images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Всеукраїнську школу онлайн додадуть усі навчальні матеріали для 5-11 класів

Четвер, 15 вересня 2022, 11:37

На платформу "Всеукраїнської школи онлайн" до кінця 2022-го додадуть уроки, тести та матеріали для самопідготовки з 18 дисциплін для учнів 5-11 класів.

На платформі будуть доступні всі навчальні програми, щоб школярі в Україні та за кордоном могли безперервно навчатись онлайн, повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

Наразі на сайті розміщено понад 2500 уроків і до кінця року буде додано ще 1000.

Крім того, матеріали для 5-6 класів будуть оновлені відповідно до стандартів реформи Нової української школи, яка від початку навчального року впроваджується в 5-х класах.

Наразі на сайті розміщено понад 2500 уроків і до кінця року буде додано ще 1000

"Навчання на платформі просте і зручне, цікаве і сучасне, а також повністю безкоштовне для всіх дітей. Кожен урок відповідає інтересам та сприйняттю сучасного школяра", – повідомляють у відомстві.

Зокрема, для викладення та пояснення навчального матеріалу використовуються 3D-моделі, 3D-екскурсії та інтерактивні експозиції музеями світу, елементи сучасних комп’ютерних ігор, як War Craft і навіть меми.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, де вчителям і учням скачати електронні підручники.

Яна Осадчажурналіст

 

У ВР пропонують дозволити чоловікам виїжджати з України за внесок на ЗСУ

Четвер, 15 вересня 2022, 11:32

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт, який пропонує дозволити чоловікам призовного віку виїжджати за кордон при умові щомісячного грошового внеску, частина коштів з якого піде на ЗСУ.

Зокрема, йдеться про виїзд на роботу в інші країни.

Законопроєкт передбачає, що чоловік, який перетинає кордон, мусить заплатити гарантійний внесок в державний банк в сумі 5 неоподаткованих мінімумів для працездатних громадян. Наразі це  13 тис. гривень. Витрачати ці кошти за межами країни не можна.

Чоловік має передати банку нотаріально засвідчену заяву про добровільний обов’язок поповнювати рахунок із гарантійним внеском сумою, яка дорівнює мінімальному розміру податків з мінімальної заробітної плати за кожен місяць перебування за кордоном. Станом на тепер це  майже 2,7 тис. грн. А також надати дозвіл відраховувати цю суму на підтримку ЗСУ.

Фото: david-pull.hotmail.com/Depositphotos

Автор законопроєкту народний депутат Георгій Мазарашу впевнений, що така норма сприятиме зміцненню економіки та обороноздатності і знизить градус соціально-економічної напруги.

Георгій Мазарашу вважає, що українські заробітчани зможуть не тільки прогодувати свої родини, але й допомогти ЗСУ, а в армії з тих, хто не хоче воювати, все одно користі не буде.

"Дуже мало людей реально заробляють стільки, щоби мати можливість підтримувати фінансово армію. Зростає рівень негативних емоцій щодо держави, не кажучи про емоції щодо влади", зазначає народний депутат.

Також депутат стверджує, що чимало українських громадян виїжджають у західні країни через непідконтрольні території, РФ і Білорусь.

"З кожних 100 тисяч військовозобов’язаних громадян, які виїдуть під час воєнного стану за кордон на запропонованих умовах, майже 270 млн грн щомісяця буде потрапляти на рахунок ЗСУ", йдеться у записці.

Нагадаємо, в Україні зняли обмеження на кількість виїздів за кордон для людей з інвалідністю та тих, хто їх супроводжує, під час воєнного стану.

Яна Осадчажурналіст

ДТП з автомобілем Зеленського: ДБР відкрило провадження

Четвер, 15 вересня 2022, 11:29

Державне бюро розслідування розслідуватиме ДТП за участі автівки президента України Володимира Зеленського.

Джерело: пресслужба ДБР

Деталі: Працівники бюро відкрили кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, що сталась у середмісті Києва 14 вересня.

За даними ДБР, легковик зіткнувся з автівкою президента України та машинами супроводу.

Дослівно: "Проводиться весь комплекс необхідних слідчих дій. За їх результатами ДБР проінформує громадськість".

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО

 

Чотирьом людям, які потрапили у ДТП, лікарі надавали допомогу

Четвер, 15 вересня 2022, 11:09

Чотири дорожньо-транспортні пригоди зареєстрували слідчі впродовж доби, 14 вересня. До лікарні бригада швидкої доправила пасажира автомобіля Lanos. Аварія трапилася в селі Смиківці близько 9:05. На автодорозі не розминулися Renault Megane та Lanos.

За попередньою інформацією, водій Renault, виїжджаючи з другорядної дороги на головну, не пропустив легківку і зіткнувся з нею.

О 16:10 в обласному центрі на вулиці Руська кермувальник Honda Accord збив пішохода. Потерпілий - двадцятирічний хлопець, який переходив дорогу у невстановленому місці. Потерпілому надавали меддопомогу.

Не обрав безпечної швидкості руху та не впорався з керуванням і водій мотоцикла SUZUKI. 34-річний житель Бережан врізався в електроопору. Чоловіка з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості госпіталізували в травматологічне відділення лікарні. Водій тверезий.

Того ж вечора потрапив у автопригоду і реанімобіль, який віз пацієнта. Між склом Озеряни Борщівської громади та Колиндяни - Чортківською не впорався з керуванням та виїхав на смугу зустрічного руху і кермувальник службового авто марки Volkswagen. Після цього автівка з'їхала в кювет. Тілесні ушкодження отримала пацієнтка.

У всіх водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Причини автопригод встановить слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


«Ми повинні закінчити цю війну, аби спокійно жили наші діти та онуки», –тернопільський поліцейський Роман Тишко

Четвер, 15 вересня 2022, 11:08

Майор поліції Роман Тишко з гордістю носить поліцейську форму та захищає територіальну цілісність і суверенітет України.


Після закінчення Тернопільської академії народного господарства чоловік служив в прикордонних війсь­ках. Хоробрість, мужність, сміливість, любов та повага до рідної країни була поштовхом до важливого кроку в житті Романа. Він, не вагаючись,  присягнув на вірність українському народу.


Свою кар’єру правоохоронець розпочав у Підволочиському райвідділку на посаді дільничного офіцера. Під час несення служби Роман отримав виклик, який запам’ятався йому на все життя – він вперше отримав ножове поранення на службі. Був січень, коли надійшло повідомлення про сімейну сварку. Приїхавши на місце події, Роман стикнувся з де­боширом, який накинувся на нього з ножем. Проте мужність та безстрашність допомогли йому вгамувати правопорушника.


Роман Тишко працював на посаді старшого оперуповноваженого кримінальної міліції у справах дітей (сьогодні ювенальна превенція), був оперупов­новаже­ним карного розшуку та поліцейським сектору реагування патрульної поліції.
З 2021 року він старший інспектор групи кадрового забезпечення у роті патрульної служби особливого призначення «Тернопіль». Складна ситуація в Україні не давала спокою Роману, тому він ще у 2014 році вирішив їхати на схід боронити пліч-о-пліч зі своїми товаришами Україну. Спецпризначенець з побратимами ніс службу в зоні проведення ООС. Вони перевіряли підозрілих осіб, транспортні засоби, вантажі та вилучали небезпечні предмети.


Про те, що йому з товаришами за кілька років доведеться зустрітися з ворогом віч-на-віч ніхто не знав.
24 лютого 2022 року під час несення служби старшим наряду на блокпості, о 5 годині ранку він отримав повідомлення від чергового про повномасштабне вторгнення росії на територію України. Весь особовий склад тернопільських правоохоронців, який знаходився на ротації, вирішив залишитися в гарячій точці та нести покладені на них обов’язки.
«Ми виконували завдання з контрдиверсійних заходів по боротьбі з десантом противника та забезпечували публічну безпеку й порядок у населених пунктах», – розповідає майор поліції Роман Тишко.
Вірність українському народу давала сили протистояти ворогу, не здаватися та боронити Україну.
«27 квітня під час мінометного артилерійського обстрілу Луганської області я отримав багаточисленні поранення різного ступеня важкості. Пряме попадання ворожого снаряду у наше укриття забрало життя трьох моїх побратимів», – пригадує Роман Тишко.


На даний час спецпризначенець проходить реабілітацію, після якої одразу повернеться на службу.
«Одного дня на просторах інтернету мені трапився відеоролик офіцера Збройних Сил України, який зауважив, що сьогодні на фронті є багато молодих хлопців, які в 2014 році були ще дітьми, а сьогодні вони змушені воювати і доробляти те, що ми не встигли зробити за цих вісім років – не встигли запобігти пов­номасштабному вторгненню. Тому хто, як не я, повинен боронити Батьківщину заради свободи та світлого майбутнього своїх малолітніх синів та усіх малюків», – стверджує Роман.
Кожен українець сильний духом та безстрашний, а з такими героями – Все буде Україна!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/policziya-v-oblichchyax/mi-povinni-zakinchiti-czyu-vijnu-abi-spokijno-zhili-nashi-diti-ta-onuki-roman-tishko/

 

Сторінка 544 з 1427

«ПочатокПопередня541542543544545546547548549550НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер