images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


В Україні запускають проєкт "Дунайський зерновий шлях"

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:34

 
УДП

Українське дунайське пароплавство розпочинає проєкт "Дунайський зерновий шлях" після виходу Росії з "зернової ініціативи".

Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко у Facebook.

"Ще влітку ми передбачали, що РФ може в будь-який момент спробувати зірвати "Зернову ініціативу". Тому наполегливо і системно розвивали наш проєкт "Дунайський зерновий шлях", – написав він.

Зазначається, що УДП інвестувало у створення власної перевалки зернових, а також домовилось з румунською компанією TTS про швидшу та ефективнішу схему перевалки у порту Констанци.

Москаленко додав, що "Дунайський зерновий шлях" вже починає працювати. Таким чином йдеться про безпечну та гарантовану доставку аграрної продукції з річкового порту одразу на морське судно великого тоннажу. Логістичний зв’язок здійснюватиме та контролюватиме УДП.

У пароплавстві очікують, що за рахунок швидшого процесу завантаження та розвантаження середній час обороту каравану скоротиться приблизно на 30%. А власникам вантажу не доведеться нести фінансових втрат внаслідок тривалих очікувань в черзі біля терміналу.

Також судна будуть оснащені системами он-лайн контролю, відеоспостереження, кількість судноводів в екіпажі зросте. Це дасть можливість баржевому каравану здійснювати до двох рейсів на місяць.

На другому етапі проєкту передбачається будівництво нових барж. Також найближчим часом починається модернізація тяги – капітальний ремонт самохідного флоту з заміною двигунів.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

 

Чортківські оперативники розшукали зловмисника, який викрав з крамниці сумку відвідувачки

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:27

До співробітників Чортківського райвідділу поліції надійшло повідомлення від 75-річної жительки райцентру про те, що невідома особа викрала у неї сумку.

Зі слів потерпілої, вона, розраховуючись за товар в магазині, забула сумку біля прилавку. Коли ж невдовзі повернулася, майна вже не було.

Оперативно встановити особу зловмисника розшуківцям допомогли камери відеонагляду. Причетним до крадіжки виявився 51-річний житель Чорткова. Чоловік вперше потрапляє в поле зору правоохоронців. Чужу сумку він викинув, забравши звідти понад 1 500 гривень, які витратив.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Дії чортківчанина слідчі кваліфікують за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Псевдобанкіри ошукали жителів області на чималу суму

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:25

Правоохоронці області задокументували три факти шахрайства вчиненні щодо мешканців краю. Громадяни повідомляли додзвонювачам конфіденційну інформацію та втрачали заощадження.

Аферисти діяли за однією схемою: вони телефонували до потерпілих та представлялися співробітниками банку. У ході розмови, вони входили в довіру та під різними приводами дізнавалися персональні дані власників карткових рахунків. Згодом вони без труднощів спустошували електронні гаманці потерпілих. Троє жителів Тернопільської області позбулися майже 135 000 гривень.

Відомості про події працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують краянам ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам. Якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови. Всі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом.

У разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на гарячу лінію і уточнити у оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці – карту заблокувати.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

У Тернополі на Микулинецькому кладовищі відбувся пам’ятний мітинг-реквієм за полеглими захисниками ЗУНР

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:24

Цьогоріч 1 листопада в Україні відзначають 104-ту річницю Листопадового Чину та проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

Традиційно у цей день на Микулинецькому кладовищі вшановують полеглих українських патріотів пам’ятним молебнем та покладанням квітів до могил Січових Стрільців.

«ЗУНР постала тоді, коли весь світ із великим застереженням сприймав ідею української незалежності. Українцям не давали жодного шансу у протистоянні з Польщею, Угорщиною та Румунією. Але українці не хотіли грати за сценарієм написаним зовнішніми силами. Вони відстоювали право українського народу бути собою і керувати своєю державою. Українці показали всьому світові, що свою землю не віддадуть без бою. І ЗУНР відбулася всупереч геополітиці, -відзначає міський голова Сергій Надал. -  Більше сотні років потому, коли московські орди розпочали широкомасштабне вторгнення в Україну, західні розвідки теж давали українцям не більше місяця. Але Україна вистояла всупереч всім прогнозам. Сьогодні так звана «друга армія» світу біжить з української землі. Бо українці – це нація переможців. Так було у ХХ столітті, так є у ХХІ. Згадаймо наших славних пращурів. Згадаймо наші державницькі традиції. Дякуємо всім захисникам та захисницям України, хто сьогодні на фронті відстоює право українців жити у незалежній та вільній країні. Пам’ятаємо сучасних Героїв нашої історії».

Міський голова також додав, що Січові Стрільці стали добрим прикладом, як треба боротися за свою націю, свою державу, свій народ. І український народ бореться. Український народ перемагає.

 

Керівник тернопільської поліції зустрівся з новопризначеними поліцейськими

Понеділок, 31 жовтня 2022, 13:53


Ділився власним досвідом та давав цінні поради у службовій діяльності: У Головному управлінні відбулася зустріч очільника поліції області Олександра Богомола з новопризначеними поліцейськими.

Керівник надав важливі настанови молодим правоохоронцям, зосередив їх увагу на дотриманні дисципліни й законності, а також відповідального ставлення до роботи. Він продемонстрував відкритість та готовність до вирішення будь-яких службових чи побутових проблем, які можуть з’явитися у новобранців під час служби, а молоді офіцери у свою чергу обговорили нагальні проблеми що стоять перед особовим складом в умовах війни.

«Складні часи наразі вимагають від нас постійної готовності, — звернувся він до підлеглих. — Ми маємо працювати однією командою, бо це — єдиний шлях до Перемоги» - наголосив керівник тернопільської поліції.

Поліцейські психологи визначили у молодих фахівців ступінь та ефективність адаптації до служби. В рамках в рамках «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки», вони розглянули ряд кейсових завдань та пропрацювали основні техніки спрямовані на формування у сучасного поліцейського навиків надання первинної психологічної допомоги і психологічної підтримки громадян у критичних ситуаціях та в умовах війни.

 

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

керівник тернопільської поліції зустрівся з новопризначеними поліцейськими
керівник тернопільської поліції зустрівся з новопризначеними поліцейськими
керівник тернопільської поліції зустрівся з новопризначеними поліцейськими
 

Сторінка 495 з 1430

«ПочатокПопередня491492493494495496497498499500НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер