images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Шахрайство «купи собаку» продовжує знаходити довірливих покупців

П'ятниця, 16 вересня 2022, 10:23

Прикра історія трапилася з 27-річним тернополянином. Він вирішив онлайн придбати на подарунок собаку породи мальтез . Знайшов оголошення, зателефонував продавцю, однак замість добросовісного собаковода натрапив на шахрая.

Продавець уміло розповів, чому варто придати цуценя саме в нього, мовляв тварина має гарний родовід і відповідає всім стандартам породи. Запевнив, що  разом з собакою надішле відповідну документацію та ветпаспорт. Чоловік хотів отримат хоча б  половину суми і пообіцяв вже наступного дня  відправити собаку. Однак після переказу коштів його номер вранці наступного дня перестав відповідати.

Потерпілий втратив майже 13 тисяч гривень та так і не отримав чотирилапого друга. Він  зателефонував в поліцію. За фактом шахрайських дій розпочато кримінальне провадження.

Вкотре застерігаємо: не здійснюйте передоплату дороговартісного товару! Домовляйтеся про післяоплату.

У випадку придбання тварин, ретельно перевіряйте продавця. Пересвідчіться, чи фото реальні, вимагайте показати тварин через відеозвязок. Шукайте відгуки про торговців, перевіряйте їх на сайті Кіберполіції: : https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/

Наголошуємро, що   вибирати оголошення з найнижчою ціною не варто – саме так найчастіше аферисти приваблюють своїх жертв, ще й запевняють, що торгують не для заробітку. Проявіть розсудливість та обачність!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

У ДТП на Тернопільщині загинув пенсіонер.

П'ятниця, 16 вересня 2022, 10:19

На автодорозі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече під колеса автомобіля потрапив пішохід. Аварія трапилася 15 вересня близько 20:30. На місце пригоди виїжджали слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту.

За попередньою інформацією, водій автомобіля VOLKSWAGEN Т4, рухаючись в напрямку Кременця, збив людину. Потерпілий - 72-річний чоловік. Пенсіонер помер ще до приїзду бригади екстреної допомоги. Кермувальник каже, що не побачив людину, оскільки загиблий йшов проїзною частиною дороги і не мав жодних сітловідбивальних міток.

Так це чи ні - встановить слідство. У водія взяли зразки крові для перевірки на вміст алкогол. Даний факт внесений в ЄРДР згідно із ч.2 ст. 286 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


У час війни кожен повинен працювати на своєму фронті: волонтери передали поліцейським Тернопільщини позашляховик

П'ятниця, 16 вересня 2022, 10:16

"Сьогодні, у час війни, кожен повинен працювати на своєму фронті", - в цьому переконаний керівник осередку "АвтоЄвроСила" Ігор Красновський. Чоловік разом з братом та племінником допомагають нашим бійцям з перших днів повномасштабного вторгнення росії. Починали з гуманітарки та волонтерства, допомагали переселенцям. Проте зупинилися на автомобілях.

"Ця тематика нам ближча. Ми автомобілями займаємося ще з 90 х років. Ми знаємо, де можна придбати, орієнтуємося в цінах, у нас є сервіси, які допомагають безплатно авто привести до ладу. BMW-X5 - це вже третій автомобіль, який ми передали для спецкорпусу Нацполіції Тернопільщини, а в загальному 18-й".

Усі автівки родина закуповує та ремонтує фактично за власні кошти. Спочатку намагалися збирати гроші, але це важко та займає час. Проте є благодійники, які віддають транспорт безплатно.

"На сьогоднішній день кожен має працювати на власному фронті. Якщо наші бійці там і виконують свої функції добросовісно, значить їх забезпечує країна, волонтерський рух та народ тими необхідними речами для виконання якісної роботи. Автомобілі ми видаємо в хорошому та справному стані. А автівки, які повертаються звідти ми також ремонтуємо і повертаємо назад.

Сьогодні і бійці ЗСУ, і правоохоронці найбільше потребують пікапи на які можна поставити кулеметну установку. Підходять на фронт повнопривідні позашляховики, які допомагають швидко забирати поранених і перевозити їх у безпечні місця, а також вантажні або вантажно-пасажирські буси. За допомогу родині подякував начальник поліції краю Олександр Богомол.

"Ми вдячні за це, бо всі знають, що автомобілі сьогодні - це розхідний матеріал, який допомагає нашим бійцям виконувати поставленні завдання, допомагають спецпризначенцям, поліцейським підрозділам, які працюють на деокупованих територіях. Дякую від себе, від спецпідрозділів, і від поліції."

Сьогодні на передовій знаходяться не лише бійця ЗСУ, але й усі спецпідрозділи поліції Тернопільщини.


 

У лікувальних закладах Тернополя безкоштовну медичну допомогу отримали більше 17 000 внутрішньо переміщених осіб

П'ятниця, 16 вересня 2022, 10:11

Лікувальні заклади Тернополя від початку російського вторгнення активно надають допомогу громадянам з різних регіонів України, які, рятуючись від війни, залишили свої домівки.

Так, у лікарнях міста безкоштовну медичну допомогу отримали 17 571 людина з числа внутрішньо переміщених осіб, з них 10 124 – доросле населення та 7447 – діти. Стоматологічну допомогу надано 429-ти дорослим переселенцям та 545 дітям.

Щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, то у медичних закладах Тернополя наразі працює 35 переселенців. Всього у Тернопільській міській територіальній громаді  працевлаштовані 150 ВПО.

Нагадаємо, у Тернополі щоденно з 8:00 по 20:00 год. працює «гаряча лінія» з питань надання медичної допомоги вимушено переселеним громадянам. Отримали консультацію можна за телефоном +38 (067) 881-10-66.

Тернопіль продовжує створювати належні і безпечні умови життя для громадян в умовах воєнного стану

П'ятниця, 16 вересня 2022, 10:08

Станом на 205-й день війни Тернопіль продовжує допомагати внутрішньо переміщеним особам, підтримувати українських захисників на передовій та створювати належні і безпечні умови для проживання внутрішньо переміщених громадян в умовах воєнного стану.

Так, враховуючи нові виклики у сфері безпеки, встановлено додатково 90 камер відеоспостереження у дворах житлових будинків Тернополя за програмою «Безпечний двір». Таким чином, кількість камер у місті вже становить 1063 одиниці, з них 315 – обладнані в рамках програми «Безпечний двір».

Триває реалізація безпекових заходів і в навчальних закладах Тернопільської громади. Так, в усіх укриттях закладів освіти міста забезпечено інтернет-зв’язок (WI-FI). В найбільших захисних спорудах цивільного захисту населення м. Тернополя встановлено генератори, які призначені для забезпечення резервного електроживлення у випадку відключення електропостачання.

У місті проведено інспектування стану захисних споруд житлового фонду та триває облаштування нових сховищ з метою організації захисту населення в умовах воєнного стану.

З червня активно працює центр «Допомога армії від Тернополя», який здійснює безкоштовну доставку посилок в місця дислокації військовослужбовців Тернопільської громади. Зокрема, за цей час відправлено понад 179 посилок у напрямку Київської, Чернігівської, Сумської, Запорізької, Харківської, Донецької та Дніпропетровської областей.

Посилки щоразу доукомплектовуються найнеобхіднішими речами для захисників, зокрема, військовою формою, одягом, білизною, взуттям, продуктами харчування тривалого зберігання, сухпайками, буржуйками, турнікетами тощо.

Разом з вантажами для тернопільських військових у «гарячі» точки відправляється й мобільна стоматологія, де лікарі-волонтери з міської стоматологічної поліклініки надають безкоштовну стоматологічну допомогу тернопільським захисникам.

 

Сторінка 543 з 1427

«ПочатокПопередня541542543544545546547548549550НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер