images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Шахраї пропонують купити дрова: поліцейські застерігають від подібних афер

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 11:43

До поліцейських звернувся мешканець села Великогаївської громади та повідомив, що його ошукали під час інтернет-покупки.

Чоловік хотів придбати дрова на зиму, знайшов відповідне оголошення у мережі Фейсбук. Його автор наполягав на повній оплаті, аби товар доїхав до покупця законно. Однак, після переказу грошових коштів зв'язок із пройдисвітом зник. Потерпілий втратив 9000 гривень.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства та встановлюють осіб, причетних до вчинення даного злочину.

У поліції нагадують: офіційно реалізовують деревину лісові та мисливські господарства, на сайті яких є уся необхідна інформація. Не варто спокушатися на дешевшу ціну у різних соцмережах, адже саме так шахраї найчастіше шукають своїх жертв. Перевірте через пошукові системи Інтернет або на сайті Кіберполіції зазначені в оголошеннях номери телефонів.

Оплату товару здійснюйте тільки після доставки, або сплачуйте лише мінімальну передплату. Не здійснюйте платіжні операції за вказівками невідомих, не переходьте на сумнівні посилання для оплати від продавців.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

шахраї пропонують купити дрова: поліцейські застерігають від подібних афер

 

Жителю Тернопільського району оголосили підозру за заперечення збройної агресії росії проти України

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 11:41

Слідчі Тернопільського районного управління поліції оголосили підозру 47-річному жителю села Романівка Тернопільського району за частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу. Протиправну діяльність зловмисника виявили співробітники кіберполіції Тернопільщини.

Під час досудового розслідування було встановлено, що житель району написав коментар зі своєї сторінки в одній з соціальних мереж у якому містилося заперечення збройної агресії росії проти України.

Згідно санкцій інкримінованої статті зловмисникові загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Тернопільські викладачі та поліцейські обговорили питання гендерної політики і психологічної підтримки

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 11:38

Зустріч представниць викладацького складу та студенток з підполковником поліції, старшим психологом з ОД сектору психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Тернопільській області Аллою Круть відбулася на базі соціально-гуманітарного факультету Західного Українського Національного університету. Тема зібрання - гендерна політика в силових структурах та надання психологічної підтримки.

Учасники обговорили особливості гендерної рівності між чоловіками та жінками у силових структурах, можливість реалізації лідерського потенціалу жінок-поліцейських та низку інших питань, котрі виникають у позаслужбовому житті.

Поліцейський психолог вказала, що неабиякі зусилля своєї роботи спрямовує на своєчасну та різносторонню психологічну підтримку поліціянток. Тематика її роботи стосується не тільки професійного розвитку поліцейських-жінок у формі, а й ряду різних побутових проблемних питань: взаємини, і виховання дітей, і розподіл ресурсу жіночності і поєднання ролей мами, дружини, жінки, господині. Окремі комплексні заходи професійної діяльності спрямовані й на формування навичок надання психологічної підтримки та психологічної допомоги в кризових ситуаціях. Поліцейська поділилася алгоритмами швидкої адаптації до різного роду стресових ситуацій, розповіла про основи тактики спілкування з особами, котрі потребують психологічної допомоги, особливо в умовах війни.

Консультаційні заходи, які  реалізуються в рамках «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки», яка реалізується на базі Міністерства внутрішніх справ, за ініціативи першої леді України Олени Зеленської, поліцейські психологи проводитимуть й надалі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

тернопільські викладачі та поліцейські обговорили питання гендерної політики і психологічної підтримки
 

За донати на Харківщину купили машину для розмінування за 18 млн

Четвер, 27 жовтня 2022, 14:08

На Харківщині працює одна з найефективніших у світі машин для розмінування вартістю 18 млн грн, яку придбали завдяки донатам через UNITED24.

Джерело: віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram

Деталі: За його словами, з Armtac 400 сапери будуть захищенішими, машина має дистанційне керування на відстані до 800 м. Також керувати нею можна сидячи в броньованій та звукоізольованій кабіні. Armtac 400 може зачищати понад 2 400 м2 території на годину, знешкоджуючи вибухонебезпечні залишки на глибині 55 см. Потужна конструкція захищає машину від протитанкових мін вагою до 10 кг.

 

Федоров додав, що Укрпошта вже запустила марку з собакою-сапером Патроном, щоб купити ще один Armtac 400, а також опублікував список посилань, через які можна купити марку.

Що цьому передувало: Лише 26 жовтня на Харківщині під час обстеження територій на міні підірвались піротехніки. 1 чоловік загинув, 5 – госпіталізовані.

"Навіть черниці дивляться порно": Папа закликав церковників видалити контент для дорослих з телефонів

Четвер, 27 жовтня 2022, 13:08

Папа Римський Франциск попередив священників і черниць про небезпеку перегляду порнографії в інтернеті.

Про це 86-річний Папа заявив у Ватикані, відповідаючи на питання про те, як найкраще використовувати цифрові та соціальні медіа, повідомляє ВВС.

На його думку, перегляд порнографії "послаблює священницьке серце".

Порнографія, за його словами, це – "порок, який мають дуже багато людей, навіть священники та черниці".

Фото:neneosa/Depositphotos

"Диявол входить звідти. Чисте серце, те, яке Ісус приймає щодня, не може сприймати цю порнографічну інформацію", – сказав Папа священникам і семінаристам.

Він порадив видалити контент для дорослих з телефонів, щоб не було спокуси, тому що церква розглядає порнографію, як злочин проти цнотливості.

Папа також порадив священникам користуватися соціальними мережами, однак не приділяти їм занадто багато часу.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск вперше в історії римсько-католицької церкви призначив трьох жінок до Департаменту у справах єпископів Ватикану.

Яна Осадчажурналіст

 

Сторінка 498 з 1430

«ПочатокПопередня491492493494495496497498499500НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер