images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Оперативники викрили уродженця Миколаєва у вчиненні двох крадіжок у Тернополі

Середа, 05 жовтня 2022, 10:05

Зловмисник викрав барсетку у працівника однієї із організацій та виніс товар з магазину, не розрахувавшись.

До співробітників Тернопільського райуправління поліції надійшло повідомлення від 47-річного жителя обласного центру про те, що у нього з кабінету викрали барсетку, в якій було 400 гривень та документи. Зі слів чоловіка, злодій скористався тим, що двері до приміщення не були зачинені, а всередині нікого не було.

У ході оперативно-розшукових заходів співробітники кримінальної поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 37-річний уродженець Миколаєва, який наразі мешкає у Тернополі. Чоловік вже був раніше неодноразово судимий.

Під час перевірки поліцейські встановили, що фігурант причетний ще до одного злочину в Тернополі – крадіжки з магазину.

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. За вчинене йому загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Слідчі Тернополя скерували до суду провадження щодо десяти членів злочинної організації наркоторговців

Середа, 05 жовтня 2022, 10:02


"Бізнес" з  продажу наркотиків організував на території західних областей України разом зі своєю співмешканкою житель Хмельниччини. Чоловік створив інтренет-магазини та телеграм-канали з продажу заборонених речовин. Асортимент був різноманітний. "Бізнесмени" пропонували фактично всі види наркотиків: кокаїн, ЛСД, МДМА, гашиш, канабіс, PVP, амфетамін, мефедрон та псилоцибінові гриби. Товар замовляли гуртовими партіями, отримували на пошті, а розповсюджували клієнтам методом закладок.

Коли справа налагодилася, організатори найняли помічників. Людей шукали через оголошення в інтернет-мережах. Кожен працівник виконував чітко визначені завдання та накази. Працювали на наркомагазини складмени, закладчики та програмісти. Між членами злочинної організації були чітко розподілені ролі.  Одні отримували товар, фасували  та маркували. Колір клейкої стрічки відповідав марці наркотиків та вазі. Інші - розвозили по сховках, фотографували та скидали звіти організаторам. Клієнтами наркоторговців були жителі Тернопільської, Хмельницької, Львівської, Івано-Франківської та Рівненської областей. Товар реалізовували як вроздріб, так і гуртом.

Рекламували "бізнес" малюнками на стінах будинків та наліпками з інтернет-посиланнями. За це  відповідала окрема людина. Спочатку "бізнесмени" відкрили два інтернет-магазини, а згодом кілька складменів відділилися від спільної справи і відкрили ще два власних магазини.

У день наймані працівники встигали зробити 200-300 закладок. Загальний щоденний оборот від продажу наркотичних засобів та психотропних речовин складав понад 40 тисяч гривень.

Понад рік працівники управління боротьби з наркозлочинністю Тернопільщини спільно зі слідчими головного управління області під процесуальним керівництвом прокуратури  документували діяльність злочинної організації.

Після завершення досудового розслідування слідчі Тернопільщини скерували до суду провадження щодо двох організаторів та восьми членів злочинної організації. Усі вони відповідатимуть перед законом відповідно до ст.255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), 306 (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів), 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) та 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Виконком збільшив суму дофінансування для робіт з термомодернізації житлового будинку на вул. Івана Франка, 23

Середа, 05 жовтня 2022, 09:56

5 жовтня на черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про збільшення суми коштів для проведення необхідних робіт з термомодернізації багатоквартирного житлового будинку, що на вул. Івана Франка, 23 у Тернополі.

Комплексна термомодернізація будинку ОСББ «Центральне 23»розпочалася у листопаді минулого року. Роботи виконуються за Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» державної установи «Фонд енергоефективності» за пакетом заходів «Б» (комплексний).

Додаткові кошти виділено у зв’язку із збільшенням вартості робіт, а відтак сума дофінансування складає понад 200 000 грн. Загальна ж сума на виконання робіт із внесеними змінами з міського бюджету відтепер становить 722 588 гривень.

Нагадаємо, в рамках термомодернізації заплановано виконати роботи із теплоізоляції зовнішніх стін будівлі, облаштування зовнішнього входу, заміни дверей, блоків віконних та блоків балконних дверних у приміщеннях загального користування та у квартирах, утеплення і засклення балконів та лоджій. Також передбачено комплекс робіт з модернізації та облаштування системи освітлення.

Для того, щоб стати учасником Програми «ЕНЕРГОДІМ» необхідно отримати 2/3 згоди власників квартир всього будинку. Після цього голова правління або інша уповноважена особа ОСББ зобов’язана подати на адресу управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради (вул. Коперника, 1, кабінет № 209) відповідне звернення, до якого додати завірені копії:

  • повідомлення про схвалення заявки на участь від державної установи «Фонд енергоефективності»;
  • експертного звіту щодо розгляду проектної документації;
  • договору між ОСББ та Підрядником на виконання робіт із термомодернізації;
  • договорів на предмет здійснення авторського та технічного нагляду за виконанням робіт.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради готує та подає на розгляд виконавчого комітету міської ради проект рішення про виділення коштів для фінансової підтримки  ОСББ.

 

На Херсонщині звільнили низку населених пунктів

Вівторок, 04 жовтня 2022, 11:39

СКРИНШОТ З DEEPSTATEMAP.LIVE

4 жовтня у соцмережах з’явилася низка відео з нових звільнених населених пунктів у Херсонській області. Захисники повідомляють про деокупацію Давидового Броду, Старосілля, Архангельського, Великої Олександрівки.

Джерело: радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram, карти бойових дій від Deep State

Деталі: Військовослужбовці 35-ї окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Остроградського повідомили про звільнення Давидового Броду 4 жовтня.

Пряма мова військового: "Слава Україні! Слава морській піхоті! Сьогодні, 4 жовтня, Давидів Брід звільнений від орків (росіян – ред.) силами 35-ї окремої бригади морської піхоти. Урочисто вішаємо жовто-блакитний стяг над Давидовим Бродом".

Деталі: Водночас у мережі публікують відео українських захисників і з низки інших населених пунктів на Херсонщині. Зокрема, зі Старосілля, Архангельського, Великої Олександрівки, які розташовані поблизу Давидового Броду.

 
Клікніть, щоб перейти на карту
СКРИНШОТ З DEEPSTATEMAP.LIVE

Голова Офісу президента Андрій Єрмак ймовірно натякнув на звільнення 5 населених пунктів у Херсонській області.

У своєму Telegram він опублікував пост з емодзі, який складається з зображень 5 українських прапорів, ракети і кавуна.

Передісторія:

  • 2 жовтня у соцмережах російські пропагандисти почали панікувати та писати про успіх українського контрнаступу на Херсонщині. Зокрема у соцмережах повідомили про звільнення села Хрещенівка на Херсонщині.
  • Офіційно у ЗСУ ці дані не підтвердили, але начальниця пресцентру ОК "Південь" Наталя Гуменюк заявила, що "успіхи є".
  • Згодом президент Володимир Зеленський офіційно підтвердив звільнення на Херсонщині двох населених пунктів – Архангельського та Миролюбівки.

Команда Навального вирішила відродити мережу регіональних штабів: ослабнув режим Путіна

Вівторок, 04 жовтня 2022, 11:29

НАВАЛЬНИЙ НА МІТИНГУ. ФОТО З TELEGRAM "СИРЕНИ"

Команда російського опозиціонера і політичного в'язня Кремля Олексія Навального вирішила відновити роботу штабів на тлі послаблення путінського режиму.

Джерело: створене соратниками Навального видання "Сирена" з посиланням на команду опозиціонера

Дослівно "Сирена": "Рішення ухвалене у зв'язку з ослабленням позицій путінського режиму після семи місяців війни та мобілізації".

Деталі: Видання зазначило, що про подробиці стане відомо пізніше.

Передісторія:

  • 2 лютого 2021 року російський суд скасував умовне покарання Олексію Навальному по "справі Ів Роше" і призначив йому реальний термін – 3,5 роки у виправній колонії.
  • У квітні 2021 року штаби опозиціонера Олексія Навального в різних містах Росії оголосили про припинення своєї діяльності після того, як прокуратура призупинила їх роботу до рішення суду за позовом про екстремізм.є
  • На закритому засіданні Мосміськсуд визнав Фонд боротьби з корупцією (ФБК), Фонд захисту прав громадян і "Штаби Навального" екстремістськими організаціями.
  • У червні 2021 року президент Росії Володимир Путін підписав так званий закон проти Фонду боротьби з корупцією, який забороняє брати участь в різних виборах, в тому числі і президента, людям, причетним до діяльності "екстремістської" або "терористичної" організації.
  • У вересні 2021 року Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу про створення і керівництво екстремістським співтовариством щодо лідера російської опозиції Олексія Навального та його найближчих соратників Леоніда Волкова і Івана Жданова.
  • У січні Росія внесла опозиційного політика Олексія Навального у свій перелік організацій та фізосіб, щодо яких "є відомості про їхню причетність до тероризму та екстремістської діяльності".

 

Сторінка 526 з 1430

«ПочатокПопередня521522523524525526527528529530НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер