images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


15 управителів будинків у Тернополі отримали співфінансування на ремонт електрообладнання та електрощитових

Середа, 26 жовтня 2022, 10:24


На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про виділення коштів для управителів багатоквартирних будинків та ОСББ на проведення робіт з ремонту мереж електропостачання. Фінансування отримали 15 управителів, які подали необхідні документи, провели обстеження електрообладнання у своїх будинках та склали відповідні дефектні акти.

Нагадаємо, що у жовтні міська рада прийняла на сесії зміни до Програми розвитку житлово-комунального господарства Тернопільської міської територіальної  громади на 2021-2024 роки, відповідно до якої спрямувала кошти на ремонт електрощитових та на заміну електрообладнання у багатоквартирних будинках у співвідношенні 50% на 50%, тобто 50% фінансує міська рада, ще 50% - управитель будинку чи ОСББ. Рішення було прийняте з метою проведення ремонтних робіт електрощитових та здійснення заміни електрокабелів у багатоквартирних будинках, враховуючи воєнний стан та наближення зимового періоду.

Цією програмою могли скористатися усі управителі та ОСББ багатоквартирних будинків міста, де потребувався ремонт електрообладнання чи їх заміна.

Загалом, відповідно до сьогоднішнього рішення виконавчого комітету, з міського бюджету на заміну електрообладнання виділено понад 1,3 млн грн.

 

В Ірані помер "найбрудніший чоловік у світі" після першого миття за 60 років

Вівторок, 25 жовтня 2022, 18:17

В Ірані помер відлюдник Аму Хаджі, який не приймав душ понад 60 років і курив люльку, набиту екскрементами тварин.

Чоловік, якого називали "найбруднішою людиною у світі", помер у селі Дейга в південній провінції Фарс.

Йому було 94 роки, повідомляє The Guardian з посиланням на іранське державне інформагентство IRNA.

Кілька місяців тому односельці Аму Хаджі вмовили його помитися вперше за довгий час.

 

В Ірані помер 94-річний Аму Хаджі, якого вважали "найбруднішим" у світі

У 2014 році Аму Хаджі розповів журналістам Tehran Times, що пережив "емоційні невдачі в молодості", через що відмовився митися.

Чоловік жив у шлакоблоковій халупі і не мився з водою та милом понад 60 років.

Хаджі їв збитих на дорозі тварин, пив несвіжу воду, курив люльку, наповнену екскрементами, і вважав, що миття зробить його хворим.

 

Фото: AFP

На фотографіях видно, що тіло Аму Хаджі було покрите сажею.

У чоловіка не було сім’ї, але односельці намагалися дбати про нього.

Кілька місяців тому вони вмовили Аму вперше помитися, а 23 жовтня чоловік помер.

 

Нещодавно чоловіка вмовили прийняти душ вперше за 60 років

Після смерті Хаджі неофіційним "рекордменом" може стати Кайлаш "Калау" Сінгх з Індії, який також не мився понад 30 років.

Олена Барсукова

ПВК "Вагнера" масово набирає з в'язниць хворих на ВІЛ та гепатит, їх маркують браслетами

Вівторок, 25 жовтня 2022, 11:09

ФОТО: ГУР

Російська ПВК "Вагнер" почала масово набирати в’язнів для війни в Україні, які страждають на тяжкі інфекційні захворювання, зокрема, ВІЛ та гепатит C, явище вже набуло масового характеру.

Джерело: пресслужба ГУР

Деталі: Про масовий характер свідчить той факт, що лише з однієї виправної колонії №5 в селищі Металострой Ленінградської області набрали понад сотню в’язнів з підтвердженим ВІЛ або гепатитом С.

Для "маркування" інфікованих бойовиків, командування "вагнерівців" змушує їх вдягати на руку червоні браслети у випадку наявності ВІЛ, та білі - у випаду гепатиту.

За даними розвідки, серед бойовиків зростає обурення такою ситуацією. Відомо, що російські медики системно відмовляються надавати допомогу пораненим з гепатитом або ВІЛ.

В Україні вже виявлено полонених бойовиків з ВІЛ та гепатитом, які підтверджують інформацію про масове "рекрутування" інфікованих в’язнів до ПВК "Вагнер" .

Що було раніше: На початку вересня у мережі з’явилося відео, на якому наближений до Владіміра Путіна олігарх Євгєній Прігожин, що також організував так зване ПВК "Вагнер" особисто закликає російських в’язнів воювати в Україні.


 

Знайденого у Куп’янську пораненого пса забрав до себе італійський тенор Андреа Бочеллі

Вівторок, 25 жовтня 2022, 10:57

Пса Джека, якого знайшли у звільненому ЗСУ місті Куп’янську, взяла до себе родина відомого італійського тенора Андреа Бочеллі.

Тварину забрали Андреа та його син Амос, розповідає депутат Київської міської ради Олесь Маляревич, який знайшов пса разом з тероборонівцем Юрієм Федоренком.

Собака опинився в окупації, де майже втратив слух внаслідок вибухів та отримав невелике осколкове поранення на спині.

Олесь Маляревич розповів про пса американському другу Амеду та брату, який живе за кордоном.

Фото: Олесь Маляревич

"Вони періодично відвідують нас та активно підтримують в різних військових питаннях. Я попросив захопити з собою мішечок корму для Джека. Через декілька днів відбулась доленосна зустріч Джека з Амедом, де він одразу запропонував знайти Джеку новий безпечний дім і знайшов", – розповідає депутат.

Собаку привезли до Києва на мікроавтобусі. Також тварині зробили операцію з видалення уламку. Зі столиці чотирилапого завдяки волонтерам відправили в Італію, де його зустріла нова сім’я, а саме Андреа та його син.

Яна Осадчажурналіст

ЄС хоче цьогоріч створити платформу для відновлення України

Вівторок, 25 жовтня 2022, 10:54

У Євросоюзі розраховують на запуск координаційної платформи для втілення плану з відновлення України до кінця цього - початку наступного року.

Про це президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн заявила на відкритті Міжнародної експертної конференції щодо відновлення, відбудови й модернізації України у Берліні 25 жовтня.

Як наголосила фон дер Ляєн, Україна потребує термінової допомоги для відновлення вже зараз, та нагадала про результати конференції у Лугано щодо плану відновлення України. А саме, що такий план видбудови визначатиметься самою Україною та буде заснований на принципах прозорості, реформ, підзвітності та верховенства права, демократії, ґендерної рівності, інклюзивності та сталості.

Аби втілити плани в реальність, продовжила президентка ЄК, останні місяці міжнародні партнери обговорювали створення координаційної платформи. На переконання фон дер Ляєн, платформа повинна запрацювати як найшвидше: "бажано, до кінця цього або на початку наступного року".

Крім того, Єврокомісія заявила про готовність надати секретаріат для запуску такої платформи, адже "ми хочемо, щоб робота розпочалася та була виконана".

Нагадуємо:

Країни Євросоюзу обговорюють надання Україні щомісячної фінансової допомоги у 1,5 млрд євро, таким чином допомога у 2023 році очікується на рівні 18 млрд євро.

У швейцарському Лугано Україна презентувала план післявоєнного відновлення на суму понад 750 млрд доларів, який включатиме 850 проєктів для відбудови країни

ДАНА ГОРДІЙЧУК

 

Сторінка 503 з 1430

«ПочатокПопередня501502503504505506507508509510НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер