images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Верховній Раді пропонують перейменувати Новоград-Волинський

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:13

ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

У Верховній Раді пропонують перейменувати місто Новоград-Волинський Житомирської області на Звягель.

Джерело: постанова 8179, зареєстрована у Верховній Раді

Деталі: Постанову зареєстрували нардепи Андрій Клочко (Слуга народу), Віталій Безгін (Слуга народу) і Ігор Гузь (безпартійний)

Місто пропонують перейменувати на Звягель. Також планується перейменувати Новоград-Волинський район.

У пояснювальній записці вказується, що із такою пропозицією до Ради звернулася Житомирська обласна рада.

Звягель – назва, яку мало місто з ХV ст. У 1793 році після другого розділу Речі Посполитої населений пункт перейшов під управління Російської імперії та був перейменований на місто "Новоград-Волинський".

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав подання про перейменування.


 

Два нещасних випадки зафіксували поліцейські на Тернопільщині

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:12


Дві смерті за добу, 5 листопада, зафіксували працівники поліції Тернопільщини.

Повідомлення від жителя одного із сіл Теребовлянщини надійшло на лінію "102" о 8:25. Чоловік повідомив, що в ямі, призначеній для водопроводу, виявив тіло брата. За словами родича, вони прокладали в будинок водовідведення. В хаті вирили яму для труби. Саме біля неї стояло ліжко загиблого. Брат припускає, що чоловік, ймовірно, впав у неї вночі й не зміг вилізти.

За попередньою інформацією судово-медичного експерта, смерть 43-річного чоловіка настала в результаті механічної асфікції. Ще один нещасний випадок трапився на Кременеччині. Про нього в чергову частину поліції повідомив лікар бригади екстреної медичної допомоги.

При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що тіло чоловіка виявила дружина. Вона викликала медиків, але ті констатували смерть. За попередньою інформацією, загиблий ремонтував автомобіль і під час цих робіт транспорт зірвався з домкрата та придавив його.

Обидва факти слідчі внесли в ЄРДР згідно зі статтею 115 ККУ з позначкою "нещасний випадок".

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Майже 20 000 гривень привласнили псевдобанкіри, знявши кошти з рахунків краян

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:11


Незважаючи на численну кількість застережень, які розміщенні в засобах масової інформації, громадяни продовжують довіряти додзвонювачам й розповідати конфіденційну інформацію.

Одна з заявниць втратила 14500 гривень. Жінка повідомила поліцейським, що до неї зателефонував чоловік, який представився банкіром. Він розповів тернополянці, що через певні технічні проблеми її електронний гаманець заблоковано. Аби усунути несправність необхідно повідомити персональні дані. Як тільки жінка зробила, що її попросив аферист вона отримання сповіщення про списання заощаджень. Ще один заявник позбувся 4000 гривень.

За даними фактами працівники поліції розпочали досудові розслідування згідно статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Якщо додзвонювачі просять вас здійснити певні дії в мобільному додатку, або ж в терміналі, знайте – це шахраї.

Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Меценати передали тернопільським поліцейським «бандеромобілі»

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:08


Транспортні засоби були передані поліцейським напередодні різними волонтерськими організаціями. Приватний підприємець з Тернополя допоміг відремонтувати, пофарбувати в маскувальні кольори та переобладнати автомобілі у бойові машини, пристосувавши на них крупнокаліберні кулемети.

«Ми вдосконалили зброю, - каже підприємець, - поставили 24-кратний приціл, що дозволяє вести вогонь одиничними пострілами на досить великі дистанції».

З часу повномасштабного вторгнення росії в Україну тернопільські поліцейські отримали від волонтерів чимало допомоги - спорядження, медикаменти, автомобілі та інші необхідні речі.

Начальник Головного управління Національної поліції Тернопільщини Олександр Богомол запевнив, що переобладнані транспортні засоби, які є високопрохідними автомобілями, будуть передані спецпризначенцям Національної поліції та військовим Збройних сил України.

«Від імені правоохоронців всіх силових структур Тернопільщини хочемо подякувати нашим меценатам, нашим землякам, котрі допомагають забезпечити воїнів усім необхідним до бою, до захисту нашої України. Ці автомобілі будуть передані до спецпідрозділів Національної поліції та Збройних сил України», - сказав Олександр Богомол.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

меценати передали тернопільським поліцейським «бандеромобілі»

Поліцейські встановлюють особу чоловіка, тіло якого знайшов у лісі місцевий житель

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:06

Муміфіковане тіло чоловіка виявив житель Борщова. Невідомий лежав у лісосмузі, неподалік села Вовківці Чортківського району. На загиблому була білизна темно-синього кольору та сірі спортивні штани.

Жодних документів біля тіла поліцейські не виявили. При попередньому огляді експерт припускає, що невідомий знаходиться у лісі приблизно від літа. Вік і причина смерті стане відома лише після проведення детальної судово-медичної експертизи.

Поліцейські звертаються до жителів Тернополя та області допомогти встановити особу загиблого. Можливо ви  уже тривалий час не бачили свого сусіда, родича чи знайомого, тоді телефонуйте у  відділ поліції №1 (м. Борщів) Чортківського РВП ГУНП за номером 38(068)0965818 або на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 487 з 1433

«ПочатокПопередня481482483484485486487488489490НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер