не забули замкнути помешкання, вже перебуваючи вдома. Не залишайте у коридорі біля дверей гаманці сумки мобільні телефони, портмоне. Їх легко вкрасти непроханим гостям. Застережіть дітей замикати домівку і не відчиняти двері незнайомцям.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Правоохоронці застерігають: не проводьте ніяких маніпуляцій з фінансами по телефону

Вівторок, 08 листопада 2022, 11:37


Повіривши телефонному незнайомцю, який представився працівником банку, жителька Микулинецької громади втратила майже 100 000 гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Як встановили поліцейські, до потерпілої зателефонували нібито з банку та повідомили, що з її рахунків намагаються викрасти кошти невідомі особи. Відтак порадили жінці зняти гроші з карток та перекинути їх на свій номер телефону. Потерпіла виконала усі вказівки співрозмовника, який постійно тримав її на зв’язку та не давав можливість покласти слухавку.

Знявши усі кошти, жінка понад 64 000 гривень перечислила на номер свого мобільного та більше 35 000 на номер телефону, який продиктував їй «працівник банку». Проте кошти на рахунок жінки так і не надійшли. Загальна сума, яку втратила заявниця, - майже 100 000 гривень.

Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття шахрайства. Правоохоронці нагадують, що працівники фінустанов ніколи не проводять жодних операцій з картками в телефонному режимі. У жодному разі не знімайте гроші з картки та не перекидайте їх на невідомі вам рахунки. Якщо до вас навіть і телефонують нібито із банку і розповідають, що картку заблоковано, або ж з неї намагаються зняти кошти, варто перевірити інформацію. Зателефонуйте за номером телефону банківської установи, який зазначений безпосередньо на вашій картці чи номерами телефонів, які є на офіційних сайтах банківських установ, в яких ви обслуговуєтесь.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 485 з 1433

«ПочатокПопередня481482483484485486487488489490НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер