images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Оплачуйте покупки в Інтернеті лише після отримання товару

Четвер, 15 вересня 2022, 11:02

Оперативно-розшукові заходи для розкриття шахрайства, пов’язаного з купівлею товару в Інтернеті, проводять співробітники Бережанського відділення поліції.

Потерпілий, 29-річний чоловік, хотів придбати військову форму. Оголошення про необхідний товар знайшов в одній із соцмереж. Зв’язався з продавцем, який пообіцяв переслати форму після оплати завдатку. Покупець перерахував 800 гривень. Відтак продавець скинув потерпілому накладну нібито про відправлений товар та попросив його оплатити решта суми. Чоловік повірив та перечислив ще 2 000 гривень на рахунок незнайомця. Проте товару так і не дочекався і гроші йому теж не повернули, а псевдопродавець на зв’язок більше не виходив.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре застерігають жителів області від таких афер. Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця, інтернет-магазин, шукайте відгуки інших клієнтів, уважно перевіряйте банківські реквізити. Намагайтесь уникати передоплати при купівлі речей. Здійснюйте оплату по факту отримання товару, після його огляду та перевірки у відділенні пошти. Переписку з продавцем ведіть виключно на веб-сайті, де здійснюєте замовлення. Якщо спілкуєтеся через месенджери, не переходьте за іншими посиланнями, які вам надсилають.

У випадку, якщо ви все-таки стали жертвою інтернет-шахраїв, слід максимально зафіксувати дані про них: скріншоти акаунтів, SMS-повідомлень, телефонних дзвінків, номери рахунків, на які здійснювались перекази тощо. Це допоможе правоохоронцям швидше вийти на слід аферистів.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

/

 

У Тернопільській громаді продовжує перебувати більше 28 000 тисяч внутрішньо переміщених осіб

Четвер, 15 вересня 2022, 11:01

Станом на 15 вересня в управлінні соціальної політики зареєстровано 28 452 внутрішньо переміщених осіб, з них тимчасовий прихисток на території Тернопільської міської територіальної громади отримали 12 246 громадян.

Оскільки у Тернополі діє безготівкова форма оплати за проїзд в міському громадському транспорті, внутрішньо переміщені особи уже отримали 3200 неперсоніфікованих електронних квитків, ще 2157 - персоніфікованих електронних квитків «Соціальна карта тернополянина» категорії «Пільгова».

У місті працює «гаряча лінія» +38 (067) 461-10-75, зателефонувавши на яку громадяни можуть отримати консультації з питань соціального захисту населення. Послуги консультування уже надано 3506 ВПО.

З метою підтримки наших співгромадян у Тернополі від початку повномасштабної війни була організована видача гуманітарної допомоги. Відтак, продуктові набори та засоби гігієни отримали 28 865 осіб, одяг та взуття – 17 220 осіб, а засоби реабілітації  - 25 людей.

У 12-ти школах та шести закладах професійно-технічної освіти загалом було розгорнуто 2970 ліжкомісць. За весь  період прихисток отримали більше 12 000 людей.

Педагогічні колективи  теж не залишилися осторонь і створили волонтерський освітянський штаб для допомоги постраждалим від війни. Вони самостійно організували харчування для людей, щоденно готуючи сніданки, обіди і вечері.

До слова, піклуючись про повноцінний раціон харчування внутрішньо переміщених осіб, Тернопільської міською радою виділено кошти у загальній сумі 2 250 000 грн на закупівлю продуктів харчування для потреб переселенців.

Фото з відкритих джерел

У Тернополі на просп. Злуки проведено демонтаж тимчасової споруди

Четвер, 15 вересня 2022, 11:00

15 вересня постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажів тимчасових споруд, які влаштовані на земельних ділянках комунальної власності без документів, що посвідчують право користування землею, спільно з управлінням муніципальної інспекції міської ради, в присутності працівників поліції демонтовано тимчасову споруду, яка була розміщена поруч з будинком на просп. Злуки, 1 в м. Тернополі.

Власника тимчасової споруди не встановлено.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 07.09.2022 року  №934 «Про усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування».

Демонтована тимчасова споруда знаходиться на зберіганні на території КП «Міськшляхрембуд» за адресою вул. Антіна Манастирського, 8  в м. Тернополі.

 

Від початку повномасштабної війни з Тернополя на фронт передано 44 транспортних засоби

Четвер, 15 вересня 2022, 10:57

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України з Тернополя на фронт передано 34 автомобілі, з них 26 позашляховиків і вантажних мікроавтобусів та вісім машин швидкої допомоги.

Окрім того, військовослужбовцям ЗСУ передано 10 пасажирських автобусів, ще 1 автобус підготовлено для передачі.

Усі автомобілі забезпечені необхідними комплектуючими та паливними матеріалами.

З метою забезпечення максимальної підтримки українських захисників у боротьбі з російським агресором, окрім транспортних засобів Тернопіль надає на фронт й необхідну гуманітарну допомогу та військове спорядження.

Серед переданого:

  • 1300 комплектів військової форми;
  • 600 жилетів розвантажувальних;
  • 735 костюмів польових (завершується пошиття ще 1020 костюмів польових);
  • 100 курток утеплених;
  • 550 сумок-аптечок;
  • 12 генераторів;
  • 20 од. сонячних станцій;
  • 20 портативних газових плит;
  • 18 000 маскувальних сіток;
  • 60 «кікімор» (маскувальний одяг);
  • 25 тепловізорів (17 - за кошти працівників ТМР);
  • 10 квадрокоптерів.
  • 5 ноутбуків, 4 принтери

Для допомоги Збройним силам України працівниками лікувальних закладів Тернопільської громади спрямовано майже 1,5 млн грн із заробітної плати.

Військовим госпіталям передано лікарські засоби, вироби медичного призначення та засоби індивідуального захисту на загальну суму 1443,5 тис. грн, військовим частинам - на суму 192,4 тис. грн. Необхідна допомога нашим захисникам на фронті надаватиметься Тернополем й надалі. Віримо у нашу перемогу. Слава Україні! Слава Збройним силам України!

Фахівці КП «Тернопільводоканал» виконують планові ремонтні роботи на масиві «Сонячний»

Четвер, 15 вересня 2022, 10:50

В рамках підготовки до осінньо-зимового періоду 14-15 вересня фахівці КП «Тернопільводоканал» виконують планові ремонтні роботи на масиві «Сонячний».

Напередодні тут було замінено орієнтовно 300 метрів основної гілки водопостачання цілого мікрорайону. Проклали її сюди ще на початку 70-х років, тож настав час замінити комунікації сучаснішими.

Працівники КП «Тернопільводоканал» виконають також перепідключення до оновленої нитки водопроводу два прилеглі багатоквартирні будинки, а також встановлять два нових пожежних гідранти Hawle.

Проведені роботи зведуть до мінімуму загрозу виникнення будь-якої аварії на цій ділянці мережі.

 

Сторінка 545 з 1427

«ПочатокПопередня541542543544545546547548549550НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер