images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Путін хоче вивезти жителів Херсона

П'ятниця, 04 листопада 2022, 12:59

ВОЛОДИМИР ПУТІН. ФОТО З САЙТУ КРЕМЛЯ

Президент Росії Володимир Путін заявив, що жителів Херсона потрібно вивезти з міста.

Джерело: російське пропагандистське видання "РИА Новости", Telegram-канал "Вы слушали маяк"

Пряма мова Путіна під час покладання квітів на Красній площі: "Зараз тих, хто проживає в Херсоні, потрібно прибрати із зони найбільш небезпечних бойових дій".

Деталі: Депортацію жителів Путін прикриває нібито турботою про людей.

За словами президента країни-агресора, "цивільне населення не повинно страждати від обстрілів, від наступальних, контрнаступальних та інших заходів".

Передісторія:


 

Українці вимагають покарати Росію за екологічні злочини

П'ятниця, 04 листопада 2022, 12:56

Громадська організація UAnimals створила петицію, у якій закликає покарати країну-агресора за екологічні злочини.

Її адресували до ООН та Європейського парламенту.

"Ми закликаємо Європейський парламент, Організацію Об’єднаних Націй, парламенти держав-партнерів, міжнародні організації та інституції засудити дії Росії, сприяти припиненню злочинів екологічного характеру, запровадити додаткові санкції проти РФ, сприяти відновленню екологічної безпеки України та її навколишнього середовища, а також допомогти у поновленні української екосистеми під час війни та у післявоєнний час, в тому числі задіявши інструмент репарацій", – йдеться у заяві UAnimals.

Активні бойові дії та окупація частини території має негативний вплив на довкілля. Росіяни знищують тварин та екологію.

Фото: UAnimals

В організації нагадують, що росіяни окупували 8 заповідників та 12 національних природних парків. А 20% природоохоронних територій України уражені внаслідок військових дій.

Екологи припускають, що у природних парках знищено сотні тисяч (та більше) диких тварин.

Водночас через вторгнення Росії загинули понад 6 мільйонів свійських тварин.

Крім того, за попередніми підрахунками Державної екологічної інспекції України:

  • майже 183 тисячі кв.м ґрунту забруднені шкідливими речовинами;
  • понад 2 мільйони кв.м землі завалені залишками знищених предметів та боєприпасів;
  • більше, ніж 680 тисяч тонн нафтопродуктів згоріли за час обстрілів, що призвело до значного забруднення повітря;
  • понад 23 тисячі га лісу були спалені ракетами чи снарядами. На відновлення частини лісових площ знадобиться щонайменше 10 років.

Через російську авіацію та флот на поверхні Чорного моря є нафтова пляма площею понад тисячу кв.м. Її виявили у квітні.

Наслідки пожеж

Через сонари підводних та надводних російських човнів з гідролокаторами, відбувається значне скорочення популяції морських ссавців. Загинули щонайменше 50 тис. чорноморських дельфінів.

Вікторія Андрєєва

Укрпошта ввела в обіг марку "Кримський міст на біс!": де придбати

П'ятниця, 04 листопада 2022, 12:51

Поштовий оператор "Укрпошта" ввів в обіг марку "Кримський міст на біс!", присвячену вибуху на незаконно збудованому мосту, що з'єднує український Крим та РФ.

Про це повідомляє генеральний директор компанії Ігор Смілянський у Facebook 4 листопада.

"Сьогодні на нашому Київському мосту, який витримав, запустили марку "Кримський міст на біс!", присвячену тому мосту, який не витримав. Бо все, що справді українське, завжди має в собі певну стійкість, а все псевдоросійське – ми просимо, щоб бахнуло на біс", – наголошує Смілянський.

Тираж поштових марок "Кримський міст на біс!" – 2,1 мільйони примірників або 300 тисяч маркових аркушів, з яких 80 тисяч уже розлетілися по передзамовленню.

"Кримський міст на біс!". Фото: Укрпошта

За словами гендиректора "Укрпошти", основний сюжет нової марки – міст, але є й інші художні деталі.

"Наприклад, натяк на фразу "Хватит курить, где попало, курите там, где еще не попало", Байрактар в небі, награбоване орками добро, яке летить в прірву та інше", – додає він.

Фото: Укрпошта

Купити нову поштову марку можна у відділенні "Укрпошти" або на сайті за посиланням. Утім, у компанії попередили, що діють обмеження – можна придбати не більше 10 маркових аркушів, 10 художніх конвертів та 10 листівок.

Автором арту, зображеного на новій марці, є художник Юрій Шаповалов.

Фото: Укрпошта

"Зробили це (марку)  разом з разом з кримчанином Рустемом Умєровим та автором арту – Юрієм Шаповаловим. Рустем зараз очолює Фонд Держмайна і каже, йому цей міст, після звільнення Криму, на балансі не потрібен. Тому, в "День Народного Единства" на Росіі, побажаємо всім нам скоріш від них від‘єднатися", – додав Смілянський.

Нагадаємо, на початку жовтня "Укрпошта" відкрила предзамовлення на набір "Кримський міст на біс!".

Діана Кречетова

 

Міськрада Львова компенсуватиме мешканцям багатоповерхівок половину вартості генераторів

П'ятниця, 04 листопада 2022, 12:40

Міська влада Львова повертатиме ОСББ, керуючим компаніям та іншим виконавцям житлових послуг будинків 50% від вартості генераторів.

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий у Facebook.

"Деякі ОСББ у Львові вже придбали генератори і використали їх в роботі, коли не було світла.  Ми хочемо, аби до критичних ситуацій були готові всі. Розуміємо, що для багатьох будинків придбати генератор є складно. Допоможемо", – написав він.

Тому міська рада прийняла окрему Програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської міської територіальної громади під час підготовки опалювального сезону 2022-2023 років.

Згідно з нею відшкодовуватимуть 50% коштів від ціни генератора, але не більше 30 тис. грн. Номінальна потужність має становити від 3 кВт.

На відшкодування можуть розраховувати ОСББ, керуючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також житлово-будівельні кооперативи Львова.

"Ви купуєте генератор, подаєте документи через ЦНАП або сервіс електронних звернень, а районна адміністрація поверне частину коштів", – зазначив Садовий.

У пресслужбі ЛМР пояснили: щоб стати учасником Програми, мешканці спільно з балансоутримувачем будинку – це ОСББ, управляючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК, спочатку мають оплатити купівлю електрогенератора через банк.

Далі, для отримання компенсації, подають через ЦНАП або сервіс електронних звернень на розгляд комісії пакет документів:

  • заяву встановленого зразка на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора;
  • копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);
  • копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера електрогенератора (або інше заводське маркування);
  • копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;
  • документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу).

Створена для цього комісія розгляне звернення, сформує та затвердить перелік учасників, які відповідають вимогам Програми, та скероує протокол головним розпорядникам коштів – районним адміністраціям.

Читайте також: Пережити зиму з електрикою. Українці масово скуповують генератори: як правильно вибрати?

Нагадуємо:

У Податковому комітеті Верховної Ради розробляється пакет заходів для підтримки промисловості, зокрема пропонують дозволити ввозити електрогенератори для власних потреб без сплати імпортного ПДВ.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

У "Дії" з'явилась ще одна військова облігація – Енергодар

П'ятниця, 04 листопада 2022, 12:38

 
ФОТО: ДІЯ

З 4 листопада в "Дії" доступна ще одна військова облігація, присвячена тимчасово окупованому Енергодару.

Про це повідомив у Telegram міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Сьогодні рівно 8 місяців, як російські терористи захопили місто Енергодар та найбільшу в Європі атомну електростанцію - Запорізьку АЕС.

Відтоді росіяни регулярно обстрілюють станцію, тримають на її території військову техніку, викрадають та катують персонал. Це ядерний терор, що загрожує страшною катастрофою для всього світу.

Жителі Енергодару та працівники АЕС - героїчні люди!

Купуйте військову облігацію в Дії, щоб допомогти ЗСУ деокупувати Енергодар та повернути український прапор на Запорізьку АЕС", - написав Федоров.

Як додали в "Дії", дата виплати за облігацією - 5 квітня 2023 року. Процентна ставка: 12%.

Нагадаємо:

У "Дії" з 2 листопада можна купити ще одну військову облігацію - Бердянська.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

 

Сторінка 490 з 1433

«ПочатокПопередня481482483484485486487488489490НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер