images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Закликаємо учасників дорожнього руху бути уважними у темну пору доби

Понеділок, 24 жовтня 2022, 10:07

Закликаємо водіїв та пішоходів бути уважними під час дорожнього руху у зв’язку із тимчасовим обмеженням використання вуличного освітлення.

У темну пору доби чи в умовах недостатньо видимості водіям необхідно зменшити швидкість та дотримуватись безпечної дистанції.

Пішоходи повинні переходити проїзну частину на пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч. Також переконатись, що поруч немає автомобіля, адже у темну пору доби водії можуть вас не помітити.

Звертаємо увагу, згідно з Правилами дорожнього руху у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світловідбивні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.

Крім того, з 1 жовтня до 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

 

Пляшка львівського пива із зображенням оголеного Путіна стала експонатом Британського музею. ФОТО

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 13:46

Експонатом Британського музею стала пляшка пива львівської пивоварні "Правда" із карикатурним зображенням Путіна та Медведєва.

Про це свідчить публікація на сайті музею.

Новий експонат з'явився за ініціативи кураторки Британського музею Леонори Ф. Бейрд-Сміт.

На фото – пляшка пива, що мала назву Putin Huilo. На етикетці – оголений російський диктатор, який сидить на троні та тримає на руках заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва. Якщо придивитися, то зліва можна побачити й експрезидента-втікача Віктора Януковича, що тримає в руках плакат з написом "Я легитимный, я живой".

Фото: The British Museum

В описі до експонату також йдеться:

"Пляшка з етикеткою, на якій зображено оголеного Володимира Путіна на троні з мініатюрним Дмитром Медведєвим на колінах, який тримає ядерну бомбу в оточенні танків, озброєного солдата, забризканих кров'ю машин та нафтових свердловин".

Фото: The British Museum

 

Читайте також: Військові подарували Коломийському музею писанку з уламків ракет

У коментарі кураторки на сайті Британського музею додають, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну львівська пивоварня припинила виробництво алкоголю, і почала займатися виготовленням "коктейлів Молотова" – саморобних запалювальних бомб, названих на честь В'ячеслава Молотова, який стверджував під час Другої світової війни, що "бомбардування Фінляндії – це скидання харчових продуктів".

Фото: The British Museum

"Пивоварня вирішила використовувати пляшки пива Golden Ale, яке раніше називалося "Putin Huilo" на честь популярної нецензурної футбольної кричалки, що з'явилася, коли Росія анексувала Крим у 2014 році, а оригінальна назва була змінена на "Putin", – підкреслює кураторка музею.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

Собаки у Краматорську стояли в черзі, щоб поїсти. ФОТО

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 11:29

У центрі Краматорська волонтери встановили годівничку для безпритульних собак.

На ранок наступного дня, тварини вишикувались у чергу, щоб поїсти, повідомив виконавчий директор World Central Kitchen Нейт Мук.

"Я ніколи не бачив нічого подібного. Вчора ми встановили станцію вигодовування домашніх тварин у Краматорську. Сьогодні вранці українські собаки стояли в черзі, щоб поїсти", – написав він у Twitter.

Волонтер також додав фото, де собаки стоять на певній відстані одна від одної, формуючи живий ланцюжок.

Фото Нейта Мука

Під час війни власники та волонтери пухнастиків намагалась допомогти якомога більшій кількості тварин. За можливості – евакуювати.

Наприклад, Олексій Сровцев врятував з розбомбленого Ірпеня понад 200 котів та собак, а Анастасія Тиха вивозила чотирилапих з Бучі.

Вікторія Андрєєва

 

Шахрай ошукав мешканку Тернопільщини. Поліцейські застерігають не повідомляти конфіденційні дані невідомим!

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 10:25


Потерпіла родом з Донеччини, а на даний час тимчасово проживає в Чортківському районі. До неї зателефонував невідомий та представився працівником банку. Він заявив, що на банківський рахунок має надійти платіж у розмірі 4 тисячі гривень, але через технічні несправності переказ неможливий. Запевнив жінку, що зможе допомогти їх усунути в телефонному режимі.

Заявниця, очікувала надходження матеріальної допомоги, тож виконала всі вказівки псевдопрацівника банку без будь-яких підозр. У результаті з її кредитного рахунку зникли усі гроші.

Наразі поліцейські з’ясовують особу зловмисника, а також радять, як не потрапити у пастку:

не повідомляйте ваші персональні дані (ПІН-код, номер картки, логін і пароль, CVV-код) стороннім, навіть якщо вони представляються працівниками банку;

не розголошуйте коди, які приходять на ваш мобільний номер, а також не набирайте на телефоні невідомі вам комбінації цифр;

у разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтеся з аферистами, завершуйте розмову та телефонуйте на "гарячу" лінію банківської установи;

Якщо вас ошукали шахраї, не зволікайте, телефонуйте в поліцію.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Тернополі проводяться профілактичні бесіди з підприємцями щодо обмежень роботи світлових вивісок в темну пору доби

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 10:24

З метою контролю та враховуючи рішення Ради оборони області при Тернопільській обласній військовій адміністрації щодо обмежень використання світлових вивісок та зовнішнього освітлення в темну пору доби, 20 жовтня дві оперативні групи з-поміж працівників Національної поліції та муніципальної інспекції міської ради, здійснювали перевірки суб’єктів господарювання за дотримання вимог.

За результатами обстежень проведено близько 100 профілактичних бесід  з підприємцями, грубих порушень не виявлено. Джерела зовнішнього освітлення у місті  також було вимкнено.

Дякуємо суб’єктам господарювання за розуміння та підтримку енергетиків, які працюють над відновленням енергетичної системи України.

Звертаємося до тернополян! Якщо ви помітили освітлення бігбордів, сітілайтів, іншої зовнішньої реклами прохання звертатися в управління муніципальної інспекції за тел.: +38 (067) 447 31 86 та +38 (073) 015 1481 (Viber) або на лінію 102.

 

Сторінка 507 з 1430

«ПочатокПопередня501502503504505506507508509510НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер