images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Росіяни нарощують темпи мародерства на окупованих територіях – Спротив

Середа, 02 листопада 2022, 12:37

Російські окупанти мародерять тимчасові окуповані райони Запорізької області – наразі вони продовжують розкрадати українські держпідприємства в Мелітополі.

ДжерелоЦентр національного спротиву

Дослівно ЦНС: "Росіяни нарощують темпи мародерства в промислових масштабах на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Так, у Мелітополі окупанти продовжують розкрадати українські держпідприємства. Зокрема ворог розікрав обладнання відділень ПриватБанку, винісши звідти навіть меблі. Все це росіян називають "націоналізацією"".

Деталі: Також російські мародери грабують бази відпочинку у Кирилівці – демонтують бойлери, кондиціонери та іншу побутову техніку.

Зазначається, що пограбування відбувається централізовано, під наглядом військових.

Раніше колаборанти створили список "нічийних" комплексів – у ньому об’єкти, власники яких відмовилась співпрацювати з окупантами.

У ЦНС підкреслили, що всі ці пограбування фіксують українські правоохоронці, а всі власники майна отримають компенсації з репарацій, які Росія буде виплачувати після війни.

 

Зеленський збирав Ставку верховного головнокомандувача

Середа, 02 листопада 2022, 12:34

ФОТО: ОП

Президент Володимир Зеленський у середу провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Джерело: Офіс президента

Дослівно: "Головнокомандувач ЗСУ та командувачі військ оперативних напрямків доповіли про актуальну ситуацію на фронті.

Представники розвідки поінформували про оборонні та наступальні спроможності противника. Було узгоджено наступні кроки з відновлення територіальної цілісності України".

Деталі: На засіданні обговорили перебіг відбудови об’єктів критичної інфраструктури, яка напередодні зазнала руйнувань унаслідок ракетних атак Росії.

Повідомляється, що Зеленський наголосив на необхідності пришвидшення роботи з метою формування ефективної системи ППО України.

Учасники засідання також розглянули питання забезпечення підрозділів боєкомплектом і перебіг підготовки військ до зимового періоду.

У засіданні взяли участь: керівник ОП Андрій Єрмак, секретар РНБО Олексій Данілов, міністр оборони Олексій Резніков, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник ГУР Кирило Буданов, голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський та командувачі військ оперативних напрямків.

До засідання Ставки також долучилися: міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, інші члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів.

АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 

У Білорусь прибувають російські інженерні війська для будівництва казарм – Спротив

Вівторок, 01 листопада 2022, 14:58

За даними білоруського підпілля, в Білорусь прибувають російські інженерні війська для спорудження казарм та таборів.

ДжерелоЦентр національного спротиву

Деталі: Відзначається, що роботи виконують в межах створення т.зв. єдиного регіонального угруповання військ РФ та Білорусі.

Очікується, що воно буде нараховувати до 20 тис. осіб.

Більшість казарм планують побудувати в Брестській області, саме туди прибувають російські тилові підрозділи.

Нагадаємо:

  • Білоруські партизани повідомили, що в Гомельській області місцеві військові комісаріати проводять приховану мобілізацію водіїв та механіків. Їх залучають до обслуговування військової техніки збройних сил РФ, які перебувають на території Білорусі.
  • Фактично Білорусь продовжує усіляко підтримувати російських військових. Після заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про створення спільного з РФ угруповання військ, під контроль ЗС РФ перейшли білоруські авіабази в містах Ліда та Барановичі.
  • АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 
 

"Має важливу місію": поліцейські з Донеччини показали чотирилапого талісмана Рема.

Вівторок, 01 листопада 2022, 14:51

У серпні цього року поліцейський Павло Дяченко знайшов цуценя на місці чергового російського обстрілу у Бахмуті, що на Донеччині.

Він не зміг покинути таксеня напризволяще і забрав до себе, чим врятував йому життя – уже за годину росіяни вдруге поцілили у те саме місце.

Тепер чотирилапий напарник правоохоронця на ім'я Рем всюди слідує за своїм господарем – і на службі, і вдома. Ба більше, зараз песик підріс і тепер сам допомагає рятувати життя, розповідають у Національній поліції України.

Зокрема, Рем разом в складі екіпажу поліції виїжджає на евакуацію громадян. При цьому таксеня не є службовим собакою, підкреслюють поліцейські. У нього є інша, не менш важлива місія.

"Він допомагає пережити біль людям, а особливо дітям, які постраждали внаслідок російської агресії. Безумовна, безхитрісна любов тварини лікує душі, понівечені росіянами", – наголошують у Нацполіції.

І хоча Рем не шукає міни, як чернігівський пес-піротехнік Патрон чи пухнаста розвідниця Вєста, проте він уже встиг пройти "хрещення вогнем" зі своїм господарем – одного разу поблизу них влучив ворожий снаряд "Урагану" (реактивна система залпового вогню).

Бахмутські правоохоронці відзначають, що Рем став для них вірним другом і талісманом.

"Невеличкий, але такий хоробрий, він надихає нас, не дає забути просту істину: аби врятувати життя, не потрібно якихось особливих вмінь – тільки щире бажання", – наголошують поліцейські.

Нагадаємо, одеські пожежники прихистили врятованого собаку Мажора.

Діана Кречетова

На Київщині лишаються невпізнаними 200 тіл жертв російських солдатів

Вівторок, 01 листопада 2022, 14:49

ТІЛА ЗАКАТОВАНИХ У БУЧІ ЛЮДЕЙ. ФОТО ДМИТРА ЛАРІНА, УП

У Київській області наразі невпізнаними є тіла 200 людей, які стали жертвами російських окупантів.

Джерело: голова поліції Київщини Андрій Нєбитов під час брифінгу в медіацентрі "Україна-Укрінформ".

Пряма мова: "Їх залишається на даний час 200 тіл, все відбувається відповідно до процедури. Тіла захоронюють, але під відповідним номером, якщо вони не відомі...

По процедурі відбирається ДНК і поміщається до бази даних. Далі якщо будь-яка людина звертається з проханням знайти родича, то відбувається забор ДНК та порівняння".

Деталі: Нєбитов зауважив, що з результатами експертиз кількість невпізнаних трупів зменшується, родичам передають інформацію, де поховано тіло і ухвалюється рішення про перепоховання за бажанням родичів.


 

Сторінка 493 з 1430

«ПочатокПопередня491492493494495496497498499500НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер