images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У понеділок в столиці та семи областях України тимчасово не буде світла

Понеділок, 24 жовтня 2022, 10:22

У столиці та ще семи областях України у понеділок запроваджені тимчасові відключення електропостачання, необхідні для ремонту пошкодженого внаслідок російських обстрілів обладнання.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Так, відключення стосуватимуться Харківської, Полтавської, Сумської областей. При цьому найбільший обсяг обмеження буде застосовано у Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях.

Оператор системи передачі нагадує, що це допоможе знизити навантаження на електромережі та дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого росіянами обладнання.

Укренерго закликає не вмикати багато приладів одночасно, аби відключення були коротшими або їх не було взагалі. Наприклад, вмикати одну лампу разом із певним приладом: якщо працює духовка, не вмикати в цей час чайник тощо. Це не стосується зарядних пристроїв телефонів – вони не споживають багато енергії.

Читайте також: "У нас не може бути якогось армагеддону, що усе розіб'ють і все згасне". Голова "ДТЕК" про удари по енергосистемі

Підтримати енергетичний фронт може кожен. Все, що треба знати про економію електроенергії

Нагадуємо:

Після того, як минулого тижня Росія почала масово атакувати енергетичну інфраструктуру України, у низці міст почалися віялові відключення. Українців закликають не використовувати потужні енергоприлади у пікові години навантаження, аби уникнути подальших відключень.

У неділю віялові відключення застосовували у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

В Укренерго подякували українцям за заощадження електроенергії, проте ситуація в енергосистемі ще не стабілізована повністю, тож певний час застосовуватимуться обмеження постачання.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з 10 жовтня внаслідок російських ударів було зруйновано 30% електростанцій.

ДАНА ГОРДІЙЧУК

 

Окупанти при втечі з Херсона вкрали пам’ятники Суворову та Ушакову

Понеділок, 24 жовтня 2022, 10:21

ФОТО: TELEGRAM-КАНАЛ "НИКОЛАЕВСКИЙ ВАНЁК"

Російські окупанти демонтували в Херсоні пам’ятники російським полководцям Олександру Суворову і Федору Ушакову та забрали їх з собою при втечі з міста.

Джерело: російський пропагандистський ресурс "РИА "Новости Крым"Telegram-канали

 

Деталі: Росіяни пояснюють, що вкрали пам’ятники для того, аби "зберегти унікальні твори мистецтва від обстрілів ЗСУ".

 

Погруддя Суворова у 1950 році встановили в Херсоні на 150-ту річницю його смерті.

Статуя адмірала Ушакова була встановлена 1957 року біля корпусу Херсонської державної морської академії на однойменному проспекті.

Передісторія:


Дорога додому вартувала жителю Заліщиків майже 12 000 гривень – чоловік потрапив у шахрайську пастку

Понеділок, 24 жовтня 2022, 10:12


Повертаючись зі столиці, 51-річний заліщинин вирішив скористатися онлайн-платформою для пошуку автомобільних попутників. Чоловік зізнається, що вперше довелося замовляти таку послугу, тому не думав, шо потрапить на гачок шахраїв.

Замовивши поїздку для себе та двох товаришів, заліщанин мав оплатити 2700 гривень. Хто знайомий з правилами онлайн-платформи, той знає – оплата здійснюється лише тоді, коли послуга надана. У потерпілого зловмисники стали вимагати передоплату. Той з картки перекинув обумовлену суму.

Зрозумівши, що вхопили «жертву» на гачок, шахраї стали видурювати більше грошей. Поставили умову, аби чоловік окремо за кожен квиток перерахував ще по 900 гривень, а отримані 2700 обіцяли повернути. Словом, у результаті – ні поїздки, ні грошей. Загальна сума втрат склала майже 12 тисяч гривень.

Поліцейські звертаються до жителів області бути вкрай обережними, замовляючи товар чи послуги онлайн.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

За минулі вихідні у ДТП на Тернопільщині 1 людина загинула, а восьмеро отримали травми

Понеділок, 24 жовтня 2022, 10:11


Шість дорожньо-транспортних пригод впродовж 22-23 жовтня зареєстрували працівники поліції на дорогах Тернополя та області.

Чоловіка з тілесними ушкодженнями на дорозі о 6:30 22 жовтня в одному із сіл Вишнівецької територіальної громади виявили місцеві мешканці. Люди викликали бригаду екстреної допомоги та поліцію. Потерпілого госпіталізували в реанімаційне відділення. При попередньому огляді лікарі сказали, що травми сорокарічного чоловіка характерні удару автомобілем.

У ході проведених оперативно-розшукових заходів поліцейські розшукали водія, ймовірно причетного до автопригоди. На його автівці виявили сліди крові. Після експертизи стане відомо, чи причетний даний кермувальник до аварії.

Того ж дня об 11:20 в селі Теофіпілка під час здійснення маневру обгону не розминулися трактор МТЗ-80 з напівпричепом та Daewoo Sens. В результаті удару трактор перекинувся. До лікарні потрапили двоє пасажирів з легкового автомобіля та водій сільськогосподарської техніки.

На автодорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече близько опівдня слідчі зареєстрували чергову аварію. За попередніми даними, водій автомобіля Volkswagen passat виїхав на смугу зустрічного руху, уникаючи зіткнення з Mazda 6", водій якої здійснював маневр обгону вантажівки.  В результаті, Volkswagen врізався в Камаз 5320. 45-річний пасажир іномарки загинув на місці події. Ще одного пасажира доправили до лікарні.

23 жовтня у Тернополі після ДТП травмувався перехожий. Аварія трапилася на Руській об 11:35. Водійка автомобіля Nissan не впоралася з керуванням і врізалася в огорожу. Після цього з паркану вилетіла труба та травмувала перехожого пенсіонера.

На дорозі Татарів—Косів—Коломия—Борщів—Кам’янець-Подільський, між селами Озеряни та Ільче-Золоте Чортківського району, не розминулися автомобілі Renault Megan та Volkswagen Passat. З тілесними ушкодженнями до лікарні потрапила шестирічна пасажирка Renault.

У селі Кам’янки Підволочиської територіальної громади під колеса вантажівки DAF XF потрапила дванадцятирічна дівчина. Аварія трапилася о 16:15 на дорозі Стрий – Дніпро – Ізварине. За попередніми даними, малолітня раптово вибігла на дорогу, а кермувальник не встиг зупинитися. Дівчину госпіталізували до реанімаційного відділення.

У водіїв, причетних до автопригод, взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Усі автопригоди внесені в ЄРДР згідно з частинами 1 та 2 статті 286 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Захистити платіжну картку від шахраїв: прості правила, що збережуть гроші

Понеділок, 24 жовтня 2022, 10:09

Шахрай маскується під працівника банку і просить надати інформацію: за цією, вже добре відомою, схемою мешканка обласного центру втратила гроші з банківської картки.

Невідомий зловмисник зателефонував на мобільний та розповів жертві афери, що зумів зупинити несанкціоновану видачу готівки з банкомату в Києві. Опісля швидко переконав жінку змінити паролі, аби убезпечити рахунок від крадіжки. Тернополянка надала усі конфіденційні дані та допомогла кіберзлодію зняти з картки майже 11 тисяч гривень.

За фактом шахрайства поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Головна порада — нікому не повідомляти жодні дані карток  по телефону невідомим. Справжні працівники банку не будуть просити вас надати інформацію про термін дії картки, тризначний номер на звороті картки, паролі, коди банків та мобільних операторів. Зазвичай шахраї намагаються за допомогою повідомлень або телефонних дзвінків отримати саме цю інформацію.

Якщо у вас є сумніви, хто телефонує – шахрай чи працівник, запитайте прізвище працівника банку і припиняйте розмову. Передзвоніть на офіційний номер телефону банку, який зазначено на картці.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 506 з 1430

«ПочатокПопередня501502503504505506507508509510НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер