images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Оформлення паспортів та проїзного документа біженця зросте з 1 листопада

Середа, 19 жовтня 2022, 11:02

Вартість термінового оформлення паспорта, закордонного паспорта та проїзного документа біженця зросте з 1 листопада.

Про це йдеться у постанові Кабміну №1180, оприлюдненій на Урядовому порталі.

Зазначається, що вартість оформлення паспорта громадянина України протягом 10 днів зросте з 252 до 496 гривень.

Оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон за три чи сім днів коштуватиме 992 гривні, порівняно з 704 гривнями раніше.

Вартість оформлення та обміну проїзного документа біженця зросте з 226 до 452 гривень.

Нагадуємо:

Шеринг електронного паспорта в застосунку "Дія" запрацював в органах державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС).

Внутрішньо переміщені особи можуть отримувати соціальні послуги та виплати на підставі єДокумента або довідки від Державної міграційної служби України.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

 

В Україні запустили платформу для скарг про куріння у громадських місцях

Середа, 19 жовтня 2022, 10:54

В Україні з’явилася платформа, де можна повідомити про куріння у громадських місцях та інші порушення антитютюнового законодавства.

На сайті nosmoking.phc.org.ua можна подати скаргу, якщо ви помітили незаконний продаж тютюнових виробів, їх рекламування тощо.

Система автоматично направить скаргу до відповідного органу контролю, повідомляє Центр громадського здоров’я України у Facebook.

"Щоб громадянам України було легше контролювати своє право на бездимне середовище, Центр громадського здоров’я створив простий онлайн-сервіс для моніторингу порушень антитютюнового законодавства", – кажуть у відомстві.

Олена Барсукова

Колаборант Сальдо заявив, що вся так звана "влада" їде з Херсона

Середа, 19 жовтня 2022, 10:15

КОЛАБОРАНТ САЛЬДО З ПОПЛІЧНИКАМИ. ФОТО З TELEGRAM САЛЬДО

Колаборант Володимир Сальдо заявив, що так зване керівництво Херсонської області вирішило перебратися на лівий берег у зв'язку з нібито підготовкою контрнаступу ЗСУ.

Джерело: російське пропагандистське видання "РИА Новости" з посиланням на Сальдо

Деталі: За словами колаборанта, на лівобережжя Дніпра переїжджають усі підрозділи та міністерства так званої "цивільної адміністрації" Херсонської області.

Сальдо також додав, що в'їзд для цивільних осіб у Херсонську область закривається на тиждень.

Що було раніше: Представники окупаційної "адміністрації" Херсона й області заявили, що планують вивезти приблизно 50-60 тисяч жителів із 4 правобережних районів області на лівий берег Дніпра або в Росію у зв'язку з нібито підготовкою контрнаступу ЗСУ.

Передісторія:

  • Раніше один із так званих ватажків окупаційної "адміністрації" Херсона гауляйтер Кирило Стремоусов заявив про підготовку наступу українських військ на місто.
  • Західні військові чиновники вважають, що українська армія може звільнити Херсон від російських загарбників уже в другій декаді жовтня.
  • Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо навіть звернувся до керівництва Росії з проханням допомогти вивезти мешканців з регіону, у РФ заявили, що забезпечать "безкоштовним проживанням" усіх, хто виїде з Херсонщини до Росії.
  • Крім того, за даними Генштабу, росіяни розпочали процес евакуації так званих "державних" установ з окупованої частини Херсонщини до окупованого Криму.
  • Також стало відомо, що окупанти вивозять з окупованого Херсона до окупованого Криму колаборантів та членів їхніх родин.
 

Меценати передали два позашляховики поліцейським Кременеччини

Середа, 19 жовтня 2022, 10:14


Співробітники сектору поліцейської діяльності у Почаєві отримали автомобіль від пастора місцевої церкви Івана Зорича, а працівники Кременецького районного відділу відтепер мають у користуванні транспортний засіб, подарований підприємцем Володимиром Поліщуком.

Позашляховик марки «Hyundai» на потреби почаївських поліцейських передав пастор Помісної церкви Християн віри Євангельської Іван Зорич. Меценат переконаний, що в умовах воєнного стану транспортний засіб поліцейським більш потрібен, аніж цивільним.

Підприємець Володимир Поліщук каже, що кожен на своєму місці має робити все задля Перемоги. Його лепта – позашляховик марки «Renault», який допоможе поліцейським Кременецького районного відділу бути мобільнішими та ефективніше виконувати свої завдання на деокупованих територіях.

Начальник Головного управління Національної поліції Тернопільської області Олександр Богомол особисто зустрівся з меценатами та подякував за виявлену громадянську позицію та вагому допомогу.

«Нас не здолати, - бо ми разом, бо ми спільно йдемо до нашої Перемоги. Велика подяка всім меценатам та волонтерам, котрі з перших днів активно допомагають і військовим, і правоохоронцям – усім, хто сьогодні тримає у руках зброю на передовій, чи боронить порядок у державі», - подякував Олександр Богомол.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

меценати  передали два позашляховики поліцейським кременеччини

Віртуальні шахраї активізувалися: як захиститися від обману в соцмережах

Середа, 19 жовтня 2022, 10:12

Останнім часом почастішали випадки шахрайства через соціальну мережу. Шахраї від імені друзів чи знайомих просять допомоги .

Схема доволі проста. Невідомі зламують особистий акаунт користувачів і від їх імені пишуть усім підписникам повідомлення: «Привіт! У тебе є на картці кошти терміново позичити до завтра?».

За минулу добу двоє тернополян потрапили у такі пастки. У мережі Instagram   близькі друзі звернулися  з проханням термінової фінансової допомоги. Люди думали, що допомагають знайомим, натомість збагатили аферистів.

Найчастіше зловмисники просять незначні суми, однак саме так їм вдається заробити на довірі майже стовідсотково. 22-річна тернополянка «допомогла подрузі» і втратила 1500 гривень, а інша 21-річна жертва – 1250 гривень.

Лише через декілька годин друзі повідомили, що до їх сторінок в соцмережі добралися кіберзлодії. Потерпілі звернулися до поліції з заявою про шахрайські дії. Слідчі встановлюють особи зловмисників.

Працівники поліції застерігають: якщо ви отримали текстове повідомлення від свого знайомого перерахувати йому кошти, ні в якому разі не поспішайте це робити. Зателефонуйте другові, аби пересвідчитись, чи саме він потребує Вашої допомоги!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 510 з 1430

«ПочатокПопередня501502503504505506507508509510НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер