images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


З Тернополя для потреб військовослужбовців Національної гвардії України передано 20 плитоносок

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:04

Тернопіль продовжує допомагати українським військовослужбовцям спорядженням й іншими необхідними речами.

Так, цими днями з метою забезпечення якісного виконання завдань для наших тернопільських захисників із підрозділів Національної гвардії України передано 20 плитоносок. Уже незабаром бійці з необхідними спорядженням відправляться у місця проведення бойових дій.

До слова, нещодавно для потреб військових з Нацгвардії передано тактичне спорядження, а саме –  п’ять далекомірів.

Нагадаємо, що на базі управління соціальної політики (вул. Миколи Лисенка, 8–А) працює центр «Допомога армії від Тернополя», який безоплатно доставляє посилки в місця дислокації військовослужбовців. Телефон «гарячої лінії»: +38 (067) 009-15-40.

 

 

У Тернополі теплоносій подано практично на усі об’єкти житлового фонду

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:01

Зважаючи на зниження середньодобової температури зовнішнього повітря, у п’ятницю, 4 листопада у Тернополі розпочався опалювальний період 2022/2023 для населення та інших споживачів.

Впродовж вихідних КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» та управителями будинку було організовано роботу аварійних служб, які реагували на звернення мешканців щодо відсутності тепла у будинках чи квартирах. Відтак, за ці дні було ліквідовано близько 20 аварійних ситуацій у житловому фонді та три аварії на зовнішніх мережах. За результатами роботи аварійних служб теплоносій, станом на 07 листопада, подано практично на усі об’єкти житлового фонду

Наразі аварійні служби ще ліквідовують аварійну ситуацію у трьох житлових будинках та проводять ремонтні роботи на теплотрасі на вул. Євгена Коновальця, 12. У зв’язку з проведенням цих робіт теплопостачання тимчасово не подається у п’яти житлових будинках мікрорайону «Канада». Роботи на цій ділянці теплотраси планується завершити сьогодні. Відтак, і тепло до цих помешкань тернополян розпочне надходити після ліквідації аварійної ситуації.

З Тернополя для захисників з Територіальної оборони передано 250 пар зимового взуття

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:01

Тернопіль продовжує допомагати й підтримувати українських військовослужбовців, які обороняють нашу країну від російських загарбників.

5 листопада передано 250 пар зимового взуття для тернопільських захисників з Територіальної оборони, які зараз на фронті.

«Ми отримали звернення від військових частин, зокрема, від 105-ої бригади Територіальної оборони. Маємо завдання забезпечити їх військовою зимовою формою. Зараз триває пошиття зимових бушлатів та штанів. Окрім того, замовили пошиття теплого взуття українського виробництва, яке відповідатиме усім вимогам і стандартам Збройних сил України, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Першу партію уже передано для наших військових, які на передовій. І упродовж листопада буде дошиватись решта, а це загалом – понад 3000 комплектів, які будуть передані для потреб Територіальної оборони».

До слова, з метою забезпечення наших захисників відповідним одягом у зв’язку зі зниженням температури зовнішнього повітря, цими днями передано 250 комплектів зимової військової форми для підрозділів Територіальної оборони.

 

 

Радіаційний фон перебуває в межах норми на території Тернополя та області

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:00

ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» оприлюднила дані щодо рівня радіаційного фону на території Тернопільської області.

Станом на 09:00 год. ранку 7 листопада радіаційний фон має наступні показники:

  • м. Тернопіль – 11 мкР/год;
  • м. Борщів – 11 мкР/год;
  • м. Заліщики – 15 мкР/год;
  • м. Бучач – 11 мкР/год;
  • смт. Козова – 10 мкР/год;
  • м. Кременець – 10 мкР/год;
  • м. Теребовля – 12 мкР/год;
  • м. Чортків – 14 мкР/год.

За проведеними замірами потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання показники природного радіаційного фону на вказаних територіях знаходяться в межах величин фону, який характерний для даних територій і не перевищує багаторічних значень природного радіаційного фону на території Тернопільської області 0, 16 мкР/год.

 

На сході Росії влада готується до масових акцій непокори через мобілізацію

П'ятниця, 04 листопада 2022, 15:01

У російському місті Владивосток влада готується до масових акцій непокори у зв’язку з протидією місцевого населення заходам мобілізації.

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони у Telegram

Деталі: За даними ГУР, ці побоювання пов’язані з жорсткою протидією місцевого населення діям та заходам мобілізації на території Приморського краю.

Наразі місцева поліція та спецслужби планують заходи з протидії можливим акціям непокори та посилення поліцейського режиму в регіоні.

Передбачена перевірка працездатності систем відеоспостереження установ та організацій Владивостока з наданням віддаленого доступу представникам правоохоронних органів.

Також передбачається, що протягом найближчих місяців навіть на санкціонованих владою масових заходах будуть встановлюватися рамкові металошукачі при вході.

Розвідка звертає увагу, що наразі переважна частина місцевого населення не підтримує проведення так званої "спеціальної військової операції" та мобілізаційних заходів на території Приморського краю. Причинами такої є проживання в регіоні значної кількості етнічних українців та втратами російської армії у війні в Україні.

Що передувало: Президент Росії Володимир Путін заявив, що кількість мобілізованих у РФ сягнула 318 тисяч людей, незважаючи на раніше оголошене обмеження в 300 тисяч.

ЄВГЕН КІЗІЛОВ

 

Сторінка 488 з 1433

«ПочатокПопередня481482483484485486487488489490НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер