images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


СБУ підтвердила російський паспорт у судді Верховного Суду

Понеділок, 03 жовтня 2022, 10:43

ІЛЮСТРАЦІЯ РС

Служба безпеки України підтвердила наявність російського паспорта у голови Касаційного господарського суду Верховного Суду України Богдана Львова.

Джерело: пресслужба Верховного Суду

Деталі: Зокрема повідомляється, що 3 жовтня СБУ проінформувала ВС про результати перевірки.

Встановлено, що в 2012 році Львов Богдан Юрійович (дата народження 28 вересня 1967 року, місце народження – місто Запоріжжя) отримав паспорт громадянина РФ № 4512799636 замість паспорту РФ від 1999, який втратив чинність.

Також Львов за даними податкового реєстру РФ, отримав податковий номер 774319527956, який міститься в реєстрі угод щодо нерухомого майна РФ, стосовно квартири за адресою: 125565, Росія, Москва, вул. Ленінградське шосе 88.

Дослівно: "Вказане свідчить про наявність у судді Львова Б.Ю. громадянства російської федерації за даними наведених реєстрів РФ.

Також у СБУ повідомили, що перевірка вказаних даних продовжується, про її результати буде повідомлено додатково.

Нагадуємо, що сьогодні о 12.00 відбудуться збори суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду з таким порядком денним:

  1. Щодо питання дострокового звільнення судді Львова Б. Ю. з посади голови Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

Верховний Суд інформуватиме вас про результати зборів та подальші кроки".

Передісторія:

  • Рослідування проєкту "Схеми" виявило, що Богдан Львов отримав громадянство РФ ще у 1999 році у Москві, на той момент вже працюючи суддею в Україні, а у 2012 році він оновив російський паспорт після досягнення 45-річчя. Його дружина, яка народилась в Москві, також має громадянство РФ.
  • Наступного дня після публікації розслідування Богдан Львов поскаржився на журналістів до ДБР та СБУ. При цьому він визнав, що офіційні органи РФ обліковують дані про його російське громадянство, але стверджує, що ці записи були зроблені з метою його дискредитації.
  • 26 вересня суддя заявив, що розслідування "Схем" – це фейк.
  • ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО
 

Через поразки на фронті від Кремля відвертаються пропагандисти, в РФ змінився інформпростір - ISW

Понеділок, 03 жовтня 2022, 10:36

ПРОПАГАНДИСТ ВОЛОДИМИР СОЛОВЙОВ. ФОТО INFOREACTOR.RU

Поразка Росії в Харківській області та Лимані докорінно змінили російський інформаційний простір і тепер пропагандисти почали критикувати військове керівництво РФ і скаржаться на відсутність прозорості щодо перебігу війни.

Джерело: Інститут вивчення війни ISW

Дослівно: "Поразка Росії в Харківській області та Лимані в поєднанні з неспроможністю Кремля ефективно та справедливо провести часткову мобілізацію докорінно змінюють російський інформаційний простір.

Спонсоровані Кремлем ЗМІ та російські мілблогери – відома спільнота Telegram, що складається з російських військових кореспондентів, колишніх довірених осіб і націоналістів – сумують через втрату Лимана і водночас критикують бюрократичні провали часткової мобілізації.

Джерела в Кремлі та мілблогери пояснюють поразку навколо Лимана та Харківської області нездатністю російських військових належним чином забезпечити та посилити російські сили на півночі Донбасу та скаржаться на відсутність прозорості щодо перебігу війни".

Деталі: Деякі гості програм кремлівського телебачення, які вийшли в ефір 1 жовтня, навіть критикували рішення російського президента Володимира Путіна анексувати чотири українські області.

Кремлівські пропагандисти вже не приховують свого розчарування проведенням часткової мобілізації, часто обговорюючи незаконну мобілізацію деяких чоловіків і звертаючи увагу на такі проблеми, як алкоголізм серед новомобілізованих.

Дехто, виступаючи в прямому ефірі по телебаченню, висловив стурбованість тим, що мобілізація не створить сили, необхідні для відновлення ініціативи на полі бою, враховуючи низьку якість російських резервів.

Російський інформаційний простір суттєво відхилився від наративів Кремля та Міністерства оборони Росії про те, що ситуація загалом під контролем.

Відзначається, що поразка Росії біля Лимана спричинила навіть більше плутанини та негативу в російському інформаційному просторі, ніж відхід росіян з Києва, острова Зміїний чи навіть Харкова.

Вплив Лимана, ймовірно, більший, оскільки росіяни тепер бояться бути мобілізованими для вирішення проблем на полі бою.

Критика на федеральних російських каналах після ухвалення Кремлем закону, яким загрожує росіянам до 15 років ув’язнення за "дискредитац

АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 

Розвідка НАТО попередила про можливе випробування Росією ядерної суперторпеди - ЗМІ

Понеділок, 03 жовтня 2022, 10:27

Розвідка НАТО попередила союзників про можливе випробування Росією суперторпеди "Посейдон", оснащеної ядерним зарядом.

Про це написало італійське видання La Repubblica, повідомляє "Європейська правда".

За даними розвідки, російський атомний підводний човен "Бєлгород" залишив свою базу в Білому морі за полярним колом. Ймовірно, субмарина прямує до Карського моря, щоб випробувати ядерну торпеду "Посейдон", яку ще називають "зброєю Апокаліпсису", йдеться в публікації видання.

"Посейдон" - це безпілотний підводний апарат, який, за твердженнями, здатний долати величезні відстані під водою, перш ніж вибухнути з достатньою силою, щоб викликати масштабне ядерне цунамі, призначене для затоплення та опромінення прибережних міст.

Забруднена хвиля може стерти з землі такі мегаполіси, як Нью-Йорк або Лос-Анджелес. Фахівці пояснюють, що такого ж ефекту можна досягти і з міжконтинентальними балістичними ракетами, які існують з 1960-х років.

Підводний човен К-329 "Бєлгород" вважається прототипом нової концепції війни, задуманої адміралами Путіна в останні роки, після повернення напруженості у відносинах зі США.

Останніми днями "Бєлгород" часто згадується в аналізах щодо диверсій на "Північних потоках",  оскільки це один із заходів, для якої він був розроблений. Але його причетність була поставлена ​​під сумнів, оскільки підводний човен є одним із найбільших у світі, і пройти в Балтику непоміченим йому було б надзвичайно важко.

Тепер же командування союзників НАТО попередили, що "Посейдон" можуть випробувати в районі Карського моря - 24-метрову торпеду з атомною боєголовкою, ймовірно, у дві мегатонни. Не відомо, коли саме було надіслано попередження союзникам.

Розробка "Посейдона" тривала роками зі скептичними оцінками офіційних осіб НАТО. Вважається, що деякі випробування проводилися ще в 2015 році, але запусків з "Бєлгорода" ніколи не було.

"Мало хто вірить, що суперторпеда вже може бути готова, проте навіть просте оголошення про випробування дозволило б Кремлю продемонструвати унікальну здатність у боротьбі із Заходом: зброю, проти якої немає захисту", - йдеться у публікації.

Як повідомлялося, міністр оборони Британії Бен Воллес вважає вкрай малоймовірним, що президент РФ Владімір Путін застосує ядерну зброю проти України, але наголошує, що Путін діє "нераціонально".

Як відомо, Путін після оголошення часткової мобілізації в Російській Федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

Західні лідери засудили ядерну риторику Путіна, назвавши її небезпечною ескалацією та "брязканням зброєю".

 

За високі досягнення у навчанні тернопільських випускників закладів освіти нагородять преміями

Понеділок, 03 жовтня 2022, 10:15

03 жовтня на пленарному засіданні позачергової 18-ї сесії  міської ради депутатами прийнято рішення про преміювання випускників закладів освіти  за високі досягнення у навчанні одноразовою грошовою премією відповідно до результатів національного мультипредметного тесту (українська мова, математика, історія України).

Рішення прийнято з метою підтримки обдарованих, талановитих випускників закладів освіти, які фінансуються з місцевого бюджету та, враховуючи висновок постійної комісії міської ради з гуманітарних питань.

Всього 99 учнів із 28 закладів загальної середньої освіти отримають грошові премії у такому розмірі:

  • за 200 балів з одного навчального предмету - у розмірі 2000 грн;
  • за 400 балів з двох навчальних предметів - у розмірі 4000 грн;
  • за 600 балів з трьох навчальних предметів - у розмірі 8000 грн.

Оперативники встановили причетність жительки Тернополя до крадіжки з квартири

П'ятниця, 30 вересня 2022, 11:11


До співробітників Тернопільського райуправління поліції надійшло повідомлення від жителя обласного центру про те, що з квартири його батька викрали побутову техніку, срібні вироби та інше майно.

На місці події слідів проникнення в помешкання сторонніх осіб правоохоронці не виявили. З’ясовуючи деталі скоєння крадіжки, оперативники карного розшуку встановили, що до злочину причетна 49-річна тернополянка. Жінка допомогла власнику квартири по господарству, оскільки він мав проблеми зі здоров'ям. Впродовж місяця вона непомітно виносила з чужого помешкання цінні речі, крадене здавала у ломбард.

Тернополянка вже не вперше потрапляє в поле зору правоохоронців – раніше неодноразово була судима за майнові злочини.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст.185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 530 з 1430

«ПочатокПопередня521522523524525526527528529530НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер