images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Ні дров, ні грошей – троє осіб потерпіли від шахраїв

Вівторок, 04 жовтня 2022, 10:42

Троє жителів області втратили кошти, спокусившись на пропозицію купити дрова.

Один із потерпілих – житель Зборівської громади розповів поліцейським, що знайшов оголошення про продаж дров в одній із соціальних мереж. Зв’язався з продавцем, який погодився доставити товар лише після часткової передоплати. Чоловік перерахувала на банківську картку незнайомця сім тисяч гривень. Після отримання коштів зловмисник вимкнув свій телефон, а покупець товару не отримав і кошти йому не повернули.

За такою ж шахрайською схемою обдурили жителя Заліщицької громади та мешканця села Кошляки Тернопільського району. Віртуальні дрова обійшлися кожному з потерпілих у дві тисячі гривень.

Поліцейські вживають заходів для розкриття злочинів. За усіма фактами дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські радять громадянам бути обережними та не перераховувати гроші наперед за товар, навіть у мінімальних розмірах. У випадку з купівлею дров, пропонуйте розрахунок після доставки. Ретельно вивчайте інформацію про продавця. Зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету. Не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших.

У разі, якщо ви все ж таки потерпіли від шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на спецлінію «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Поліцейські застерігають від телефонних шахраїв, які представляються працівниками банків

Вівторок, 04 жовтня 2022, 10:41

Два шахрайства, пов’язані зі списанням коштів з банківських карток, зареєстрували за минулу добу співробітники Тернопільського райуправління поліції. Загальна сума, яку втратили потерпілі, - майже 55 000 гривень.

У шахрайську пастку потрапила 40-річна жителька Тернополя. Зі слів жінки, до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником банку. Співрозмовник розповів жінці про збій банківської системи та під приводом проведення деяких операцій дізнався реквізити та секретні дані її банківської картки. Як наслідок, з рахунку тернополянки зняли 29 700 гривень.

За схожою схемою ошукали 44-річного жителя Тернополя. Після спілкування з псевдопрацівником банку з картки чоловіка було списано 25 000 гривень.

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають оперативно-розшукові заходи для розкриття афер.

Правоохоронці вкотре застерігають жителів краю: не довіряйте телефонним незнайомцям та не розголошуйте їм жодних реквізитів вашої картки, а також коди, які надходять на мобільний телефон.

Ніколи не встановлюйте жодних програм чи застосунків з функціоналом віддаленого доступу на прохання банківських співробітників. За жодних обставин не переказуйте ваші кошти на будь-які інші рахунки та рахунки третіх осіб. Будь-які операції з платіжною карткою краще проводити особисто у відділенні банку.

Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте телефонуйте на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

На Тернопільщині працівник лісгоспу, який незаконно рубав ліс, постане перед судом

Вівторок, 04 жовтня 2022, 10:17

Слідчі ГУНП в Тернопільській області під керівництвом спеціалізованої екологічної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури  передали до суду обвинувальний акт стосовно лісничого одного з лісогосподарських підприємств області. Мешканець Тернопільського району обвинувачується незаконній порубці та розтраті чужого майна.

Як встановили правоохоронці, обвинувачений, зловживаючи своїм службовим становищем, на ввіреній йому ділянці здійснив незаконну порубку дерев породи граб, заподіявши екологічних збитків на суму у понад 123 000 гривень.

До злочину чоловік готувався заздалегідь: мав необхідні інструменти для заготівлі лісопродукції та транспорт.

Крім того лісник не забезпечив збереження на охоронюваній ним ділянці дров’яної деревини вільхи, осики та граба, а в подальшому здійснив розтрату цієї деревини, завдавши матеріальної шкоди на суму у понад 41 тисячу гривень.

Працівники поліції під час досудового розслідування зібрали достатньо доказів причетності зловмисника до скоєння цих правопорушень та повідомили йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.246 КК України (незаконній порубці дерев у лісах, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 191 КК України( розтраті чужого майна, яке було ввірене особі).

Досудове розслідування в даному кримінальному проваджені завершено, справу слідчі передали до суду.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

У Чернівцях під час виконання службових обов'язків загинула наша колега, 22-річна патрульна Таїсія Татарин

Вівторок, 04 жовтня 2022, 10:12

Екіпаж Таїсії Татарин та Олександра Гуцула прибув на виклик про розбещення неповнолітніх. Заявниця повідомила, що біля школи невідомий чоловік показує статеві органи дітям.

Патрульні розшукали громадянина, виявилось, що чоловік мав з собою зброю та раптово здійснив ряд пострілів по інспекторах. Поліцейська отримала смертельне вогнепальне поранення, її напарника шпиталізували, наразі йому надається вся необхідна медична допомога.

Таїсія прийшла у лави патрульної поліції в серпні 2020-го, щоб служити та захищати. У пам’яті всіх, хто її знав і працював разом з нею, Таїсія назавжди залишиться принциповою та чуйною колегою, яка вірно та самовіддано служила Батьківщині та українському народу.

Ми висловлюємо наші найглибші співчуття рідним, близьким, друзям, колегам Таїсії.

Це непоправна втрата для всієї нашої поліцейської родини.

Щодня ми заступаємо на зміну і не знаємо, чи повернемося додому, чи обіймемо рідних. Чи не стане вона останньою. У нашій країні триває війна, і поки наші захисники та колеги борються на фронті, ми продовжуємо боротьбу з внутрішніми ворогами — злочинцями. Однак інколи цей ворог забирає найцінніше — життя.

Пошуки злочинця тривають і він понесе відповідальність за всією суворістю закону.

 

 

у чернівцях під час виконання службових обов'язків загинула наша колега, 22-річна патрульна таїсія татарин

у чернівцях під час виконання службових обов'язків загинула наша колега, 22-річна патрульна таїсія татарин

У Тернополі та області станом на 4 жовтня радіаційний фон в межах норми

Вівторок, 04 жовтня 2022, 10:11

ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» оприлюднила дані щодо рівня радіаційного фону на території Тернопільської області.

Станом на 09:00 год ранку 4 жовтня радіаційний фон має наступні показники:

  • м. Тернопіль – 12 мкР/год;
  • м. Борщів – 10 мкР/год;
  • м. Заліщики – 13 мкР/год;
  • м. Бучач – 10 мкР/год;
  • смт. Козова – 11 мкР/год;
  • м. Кременець – 10 мкР/год;
  • м. Теребовля – 13 мкР/год;
  • м. Чортків – 13 мкР/год;

За проведеними замірами потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання показники природного радіаційного фону на вказаних територіях знаходяться в межах величин фону, який характерний для даних територій і не перевищує багаторічних значень природного радіаційного фону на території Тернопільської області 0, 16 мкР/год.

 

Сторінка 529 з 1431

«ПочатокПопередня521522523524525526527528529530НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер