images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Ріші Сунак офіційно став прем’єр-міністром Британії

Вівторок, 25 жовтня 2022, 10:52

РІШІ СУНАК. ФОТО GETTYIMAGES.COM

Король Британії Чарльз ІІІ попросив колишнього міністра фінансів Ріші Сунака сформувати уряд.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

Король прийняв Ріші Сунака у Букінгемському палаці.

Сунак став 57-м прем'єр-міністром Британії. Він є третім прем'єром цього року і увійде на Даунінг-стріт як наймолодший глава уряду за останні два століття.

Перед цим попередниця Сунака Ліз Трасс прибула до короля на аудієнцію, щоб офіційно заявити про свою відставку. Король відставку прийняв. На посаді глави уряду Ліз Трасс пробула 49 днів.

Нагадаємо, Трасс минулого тижня оголосила про відставку після шести тижнів перебування на посаді, й розпочалися вибори нового лідера Консервативної партії.

У понеділок стало відомо, що Пенні Мордонт відкликала свою кандидатуру на посаду очільниці торі, у результаті чого її автоматично посів колишній міністр фінансів Ріші Сунак.

42-річний Сунак входить до списку 250 найбагатших британців, значною мірою він потрапив туди завдяки дружині Акшаті Мерті, яка є дочкою індійського бізнесмена-мільярдера Нараяні Мерті.

У політиці Сунак перебуває з 2015 року і до призначення прем’єром він встиг попрацювати в парламентському комітеті з питань екології та міністерствах житлобудування й фінансів (останнє він очолював з лютого 2020 по липень 2022 року).


 

Віялові відключення: Укренерго у вівторок обмежує електропостачання у всіх областях

Вівторок, 25 жовтня 2022, 10:44

Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" у вівторок, 25 жовтня, вимушено застосував графіки обмеження для промислових та інших категорій споживачів у всіх регіонах України.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Обмження були застосовані для стабілізації роботи енергосистеми.

У НЕК пояснили, що примусові обмеження споживачів електроенергії – повністю контрольований захід, який дозволяє знизити навантаження на електромережі та дає можливість збалансувати роботу енергосистеми.

Також споживачам нагадали про необхідність зниження споживання світла в години пік.

"Свідоме зниження споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього піку споживання (6:00-11:00 та 17:00-13:00), зменшує ризик перевантаження в мережах та застосування обмежень споживачів", – додали в "Укренерго".

Також українців закликали свідомо та ощадливо підходити до споживання електроенергії, не вмикати в мережу одночасно два або більше потужних електроприладів. А також за можливості перенести користування деякими з них на нічний період (пральні машини, бойлери, обігрівачі тощо).

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

У замку "Паланок" замість угорського турула поставили Тризуб

Вівторок, 25 жовтня 2022, 10:40

ТРИЗУБ НА ТЕРИТОРІЇ ЗАМКУ ПАЛАНОК ЗАМІСТЬ УГОРСЬКОГО ТУРУЛА, ФОТО З TELEGRAM АНДРІЯ БАЛОГИ

У замку "Паланок" у місті Мукачеве замість угорського символа – містичного птаха турул – встановили Тризуб, що є малим державним Гербом України.

Джерело: мукачівський міський голова Андрій Балога

Пряма мова Балоги: "Сьогодні на знаковому для нашої громади та всього Закарпаття місці, на території замку "Паланок", на честь наших героїв захисників та захисниць, встановили наш національний символ, малий Державний Герб України – Тризуб".

 
Замок Паланок, турула замінили тризубом
БУЛО І СТАЛО

Деталі: Балога зазначив, що зараз твориться історія нової України, а друзі й вороги нашої держави мають знати, що "Україна єдина, як ніколи, а українці від Сходу до Заходу стають лише сильнішими та будуть боротись за Україну до кінця, до перемоги".

Цьому передувало: 13 жовтня Мукачівська міська рада доручила місцевому історичному музею провести демонтаж із бастіону "Паланку" орла-турула і замінити його на тризуб.

Через це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто викликав тимчасового повіреного у справах України. За словами угорського міністра, "справедливий підхід" глави Закарпатської обласної державної адміністрації Віктора Микити "повністю контрастує з тим, що зараз зроблено на рівні провокації".


 

27 000 гривень шахраї викрали з картки тернополянки

Вівторок, 25 жовтня 2022, 10:39

Жінка сплутала офіційний сайт банківської установи з фішинговим і втратила 27 тисяч гривень.

Зі слів потерпілої, їй потрібно було провести деякі операції на офіційному сайті фінансової установи, і вона через телеграм вирішила пошукати посилання на веб-ресурс банку. Проте помилилася, ввійшовши на фішинговий сервіс. Щойно ввела свої дані, як помітила, що відбувається рух коштів. За короткий час зловмисники викрали з картки тернополянки 27 тисяч гривень.

Поліцейські застерігають : завжди звіряйте адресу отриманого посилання з адресою справжнього сайту.

Встановіть хороший антивірус. Окрім захисту від фішинг-атак, він має багато корисних функцій збереження персональних даних — не дає шахраям перехоплювати повідомлення з кодами, закриває доступ до програм, що крадуть дані з онлайн-банків тощо.

Налаштуйте двофакторну автентифікацію на всіх важливих ресурсах — банківських додатках, пошті, в соцмережах. Так шахраї не зможуть зайти в обліковий запис, навіть маючи логін і пароль, тому що система надсилає сповіщення на мобільний телефон власника, коли здійснюється спроба входу з іншої IP-адреси.

Багато хто використовує один пароль до всіх акаунтів. Здійснивши злом у соцмережі, шахраям буде просто увійти до всіх інших облікових записів. Намагайтеся використовувати різні паролі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Поліцейські застерігають - легких грошей в інтернеті заробити не можна!

Вівторок, 25 жовтня 2022, 10:37

Жителька Чортківського району віддала шахраям дві тисячі гривень. Від втрати ще кількох тисяч її врятувало відсутність коштів на електронному гаманці. Про шахрайську схему потерпіла повідомила в відділення поліції №3 Гусятина.

У ході перевірки стало відомо, що 26-річна жінка в інтернет месенджері "Telegram" знайшла групу, де невідомі люди пропонують легкий заробіток. Єдина умова - стартовий депозит, який примножиться у десять разів. Остаточна сума заробітків залежить від вкладених коштів. Людей запевнили, що при бажанні вони можуть вивести і стартовий депозит, і зароблене.

Жінка вклала 2 тисячі гривень, але за кілька годин "бізнесмен" повідомив, що, якщо вона хоче отримувати в майбутньому солідні заробітки, потрібно сплатити ще й комісію, а це 4 тисячі гривень.

Жителька Чортківщини не мала на рахунку необхідної суми і сказала про це співрозмовнику. Останній видалив одразу переписку і зв'язатися з ним потерпіла не змогла.

За допомогою жінка звернулася до поліції. По даному факту проводиться перевірка.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 504 з 1430

«ПочатокПопередня501502503504505506507508509510НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер