images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Tesla планує почати серійне виробництво пікапа Cybertruck наприкінці 2023 року – ЗМІ

Вівторок, 01 листопада 2022, 14:47

 
REUTERS

Tesla планує почати масове виробництво свого електропікапа Cybertruck в кінці 2023 року - через два роки після початкової мети.

Про це пише Reuters із посиланням на два джерела.

Минулого місяця Tesla заявила, що працює над підготовкою свого заводу в Остіні, штат Техас, до виробництва нової моделі з "раннім виробництвом", яке почнеться в середині 2023 року. "Ми знаходимося на останньому етапі для Cybertruck", - сказав Маск в ході телефонної конференції з фінансовими аналітиками.

"Це може означати очікування ще одного року для сотень тисяч потенційних покупців, які заплатили 100 доларів, щоб зарезервувати Cybertruck в одному з найбільш очікуваних і ретельно відстежуваних запусків електромобілів за всю історію.

Компанія Tesla не відповіла відразу на прохання прокоментувати ситуацію", - пише агентство.

Компанія не оголосила остаточну ціну на Cybertruck, не показала серійну версію автомобіля і не уточнила, як вона буде управляти поставками акумуляторів для нової моделі.

У 2019 році Tesla прогнозувала початкову ціну нижче 40 000 доларів, але відтоді ціни на нові автомобілі зросли, і Tesla підняла ціни на весь свій модельний ряд.

Запуск Cybertruck зробить Tesla учасником ринку електромобілів в одному з найбільш прибуткових сегментів американського ринку і конкурентом електропікапам таких компаній, як Ford Motor і Rivian Automotive, які випустили моделі в поки що обмеженій кількості.

У січні Маск назвав причиною перенесення запуску Cybertruck на 2023 рік дефіцит комплектуючих.

У травні Tesla припинила приймати замовлення на Cybertruck за межами Північної Америки.

Аналітики також попереджають, що ослаблення світової економіки почне позначатися на продажах Tesla, яка до цього часу була в змозі продати кожен автомобіль, який вона виробляє. Маск заявив, що очікує, що майбутня рецесія триватиме "ймовірно, до весни 24-го року".

Нагадуємо:

Повідомлялось, що Tesla сподівається почати поставки акумуляторного електричного пікапа Cybertruck у середині наступного року.

Ілон Маск представив електричний пікап Cybertruck з футуристичний дизайном у 2019 році.

Спочатку очікували, що його випуск розпочнеться у 2021 році, потім ці терміни змінились.

У вересні 2021 року Маск повідомив співробітникам, що компанія не збирається починати виробництво Cybertruck до кінця 2022 року, а масовий випуск стартує не раніше кінця 2023 року.

У січні стало відомо, що Tesla Inc планує почати виробництво свого електричного пікапа Cybertruck до кінця першого кварталу 2023 року, а не в кінці 2022 року, як планувалось раніше.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

 

З початку війни у Києві одружилися 19,6 тисяч пар, народилося 11 тисяч дітей

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:46

У Києві за 250 днів повномасштабної війни одружилися 19 669 пар.

Також з 24 лютого у столиці народилися 11 304 малюки: 5903 хлопчики та 5401 дівчинка.

Серед новонароджених – 207 двієнь та дві трійні.

Про це повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник.

 

Фото: Микола Поворозник/Facebook

"Уже четвертий понеділок поспіль росія тероризує українців, накриваючи ракетами та посилаючи безпілотники, які несуть смерть. Та їм не зрозуміти, що нас не злякати цим і не зламати, бо на нашому боці правда…

Українці – народ, який після деокупації своїх сіл і містечок відбудовує будинки, засіває поля, створює нові сім’ї і народжує нових українців", – додав Поворозник.

Раніше у День захисників та захисниць одружились понад 1300 пар.

Нагадаємо, звільнена з російського полону захисниця "Азовсталі" народила доньку в Україні.

Олена Барсукова

Укрпошта запустила голосування за ескіз новорічно-різдвяної марки. ФОТО

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:44

Поштовий оператор "Укрпошта" оголосила про старт голосування за найкращий ескіз для нової поштової марки під назвою "З Різдвом Христовим та Новим роком!".

Про це повідомляється на сторінці компанії у Facebook.

Обрати, як має виглядати новорічна марка, можна серед п'яти ескізів, наведених нижче. Проголосувати можна у коментарях до допису за посиланням, написавши номер ескізу, який сподобався найбільше.

"Наша з вами місія – вибрати ескіз, який зображає омріяний українцями 2023-й та наше сьогодення. Закарбуємо його у пам’яті та на новій поштовій марці", – підкреслили в "Укрпошті".

Серед запропонованих варіантів:

Фото: Укрпошта
Фото: Укрпошта
Фото: Укрпошта
Фото: Укрпошта
Фото: Укрпошта

Проголосувати за ескіз для нової марки можна не лише на офіційній сторінці "Укрпошти" у Facebook, але й Instagram і Telegram-каналі до 08:00 4 листопада.

"Варто залишати свій голос скрізь. Хтозна, де він буде вирішальним", – наголошують у компанії.

Результати голосування в "Укрпошті" обіцяють оголосити вже 7 листопада.

Нагадаємо, 16 жовтня "Укрпошта" оголошувала конкурс на створення ескіза різдвяної поштової марки 2023 року.

 

Австрія скасувала безкоштовний проїзд для українців

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:40

Австрія з 1 листопада змінила правила проїзду для громадян України, які перебувають в країні.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні посольства України в Австрії на сторінці у Facebook.

Зокрема, починаючи з 1 листопада проїзд для громадян України в громадському транспорті Відня є платним.

Також змінюються правила проїзду для українців залізничним транспортом Австрії (ÖBB).

"З 1 листопада 2022 року безкоштовний квиток для поїздів Австрійською федеральною залізницею (ÖBB) буде доступний одноразово під час першого в’їзду в Австрію (потяги з Бржецлава, Братислави чи Хедьєшалома до пункту призначення в Австрії або для проїзду транзитом через територію Австрії). "Квиток для українців, які прибули вперше" (Erstankunft Ukraine-Ticket) надаватиметься всім особам з українським паспортом, які прибувають з України через кордони Чехії, Словаччини та Угорщини" - розповіли у посольстві.

Цей квиток дійсний протягом 24 годин з моменту видачі для здійснення поїздки до пункту призначення в Австрії або до прикордонних станцій у напрямку Німеччини, Швейцарії або Італії у 2-му класі потягів ÖBB.

Українці, які вже перебувають в Австрії, мають купувати квитки на потяги ÖBB з листопада.

"Посольство продовжує перемовини з Федеральним урядом, політиками та підприємствами, які забезпечують роботу громадського транспорту, стосовно створення доступніших умов проїзду для громадян України, які перебувають у Австрії з метою тимчасового захисту" - йдеться у повідомленні українського посольства.

Нагадаємо, уряд Болгарії вирішив продовжити програму розселення біженців з України, але замість готелів їх будуть розміщувати на державних курортах.

"Київстар" попередив про збої у застосунку і з поповненням рахунку: коли відновлять роботу

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:37

Мобільний оператор "Київстар" повідомив, що з ранку вівторка у частини клієнтів можуть виникати обмеження під час поповнення рахунку, зміни тарифу або в користуванні додатком "Мій Київстар". Обіцяють відновити роботу цих сервісів найближчим часом.

Про це повідомила пресслужба компанії у Facebook.

"Наші основні послуги, зокрема дзвінки та мобільний інтернет працюють у звичному режимі.

Проте, сьогодні приблизно з 9 ранку у частини наших клієнтів можуть виникати обмеження під час поповнення рахунку, зміни тарифу або в користуванні додатком Мій Київстар", - йдеься у заяві.

У "Київстарі" підкреслили, що IT-спеціалісти вже працюють над відновленням роботи цих додаткових сервісів.

"Ми щиро перепрошуємо за тимчасові складнощі та просимо спробувати поповнити рахунок через годину", - резюмували в пресслужбі.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

 

Сторінка 494 з 1430

«ПочатокПопередня491492493494495496497498499500НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер