images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Волонтери Монастириської територіальної громади передали правоохоронцям позашляховик

Понеділок, 31 жовтня 2022, 13:52


Допомогти працівникам поліції Тернопільщини, які несуть службу на передовій, у зоні бойових дій, вирішили мешканці територіальної громади Монастирисьок. Волонтери зібрали кошти та купили позашляховик Hyundai Tucson для поліцейських, а також теплий одяг для дітей-переселенців.

Бійці Збройних сил України і правоохоронці сьогодні потребують найбільше автівок, які зможуть подолати будь-які перешкоди або швидко евакуювати людей чи поранених з небезпечних місць.

Громада вже не вперше долучається до збору коштів та передає не лише автівки на передову, але й продукти харчування, ліки та перші предмети необхідності.

Олександр Богомол, начальник ГУНП в Тернопільській області, від імені усіх працівників поліції вдячний волонтерам за допомогу та підтримку. Транспорт на передовій, у гарячих точках - це розхідний матеріал, який необхідний завжди і всюди. Повномасштабне вторгнення згуртувало людей всієї України і вони роблять усе можливе, щоб наші бійці живими та неушкодженими поверталися додому.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

волонтери монастириської територіальної громади передали правоохоронцям позашляховик
волонтери монастириської територіальної громади передали правоохоронцям позашляховик
волонтери монастириської територіальної громади передали правоохоронцям позашляховик
 

Поліцейські нагадують: за незаконне зберігання зброї та боєприпасів передбачена кримінальна відповідальність

Понеділок, 31 жовтня 2022, 13:51


Факт незаконного зберігання зброї інкримінують поліцейські жителю Тернопільського району.

Правоохоронці отримали оперативну інформацію, про те, що мешканець Скалатської громади незаконно володіє зброєю. Під час санкціонованого обшуку працівники поліції виявили в помешканні підозрюваного предмет, ззовні схожий на револьвер. Поліцейські вилучили небезпечну знахідку та передали на експертизу.

Відомості про подію слідчі до ЄРДР згідно статті 263 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції застерігають громадян – за незаконне придбання, носіння і зберігання вогнепальної та холодної зброї, її застосування передбачено кримінальну відповідальність та тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років. Навіть у час війни зброю, боєприпаси, вибухівку не можна зберігати без відповідної реєстрації.

В той же час, згідно частини третьої цієї статті – особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Вибух на аеродромі у РФ: два вертольоти повністю знищені – ГУР

Понеділок, 31 жовтня 2022, 12:07

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО З DEPOSITPHOTOS

Українська розвідка підтвердила знищення двох ударних російських вертольотів Ка-52 на аеродромі в Псковській області вночі 31 жовтня, ще два вертольоти отримали суттєві пошкодження.

Джерело: пресслужба Головного управління розвідки

Дослівно: "На військово-повітряній базі РФ "Веретьє" (Псковська область, острів-5) вночі 31 жовтня відбувся потужний вибух. Два російські ударні вертольоти Ка-52 "Алігатор" повністю знищено. Ще два – суттєво пошкоджено".

Деталі: За інформацією ГУР, щоб ліквідувати наслідки та знайти "диверсійні групи", особовий склад військової частини піднято по тривозі, проходять слідчі дії. Деталі щодо знищення іншої техніки та особового складу уточнюються.

Розвідка нагадує, що вартість одного Ка-52 – близько $16 млн.

Що цьому передувало: Вранці 31 жовтня анонімні Telegram-канали повідомили, що у Псковській області Російської Федерації вибухом пошкоджено два гелікоптери Ка-52, які перебували на території військового аеродрому неподалік від російсько-латвійського кордону.


 

Поліцейські нагадують, як не стати жертвами банківських шахраїв

Понеділок, 31 жовтня 2022, 12:02

Понад 130 тисяч гривень заробили аферисти на довірі за одну добу. Натомість, усі гроші з карток втратили двоє мешканок області.

Класична схема шахрайства спрацювала в обох випадках: дзвінок, невідомий чоловік представляється працівником банку. Спочатку аферист входить в довіру, намагається дізнатися якомога більше інформації про картковий рахунок, а потім спонукає жертву переводити гроші на інші рахунки, або ж довідавшись секретні коди, викрадає їх сам.

Мешканка Лановеччини, надала невідомому доступ до мобільного банківського додатку і він легко викрав понад 96 000 кредитних коштів.

Інша жертва банківської афери, 38-річна тернополянка, надавши всі паролі аферисту, втратила 39 тисяч гривень. Коди доступу до мобільного банківського додатку вона отримувала в повідомленнях.

Поліцейські за фактом шахрайств розпочали кримінальні провадження, особи зловмисників встановлюють

Наголошуємо: банківські працівники не телефонують до клієнтів, щоб довідатися конфіденційну інформацію про рахунки! Якщо вам пропонують змінити паролі або ж перевести гроші на інший рахунок аби їх вберегти – це 100% шахрайство!

Не впадайте в паніку, коли чуєте у слухавці інформацію, що ваш рахунок під загрозою крадіжки. Покладіть слухавку, заблокуйте карту і зателефонуйте в банк. Безкоштовний номер гарячої лінії є на кожній банківській картці!

Проявляйте обачність – вбережете власні кошти!

Відділ  комунікації поліції Тернопільської області

На Тернопільщині за минулі вихідні в аваріях травмувалося 13 осіб

Понеділок, 31 жовтня 2022, 12:01

П'ять дорожньо-транспортних пригод 29-30 жовтня трапилося на дорогах Тернопільщини. З тілесними ушкодженнями до медзакладів звернулося 13 пасажирів.

О 9:42 на автодорозі Городище-Зарваниця-Бучач перекинувся автомобіль ВАЗ. Про це на лінію "102" повідомила жителька Купчинецької територіальної громади. Жінка сказала, що постраждалих немає. На місце автопригоди виїжджали правоохоронці. За попередньою інформацією, водій автомобіля Audi 80 не переконався в безпечному русі й почав маневр обгону. В результаті, кермувальник ВАЗу 2109 спробував уникнути удару і перекинувся. Водій іномарки відповідатиме у суді згідно зі статтею 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП.

Дев'ятеро пасажирів серед яких малолітня дівчинка, отримали тілесні ушкодження в результаті перекидання рейсового автобуса. Аварія трапилася на дорозі Тернопіль-Скалат близько 19:00. Водій "Еталону", який рухався за маршрутом Кам'янець-Подільський - Тернопіль не впорався з керуванням, з'їхав на узбіччя і перекинувся. За попередніми даними, кермувальник на момент ДТП був тверезим, але у нього взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Даний факт внесений в ЄРДР згідно з частиною 1 статті 286 ККУ.

О 23:20 автопригоду зареєстрували поліцейські в Тернополі. На проспекті Злуки не розминулося три автівки. Водій автомобіля Skoda Superb не дотримався дистанції і врізався в Renault Scenic. Після цього Skodu відкинуло і вона за інерцією протаранила ще й Peugeot Partner. В результаті аварії до лікарні потрапив водій Renault.

Трьох потерпілих госпіталізувала бригада екстреної меддопомоги в результаті ДТП у Тернопільському районі. Аварія трапилася 30 жовтня о 17:15 на дорозі Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам'янка.

З попередніми даними, водійка SKODA FABIA врізалася в попутне авто марки AUDI А6. Як наслідок - до лікарні потрапили обидва кермувальники та 13-річна пасажирка з SKODA FABIA.

Ще одна автопригода того ж вечора трапилася на автодорозі Тернопіль-Львів-Рава-Руська, неподалік села Озерна. Водій автомобіля Ford Cougar не впорався з керуванням та опинився в кюветі. На щастя травмованих у даній ДТП нема.

Слідчі встановлюють причини усіх автопригод.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 496 з 1430

«ПочатокПопередня491492493494495496497498499500НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер