images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліцейські задокументували шахрайство з виплатами грошової допомоги: проводяться розшукові заходи

Понеділок, 17 жовтня 2022, 10:51


7000 гривень зникло з карткового рахунку мешканки обласного центру. Заявниця намагалася оформити грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану, а потрапила в шахрайську пастку.

Як правило аферисти дільб за вже провіреною схемою: вони розсилають SMS-повідомлення з інформацією про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. В повідомленні шахраї вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

В таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадяни, вказуючи конфіденційні дані на підозрілих ресурсах, автоматично передають їх шахраям. Після чого зловмисники без труднощів привласнюються гроші.

Від такої афери й потерпіла 55-річна заявниця. За даним фактом слідчі Тернопільського РУП розпочали кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) ККУ.

Правоохоронці закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту - один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

поліцейські задокументували шахрайство з виплатами грошової допомоги: проводяться розшукові заходи
 

На дорогах Тернопільщини у ДТП травмувалися люди

Понеділок, 17 жовтня 2022, 10:48

Одна людина загинула, а троє з травмами потрапили до лікарні - наслідки дорожньо-транспортних пригод на дорогах Тернополя та області впродовж 14-16 жовтня.

Про перекинутий транспорт та непритомного кермувальника 14 жовтня на лінію "102" надійшло повідомлення від жительки Скалатської територіальної громади. На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, водій їхав на саморобному транспорті пасовищем за селом Криве. Проте не впорався з керуванням, заїхав в канаву, наповнену водою, і там перекинувся. 58-річний чоловік загинув на місці аварії. Даний факт внесений в ЄРДР відповідно до ч.2 ст 286 ККУ.

Порушення правил безпеки дорожнього руху інкримінують працівники поліції і 37-річному жителю Чорткова. 15 жовтня чоловік, керуючи скутером Honda, не врахував дорожніх умов та допустив зіткнення з припаркованим на узбіччі автомобілем марки Volkswagen. В результаті удару скутериста госпіталізували до відділення інтенсивної терапії.

Ще одну автопригоду 16 жовтня зареєстрували поліцейські у Тернополі. На вулиці Степана Будного водій автомобіля Volkswagen Touareg врізався в Volkswagen Golf під керуванням жительки Козівського району. Кермувальницю та її 9-річного сина бригада екстреної меддопомоги доправила до лікарні.

Винуватець ДТП попередньо перебував у стані алкогольного сп'яніння. У нього відібрали зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Даний факт внесений в ЄРДР згідно з ч.1 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) ККУ.

По всіх автопригодах триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

 

 

на дорогах тернопільщини у дтп травмувалися люди
на дорогах тернопільщини у дтп травмувалися люди
на дорогах тернопільщини у дтп травмувалися люди

У порушника комендантської години поліцейські виявили згорток з наркотичною речовиною

Понеділок, 17 жовтня 2022, 10:42

Правопорушника поліцейські виявили на залізничному вокзалі Тернополя близько опівночі. Чоловік поводився підозріло та при появі працівників поліції почав нервувати.

Правоохоронці підійшли, аби встановити його особу та дізнатись причину порушення комендантської години. Під час поверхневої перевірки у нього знайшли паперовий згорток із речовиною рослинного походження зеленого кольору, схожою на марихуану.

Правопорушник – 24-річний житель Тернополя. Хлопець раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності.

Вилучене направили на експертизу. Поліцейські встановлюють звідки тернополянин взяв заборонені речовини та з якою метою зберігав.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 309 ККУ. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі строком до п’яти років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Благодійну марку «Слава Збройним Силам України» урочисто погасили у Тернополі (ФОТО)

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 11:10

Благодійну марку «Слава Збройним Силам України» урочисто погасили у Тернополі (ФОТО)
У День захисників та захисниць України, 14 жовтня, у Тернополі погасили благодійну марку «Слава Збройним Силам України!».

Марковий аркуш «Слава Збройним Силам України!» складається з 6 поштових марок з ілюстраціями військовослужбовців. Кожна з них відображає окремий вид збройних сил та окремий рід українських військ.

Також окрім марок буде випущено 6 конвертів з емблемами військ, 6 карток та конверт «Перший день».

Тираж маркового аркуша – 1 мільйон примірників.

Частину коштів, зібрану з продажу марки, спрямують на допомогу українським військовим.

 

marka_sl6.jpg

marka_sl1.jpgmarka_sl11.jpg

marka_sl13.jpg

marka_sl12.jpg

На Тернопільщині за ухилення від мобілізації розпочато 94 кримінальні провадження

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 11:09

На Тернопільщині за ухилення від мобілізації розпочато 94 кримінальні провадження
З початку війни правоохоронці Тернопільщини розпочали  94 кримінальні провадження за ст. 336 КК України (Ухилення від призову за мобілізацією).

З вказаної  кількості вже 12 скеровано до суду з обвинувальними актами та у 30 кримінальних провадженнях триває досудове розслідування.

Не чекаючи результатів кримінального переслідування, 9 призовників пішли добровільно служити до лав ЗСУ та провадження щодо них вже закриті.

Хочемо застерегти тих, хто сподівається на «легке покарання» за ст. 336 КК України. Ухилення від мобілізації карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Пам’ятаймо, що Перемога у цій  війні залежить від кожного українця, тому слід максимально зосередитися на вкладі у неї, а не ховатися за спинами інших!

 

Сторінка 517 з 1432

«ПочатокПопередня511512513514515516517518519520НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер