images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліцейські застерігають від шахрайств: за віртуальні авто жителі Чортківщини заплатили реальні майже 300 тисяч гривень

Четвер, 03 листопада 2022, 11:42


Перед тим, як зважитися на покупку товару, якого ще немає, але за який продавець уже вимагає завдаток чи інші платежі, - сто разів подумайте, аби не втрапити в шахрайську пастку.

Щодня до поліцейських надходять повідомлення від потерпілих, котрі заплатили за омріяне плаття, меблі, прикраси і навіть транспортні засоби, проте товару так і не отримали. Розшуківці стверджують: розкривати такі злочини дуже непросто, а повернути потерпілим втрачене– майже нереально. Тому будьте відповідальними за власні вчинки, і, перш ніж зважитися на спокусливу ціну чи інші вигоди, - добре подумайте.

Двоє жителі Чортківського району перечислили кошти на рахунок невідомої особи, що обіцяла пригнати їм з-за кордону дешеві транспортні засоби. Один потерпілий замовив позашляховик за який дав завдаток 153 тисячі гривень, інший – мікроавтобус, перерахувавши 141 тисячу гривень.

Зі слів обох заявників, котрі звернулися до Чортківського районного управління поліції, оголошення про авто з-за кордону вони знайшли в мережі. Як з’ясувалося, обдурив обох чортківчан один і той же шахрай особу якого правоохоронці встановлюють.

Відомості за даним фактом правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею шахрайство. Проводяться оперативні заходи.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Цього тижня у різних мікрорайонах тривали поточні ремонти на дорогах та об’єктах житлового фонду Тернополя

Четвер, 03 листопада 2022, 11:41

Враховуючи сприятливі погодні умови, у Тернополі продовжуються поточні ремонти на дорогах та об’єктах житлового фонду міста.

Триває благоустрій зеленої зони з облаштуванням пішохідної доріжки на вул. Олександра Довженка, що поблизу будинків №9, 10, 12, 14, 20. Впродовж тижня за вказаною адресою здійснювалося влаштування бетонних закладин під опори освітлення, траншеї та  кабелю для камер  відеоспостереження .

На вул. Львівській ведуться роботи з відновлення пішохідної зони . Працівники підрядної організації влаштовують щебеневу основу. Водночас на вул. Микулинецькій заплановано вкладання асфальтобетонного покриття.

З метою ліквідації підтоплень тривають роботи на ділянці вул. Соломії Крушельницької – парк Тараса Шевченка. На цій ділянці проводиться влаштування піщано-щебеневої основи, бетонування стін та днища колектора.

Роботи з відновлення покриття проводяться у дворах за адресами: пров. Цегельний 1-Д, вул. Михайла Вербицького, 12, міжквартальному проїзді на просп. Злуки, 31 – вул. Мирона Тарнавського, 1.

Київстар виділяє країні 300 млн грн. нa віднoвлення інфрacтруктури: 50% цієї суми вже на державному рахунку

Середа, 02 листопада 2022, 15:02

 
КИЇВСТАР

Найбільший національний телеком-оператор Київстар перерахував перші 150 млн грн. на спеціальний рахунок державної фандрайзингової програми United-24, яка акумулює кошти на відновлення України. Загалом Київстар зобов’язався надати країні 300 млн грн. на відновлення інфраструктури зв’язку та зміцнення її кібербезпеки.

"Ми підтримуємо державу у прагненні якнайшвидше відновити і зміцнити цифрову інфраструктуру та готові бути надійним партнером й інвестором у цій справі", — прокоментував надання допомоги Україні Олександр Комаров, президент Київстару.

За його словами, телеком-інфраструктура України внаслідок російського вторгнення зазнала серйозних руйнувань. Зокрема, інженери Київстару з лютого 2022 року здійснили понад 7 тисяч ремонтних робіт на базових станціях мережі, усунули 180 тисяч аварійних ситуацій. Відтак Україна потребує допомоги великого бізнесу для підтримки інфраструктури зв’язку.

Київстар у липні 2022 під час міжнародного форуму Ukraine Recovery Conference у швейцарському Лугано заявив про найбільший внесок від представників української телеком-індустрії на суму 300 млн грн. Відповідний Меморандум підписали президент Київстару Олександр Комаров та очільник Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров. Кошти зараховують на спеціальний рахунок державної програми з відновлення України United-24.

 
КИЇВСТАР

Згідно з меморандумом між Київстаром і Мінцифри 300 млн грн. від телеком-оператора будуть спрямовані  на реалізацію ключових завдань, які визначив президент Володимир Зеленський, серед яких відповідь на головні виклики у телеком-галузі — модернізація та розвиток цифрової інфраструктури України, посилення кіберзахисту та протидія кіберзагрозам, подальший розвиток нових цифрових технологій та ін.

"Цифровізація стане одним з ключових елементів для успішного відновлення країни після війни, - зазначив Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України. - Дякуємо компанії Київстар за внесок у розвиток цифрової України. Така підтримка дозволить нам реалізувати топпроєкти з цифровізації, щоб стати ще більш технологічними, швидкими й ефективними".

За словами урядовця, частина коштів від Київстару буде спрямована на модернізацію та розвиток державних цифрових сервісів для українців і бізнесу, зокрема держреєстрів речових прав та актів цивільного стану, запустять нові цифрові послуги у соціальній і будівельній сферах, реалізують проєкти з цифрової трансформації нотаріату (е-нотаріат) і товарно-транспортних накладних (е-ТТН), модернізацію та розвиток транспортних реєстрів МВС, що дозволить запустити цифрові послуги з реєстрації та перереєстрації авто в Дії і видачу цифрових посвідчень водія.

Для найбільшого українського оператора це не перший досвід участі у масштабних гуманітарних проєктах та ініціативах. Київстар допомагає Україні долати виклики війни. Компанія перерахувала благодійним фондам понад 104 млн грн. на гуманітарні потреби військовиків, лікарень, людей похилого віку та постраждалих від війни. Абонентам Київстар надав безоплатні сервіси на суму понад 563 млн грн. Упродовж 2022 року Київстар сплатив більш ніж 5,9 млрд грн. податків і зборів до державного бюджету, а також інвестував майже 1,7 млрд грн. у відновлення роботи та розширення мереж мобільного зв’язку в Україні.

 

У тимчасово окупованому Херсоні пролунали вибухи – ЗМІ

Середа, 02 листопада 2022, 14:58

АНТОНІВСЬКИЙ МІСТ, ФОТО РАДІО СВОБОДА

У тимчасово окупованому Херсоні пролунали вибухи.

Джерело: Суспільне.Херсон, російське пропагандистське видання "РИА Новости"

Деталі: Кореспонденти повідомляють, що у Херсоні чутно вибухи.

Водночас, російські пропагандисти заявили начебто українські війська випустили по Херсону 18 ракет: "Шість ракет HIMARS упали в районі Антонівського мосту".

Нагадаємо:


Ресторани McDonald's відновили роботу в Івано-Франківську, Білій Церкві і Броварах

Середа, 02 листопада 2022, 14:51

 
MCDONALDS

У середу, 2 листопада, McDonald's заново відкрився в Івано-Франківську, також відкриття продовжуються у Київській області: відтепер McDonald’s працює в Білій Церкві та у Броварах.

Про це повідомляється в офіційному пресрелізі мережі.

В Івано-Франківську ресторан знову працює за адресою: вул. Миколайчука Івана, 2.

У Білій Церкві - на просп. Незалежності, у Броварах - на вул. Київській, 239.

"Ресторани працюють з 09:00 до 21:00 по всіх каналах продажу та дотримуються розширених правил безпеки, впроваджених в мережі McDonald’s.

Заклади закриваються під час повітряної тривоги, щоб працівники та відвідувачі могли перейти у найближче укриття. При цьому команда оперативно видає уже оплачені замовлення, поки зупиняє виробничі процеси та вимикає обладнання перед закриттям. Ресторан продовжує роботу орієнтовно через годину після скасування тривоги: цей час потрібен на включення і налаштування обладнання та для підготовки працівників до роботи", - пояснили в  McDonald’s.

Якщо ж повітряна тривога буде скасована менш ніж за годину до закриття, то ресторан відкриється наступного дня. Також ресторани не працюють під час відключення електроенергії і продовжуватимуть роботу орієнтовно через годину після поновлення електропостачання, додали в мережі.

Дізнатися про відкриття нових закладів та функціонування експрес-вікон і МакДрайву у відкритих ресторанах можна з офіційних джерел інформації McDonald’s в Україні: на сайті https://www.mcdonalds.com/ua/uk-ua.html та в мобільному застосунку McDonald’s (в AppStore та Google Play).

Нагадаємо:

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's з 28 жовтня відновила роботу в Житомирі. Також мережа продовжує відкриття київських ресторанів - відновив роботу заклад в ТРЦ Respublika Park, Кільцева дорога, 1.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

 

Сторінка 491 з 1430

«ПочатокПопередня491492493494495496497498499500НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер