images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Посилання на сайти від невідомих - це пастка шахраїв

Вівторок, 08 листопада 2022, 11:36

Майже дев'ять тисяч гривень втратила жителька Тернополя. Жінка на сайті оголошень OLX розмістила оголошення про продаж картин. За деякий час їй написав потенційний покупець.

Невідомий погодився купити товар, а згодом кинув посилання за яким перейшла продавець. Жінка ввела усі особисті дані, а також номер банківської картки та пароль від неї. За кілька хвилин з електронного гаманця тернополянки щезли усі кошти. Про злочин вона повідомила у поліцію. Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно із ч. 3 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці щодня застерігають та наголошують про те, що переходити за сумнівними посиланнями, а тим паче вносити будь-яку особисту інформацію, заборонено. Про це наголошують і адміністратори сайту OLX. Правила покупки-продажу прописані на даній платформі у розділі: Центр підтримки клієнтів: Безпека: Остерігайтеся цих схем шахрайства!

Переписуйтеся з невідомими лише в чаті на офіційному сайті. Не переходьте на сторонні месенджери. Якщо співрозмовник для оплати товару відправляє своє посилання, ігноруйте його, бо воно перекине вас на фальшиву сторінку. Різницю помітити одразу складно: це може бути навіть одна зайва літера в адресі сайту, яка і допоможе шахраям отримати доступ до ваших коштів та особистих даних.

Пам'ятайте, OLX не надсилає SMS або повідомлення у месенджерах - тільки на пошту та в застосунок OLX.

Забудьте про передоплату. Розраховуйтеся лише після того, як оглянули товар! Безпека, уважність та розсудливість допоможуть врятувати ваші гроші або товар.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Магазинним злодіям доведеться відповісти за протиправне

Вівторок, 08 листопада 2022, 11:33

Оперативникам територіальних підрозділів поліції вдалося довести причетність чотирьох мешканців області до крадіжок. Їм загрожує позбавлення воля строком до восьми років.

Всі крадії діяли за аналогічною схемою. Вони чекали слушної нагоди й непомітно проносили товар повз каси. Двоє тернополян – 1988 років народження вперше попали в поле зору правоохоронців. Натомість одна з підозрюваних – місцева мешканка 1967 року народження, тричі чинила протиправне. Вона обирала невелике майно, яке могла непомітно сховати під верхній одяг.

Факт крадіжки задокументували й поліцейські Збаражчини. Раніше судимий житель району поцупив туалетну воду. У скоєному він зізнався.

Правоохоронці перевіряють причетність громадян до вчинення аналогічних злочинів на території області.

Відомості про події слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України. Їх судитимуть по законах воєнного часу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

У США здійснили успішний запуск ракети-носія з українськими комплектуючими

Понеділок, 07 листопада 2022, 15:06

 
МІНСТРАТЕГПРОМ

Із Центру космічних польотів на острові Воллопс (США) відбувся запуск ракети-носія середнього класу "Антарес", яка включає українські комплектуючі.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

Перший у 2022 році пуск ракети-носія середнього класу "Антарес" відбувся о 12:32 хвилини за київським часом.

Ракета-носій "Антарес" складається з двох ступенів. Основну конструкцію першого ступеня розробило держпідприємство "КБ "Південне" та виготовило ДП "ВО ПМЗ" у кооперації з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Київприлад" (Київ), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя) та iншими на замовлення корпорації Northrop Grumman (США).

Українські фахівці також брали участь у підготовці, випробуваннях та пуску ракети-носія.

"На ДП "КБ "Південне" фахівці підприємства в режимі реального часу здійснювали технічну підтримку пуску, приймання та оброблення телеметричної інформації і, як наслідок, у повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності", – додали в Мінстратегпромі.

У відомстві підкреслили, що в рамках програми українська сторона виконала весь комплекс робіт з проєктування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для ракети-носія.

Починаючи з 2013 року ракета-носій "Антарес" стартувала 17 разів, 16 з них – успішно

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

 

СБУ затримала блогера, який знімав відео прильотів по Запоріжжю і постачав ТГ-канал Шарія

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:44

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили ще одного ворожого поплічника у прифронтових районах півдня України.

Джерело: пресслужба СБУ

Деталі: За даними спецслужби, блогер із Запоріжжя викладав у мережу інформацію про наслідки російських ракетних ударів по місту, яку використовував ворог.

Для цього він створив спеціалізовану інтернет-платформу, де оприлюднював фото- та відеоматеріали з власними коментарями і текстовим описом подій.

За оперативними даними, відомості з інформресурсу "підхоплювали" представники спецслужб РФ для збору розвідданих про "результати" ракетно-артилерійських обстрілів регіону.

Крім того, "сюжети" блогера активно використовував прокремлівський пропагандист Анатолій Шарій для наповнення власного Телеграм-каналу і проведення інформаційно-підривної діяльності проти України.

З "перепощених" відео із Запоріжжя він готував деструктивний контент, в якому заперечував причетність Кремля до знищення цивільної та критичної інфраструктури українських міст.

Також медіафайли блогера моніторили окупаційні угруповання РФ на південному напрямку для коригування вогневих ударів по регіону.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі чергового поширення інформації на користь країни-агресора. У затриманого виявили мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Наразі вирішується питання щодо притягнення фігуранта до кримінальної відповідальності за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув’язнення.

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО

Окупанти зупинили рух теплохода, яким можна було дістатися лівого берега Херсонщини

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:42

Колаборант Кирило Стремоусов заявив, що 7 листопада був останній рейс теплохода, яким могли "евакуюватися" місцеві жителі, з правого берега Херсонської області до лівого.

Джерело: заява Стремоусова

Пряма мова: "7 листопада з Херсона, правобережної частини Херсонської області, відійшов останній теплохід, який міг забрати людей, що готові перейти на лівий берег".

Деталі: Стремоусов також сказав, що людям, які виїхали, не варто повертатися до Херсону.

Передісторія:

  • 2 листопада окупаційна адміністрація Херсонської області заборонила рух цивільних транспортних засобів через Дніпро.
  • Раніше ЗМІповідомляли, що російські окупанти переміщують військову техніку та особовий склад з правого на лівий берег Дніпра на Херсонщині на тлі нещодавніх стрімких успіхів ЗСУ з деокупації області.
  • Президент Росії Володимир Путін заявив, що жителів Херсона потрібно вивезти з міста.
 

Сторінка 486 з 1433

«ПочатокПопередня481482483484485486487488489490НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер