images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі відбулося спецпогашення марки до 150-річчя від Дня народження Богдана Лепкого

П'ятниця, 04 листопада 2022, 14:06

4 листопада у центральній міській бібліотеці Тернополя відбулося спеціальне погашення поштової продукції, яка присвячена 150-річчю від Дня народження геніального письменника-патріота Богдана Лепкого.

В урочистому спецпогашенні продукції взяли участь міський голова Сергій Надал, заступник голови Тернопільської ОВА Ігор Гайдук, отець Іван Говера, автор марки і поштового конверта Олег Кіналь та керівник організації «Козацька пошта» Андрій Пилюх.

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять видатного нашого земляка, великого сина українського народу Богдана Сильвестровича Лепкого. Він запам'ятався не лише як геніальний поет, письменник, критик, перекладач, людина, яка видала понад 80 своїх власних книжок й назавжди увійшов в історію як теоретик феномену Українського Січового Стрілецтва, – зазначає Сергій Надал. –  Богдан Лепкий у своїх віршах доніс до всього світу про боротьбу за визволення Батьківщини, про українську державність, а головне – про січових стрільців – славетних синів України, які билися зі зброєю в руках. І сьогодні, як і більше ніж сто років тому, героїчні пісні січових стрільців звучать з уст героїв сучасності, які «підіймають червону калину та розвеселяють нашу славну Україну». Тож досліджуємо творчість Богдана Лепкого, пам’ятаймо його величезний вклад у розвиток української нації. Шануймо пам'ять про Великого Українця».

 

Поліцейські Тернопільщини затримали підозрюваного у вбивстві

П'ятниця, 04 листопада 2022, 14:01

Під час суперечки чоловік, 1950 року народження, зарізав сина співмешканки. Потерпілий помер на місці події. Про загибель сина у відділення поліції №3 Гусятина повідомила жінка. За вказаною адресою виїжджала слідчо-оперативна група. Під час огляду тіла експерт виявив проникаюче ножове поранення в області серця.

У ході оперативних заходів стало відомо, що суперечка розпочалася за кілька годин до вбивства між підозрюваним та його співмешканкою. Остання розповіла, що чоловік намагався її побити і вона втекла до сусідів. Вже звідти зателефонувала синові і повідомила про конфлікт.

Пасинок приїхав і пішов розбиратися до вітчима. Завершилися "розбірки" смертю 43-річного чоловіка. Підозрюваний розповів, що ніж висів на поясі, а коли вони під час штовханини впали на землю, то лезо смертельно поранило родича. Так це чи ні встановить судово-медична експертиза та слідчі.

Після суперечки чоловік пішов до сусідів і повідомив співмешканці, що її синові погано і він стікає кров'ю.

Підозрюваного затримали згідно із статтею 208 КПК. Йому оголосили підозру відповідно до статті 115 (умисне вбивство) ККУ та обрали запобіжний захід - тримання під вартою. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Обгін та перевищення швидкості - причини травмування на автошляхах Тернопільщини

П'ятниця, 04 листопада 2022, 13:52


В травматологічне відділення Підволочиська бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала пасажира з автомобіля ВАЗ-2109. Травми жінка, 1971 року народження. отримала в результаті дорожньо-транспортної пригоди.

Аварія трапилася 3 листопада близько 6:20. За попередньою інформацією, водій автівки не врахував дорожньої ситуації, не обрав безпечної швидкості руху і як результат - не впорався з керуванням. Транспортний засіб злетів у кювет.

Ще одну автопригоду зареєстрували поліціянти того ж вечора неподалік села Ангелівка. На трасі Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам'янка не розминулися Audi A6 та Skoda Fabia. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що водій Audi, здійснюючи обгін вантажівки DAF, що рухалася в попутному з ним напрямку, виїхав на смугу зустрічного руху і допустив зіткнення з іншою іномаркою.

В результаті удару за меддопомогою зверталася пасажирка зі Skoda Fabia. У всіх учасників ДТП взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Причини аварій встановлять слідчі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Путін дозволив мобілізувати росіян, засуджених за тяжкі злочини

П'ятниця, 04 листопада 2022, 13:49

ВОЛОДИМИР ПУТІН, ФОТО З САЙТУ КРЕМЛЯ

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який дозволяє призивати в рамках мобілізації громадян із незнятою судимістю за низкою тяжких злочинів.

Джерело: російське пропагандистське видання "РИА Новости" з посиланням на відповідний документ

Деталі: Закон передбачає, що на військову службу в рамках мобілізації можуть призивати громадян із незнятою або непогашеною судимістю за тяжкі злочини, за винятком статей про держзраду, шпигунство, насильницьке захоплення влади, скоєння теракту, скоєння злочинів проти статевої недоторканності неповнолітнього, про публічні заклики до екстремістської діяльності тощо.

Іншим указом Путін дозволив альтернативну цивільну службу в період мобілізації.

Згідно з документом, громадяни, які проходять альтернативну цивільну службу в лавах збройних сил, військових формуваннях і органах як цивільний персонал, під час оголошення мобілізації продовжать виконувати свої обов'язки.

Також президент країни-агресора підписав закон, що прирівнює добровольців до військовослужбовців.

Згідно з документом, на них і членів їхніх сімей поширюватимуться передбачені для військовослужбовців соціальні гарантії та компенсації. Також повідомляється, що грошове забезпечення добровольців не може бути нижчим за те, що у контрактників, які обіймають аналогічні військові посади.

Добровольцям обіцяють держстрахування, право на безоплатний проїзд залізницею, літаком і міжміськими автобусами, пенсію за інвалідністю, одноразову допомогу у 3 мільйони рублів у разі загибелі та пенсію по втраті годувальника для батьків і чоловіка/дружини.

Крім того, під час обчислення страхового стажу для пенсії період участі у війні в Україні в добровольчому формуванні обіцяють зарахувати в подвійному розмірі.

Йдеться про добровольчі формування, які створюються Міноборони за рішенням президента РФ.

Крім того, Путін підписав закон про закупівлі у єдиного постачальника для так званої "спеціальної військової операції" і для забезпечення оборони і безпеки держави.

ІРИНА БАЛАЧУК 

Артилерія на Харківщині обстрілює росіян агітками про здачу у полон

П'ятниця, 04 листопада 2022, 13:33

Артилеристи на Харківщині запускають у бік окупантів спеціальні агістанряди.

Всередині боєприпасів – інструкції про те, як здатися у полон, повідомили в Національній гвардії України.

Військові зазначають, що листівки адресовані росіянам та мобілізованим окупантам з "ЛДНР".

Для інформаційної розсилки задіяли спеціальні снаряди гаубиць Д-30. У кожному з боєприпасів – 1,5 тисячі інструкцій. Їх випускають у різних напрямках, аби якомога більше загарбників отримали листівки.

Фото: Національна гвардія

"Ми можемо донести нашому противнику, що на нашій землі він може здатися в полон. До військових будуть відноситись нормально, відповідно до норм гуманітарного права.

Ми закликаємо росіян ухилятися від мобілізації та здаватися в український полон, бо це краще ніж загинути від нищівного вогню нашої артилерії", – зауважив командир гаубичного артилерійського дивізіону.

Як зазначають українські військові, така "інформаційна атака" є одним з найефективніших способів повідомити ворога, оскільки більшість росіян не мають зв'язку та інтернет-підключення. Для них – це реальний шанс вберегти своє життя.

Залп з агітснарядом


 

Сторінка 489 з 1433

«ПочатокПопередня481482483484485486487488489490НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер