images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі станом на 26 вересня радіаційний фон в межах норми

Понеділок, 26 вересня 2022, 11:59

ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» оприлюднила дані щодо рівня радіаційного фону на території Тернопільської області.

Станом на 09:00 год ранку 26 вересня радіаційний фон має наступні показники:

  • м. Тернопіль – 13 мкР/год;
  • м. Борщів – 11 мкР/год;
  • м. Заліщики – 13 мкР/год;
  • м. Бучач – 11 мкР/год;
  • смт. Козова – 10 мкР/год;
  • м. Кременець – 10 мкР/год;
  • м. Теребовля – 11 мкР/год;
  • м. Чортків – 14 мкР/год;

За проведеними замірами потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання показники природного радіаційного фону на вказаних територіях знаходяться в межах величин фону, який характерний для даних територій і не перевищує багаторічних значень природного радіаційного фону на території Тернопільської області – 16 мкР/год.

 

 

У Росії намагалися спалити 5 військкоматів після оголошення мобілізації – ЗМІ

П'ятниця, 23 вересня 2022, 11:25

НАСЛІДКИ ПІДПАЛУ ВІЙСЬККОМАТУ В АМУРСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ФОТО TELEGRAM-КАНАЛ MASH

Від початку часткової мобілізації в Росії намагалися підпалити щонайменше п'ять військкоматів, також почастішали випадки пожеж в адміністративних будівлях.

Джерело: Медуза

Деталі: У ніч на 23 вересня невідомі кинули у вікно військкомату в Хабаровську "коктейль Молотова". Поліцейським дали розпорядження перевіряти порядок біля районних військкоматів кожні дві години.

Раніше намагалися спалити військкомат у місті Вільний в Амурській області. За даними видання, відомі випадки підпалів у Петербурзі, Гаї Оренбурзької області, а також селі Кира в Забайкаллі.

Крім того, в Росії почастішали пожежі в адміністративних будівлях. Зокрема, у ніч на 23 вересня пожежа сталася в мерії Камишина у Волгоградській області, а також у будинку культури в селищі Цілинний на Алтаї, де розташована адміністрація сільради.

Передісторія:

Тернопільські слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо касирки банку, яка розтратила понад 20000$

П'ятниця, 23 вересня 2022, 11:21


Розтрату грошей шляхом зловживання службовим становищем та несанкціоновані дії з інформацією, вчинені особою, яка має право доступу до неї інкримінують слідчі ГУНП в Тернопільській області 40-річній місцевій мешканці.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що підозрювана, працюючи на посаді старшого касира однієї із фінансових установ, без відома клієнтів банку, привласнювала їхні кошти.

Потерпілі – четверо людей. Коли клієнти хотіли зняти свої заощадження, то їм повідомляли, що рахунки порожні, оскільки вони вже отримали свої збереження.

У ході розслідування, слідчі довели причетність до протиправного працівниці банку. Підозрювана провела операції з видачі готівки без будь-яких звернень клієнтів.

Загальна сума збитків становить – понад 20 тисяч доларів.

Обвинувальний факт щодо зловмисниці тернопільські слідчі скерували до суду. Їй інкримінують ч. 2, 3 ст. 191 та ч.1,3 ст. 262 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у справі завершено. Міру покарання їй обере суд.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Не зберігайте готівку в транспортних засобах: житель області втратив чималу суму

П'ятниця, 23 вересня 2022, 11:19

Правоохоронці Тернополя задокументували факт крадіжки з іномарки. Наразі поліцейські проводять розшукові заходи аби встановили осіб причетних до протиправного.

Заявник повідомив, що виявив що з салону іномарки зникла сумка з чималою готівкою. Безпечність чоловіка обійшлася йому в 140 000 гривень, які невідомі особи привласнили. Потерпілий не виявив жодних зовнішніх пошкоджень авто, тож не одразу помітив відсутність коштів.

Відомість про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують жителям Тернопілля бути обачними та пам’ятати, що найкраще вберегти своє майно - це забрали його з салону транспортного засобу.

Зловмисники оглядають салони іномарок, щодо наявності цінностей, які можна швидко реалізувати в ломбарди.

Ви можете не зауважити той факт, що за вами спостерігають невідомі та чекатимуть слушної нагоди, аби скористатися вашою безпечністю.

Незачинений транспортний засіб – це ідеальна здобич для крадіїв. Професіоналів не зупинить і сигналізація. Допоки ви повернетесь до машини, то виявити або пошкоджене скло або замок.

Паркуйте транспортні засоби у спеціально відведених місцях, де встановленні камери відеоспостереження. Це якщо не захистить від автозлодії, то допоможе поліцейським вийти на їх слід. Якщо ж ви потерпіли від рук зловмисників не зволікайте, а одразу телефонуйте на лінію «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

не зберігайте готівку в транспортних засобах: житель області втратив чималу суму

Телефонний аферист обшахраював жительку обласного центру

П'ятниця, 23 вересня 2022, 11:15

Громадяни продовжують довіряти невідомим особах, які представляються співробітниками фінансових установ. Аферисти розповідають потенційним жертвам про блокування рахунків, про збій системи та просять назвати персональні дані. Натомість громадяни після спілкування з пройдисвітами отримують сповіщення про зняття готівки.

Від такого роду злочину потерпіла жителька Тернополя 1975 року народження. Додзвонювач, який представився працівником банку під приводом проведення фінансових операцій ввійшов в довіру та дізнався персональні дані карткового рахунку. Через декий час жінка отримала сповіщення про зняття готівки в розмірі майже в 66 700 гривень.

Правоохоронці Тернопільського РУП проводять розшукові заходи, аби встановити осіб причетних до злочину. За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження

Працівники поліції звертаються до власників карткових рахунків:

  • не повідомляйте ПІН-код картки та ні в якому разі не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою;
  • не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

Працівники банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр.

У разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

телефонний аферист обшахраював жительку обласного центру

 

Сторінка 533 з 1426

«ПочатокПопередня531532533534535536537538539540НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер