images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Україна приєднається до зони роумінгу ЄС - фон дер Ляєн

Середа, 14 вересня 2022, 12:09

GETTY IMAGES

Глава Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн заявила, що Україна приєднається до зони роумінгу ЄС.

Про це вона оголосила у своєму щорічному зверненні "Про становище Союзу" в Європарламенті, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми введемо Україну в нашу європейську вільну зону роумінгу. Настав час це зробити", - сказала вона

Після Ради асоціації Україна-ЄС за підсумками засідання 5 вересня ЄС підкреслив своє зобов’язання вивчити можливості для довгострокової домовленості про скасування плати за роумінг між ЄС та Україною.

24 липня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна планує незабаром приєднатися до роумінгового простору ЄС.

У квітні оператори мобільного зв’язку з країн ЄС та України підписали спільну заяву, якою засвідчують наміри співпрацювати задля забезпечення доступного або й безкоштовного роумінгу між Євросоюзом та Україною. Представниця ЄК Катарина Матернова зазначала, що це може бути однією з перших підвалин для майбутньої угоди щодо роумінгу між Україною та ЄС.

 

У Херсоні й деяких районах області зникла електрика – ЗМІ

Середа, 14 вересня 2022, 11:57

У Херсоні та деяких районах Херсонської області зникла електроенергія.

Джерело: "Суспільне" з посиланням на своїх кореспондентів

Деталі: У Херсоні та деяких районах області зникла електроенергія, повідомили кореспонденти "Суспільного" близько 14:20.

Причини поки не відомі.

Перед цим у Херсонській області оголошувалася повітряна тривога.

Цьому передувало: 11 вересня електроенергія зникала в Харківській області та ще низці областей після того, як російська армія вдарила ракетами по Харківській ТЕЦ-5 і ще одному об'єкту під Харковом. 13 вересня у Харкові й області повторно зникало світло, бо вийшла з ладу резервна лінія.

ОЛЕНА РОЩІНА 

Зеленський приїхав у звільнений від росіян Ізюм

Середа, 14 вересня 2022, 11:51

ФОТО: СТРАТКОМ

Президент Володимир Зеленський прибув у деокупований Ізюм Харківської області.

Джерело: Зеленський у Telegramуправління стратегічних комунікацій ЗСУ, 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада

Дослівно Зеленський: "Раніше, коли ми дивилися вгору, завжди шукали синє небо. Сьогодні (14 вересня - редю), коли дивимося вгору, шукаємо тільки одне – прапор України.

Наш синьо-жовтий уже майорить у деокупованому Ізюмі. І так буде в кожному українському місті й селі. Рухаємося лише в одному напрямку – вперед і до перемоги".

Деталі: Повідомляється, що Зеленський наразі у звільненому українськими десантниками Ізюмі, де урочисто підняли державний прапор.

 
 
ФОТО: ТГ ЗЕЛЕНСЬКОГО
 
ФОТО: ТГ ЗЕЛЕНСЬКОГО
 
ФОТО: ТГ ЗЕЛЕНСЬКОГО
 
ФОТО: ТГ ЗЕЛЕНСЬКОГО

Крім того, в урочистостях прийняли участь представники ЗСУ та інших силових підрозділів, які декілька днів тому звільнили місто від російських окупантів.

На початку урочистостей присутні вшанували пам'ять загиблих захисників хвилиною мовчання, далі президент подякував воїнам за звільнені українські землі.

 
ФОТО 25 ОКРЕМА ПОВІТРЯНОДЕСАНТНА СІЧЕСЛАВСЬКА БРИГАДА
 
ФОТО 25 ОКРЕМА ПОВІТРЯНОДЕСАНТНА СІЧЕСЛАВСЬКА БРИГАДА
 
ФОТО 25 ОКРЕМА ПОВІТРЯНОДЕСАНТНА СІЧЕСЛАВСЬКА БРИГАДА

Передісторія: Місто Ізюм у Харківській області було окуповане з 2 квітня 2022 року російськими військами, 10 вересня росіяни відійшли з нього, залишаючи військову техніку.

Ізюм було сильно пошкоджено під час боїв. У ньому немає електрики, води та газу.

АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 

 

Оперативники Тернополя встановили особу чоловіка, який користувався чужою карткою.

Середа, 14 вересня 2022, 11:13

Впродовж трьох днів житель Хмельницької області користувався чужою банківською карткою. Електронний гаманець був безконтактний. Платіжний засіб власниця залишила в терміналі і чоловік скористався ним, оскільки картка була безконтактною.

Аби перевірити чи там є гроші, він купив товар за 50 гривень. Далі почав оплачувати й інші покупки. Загальна сума, яку хмельниччанин витратив на власні потреби за три дні, 8 тисяч гривень.

Власниця картки - пенсіонерка, 1947 року народження. Жінка карткою користується рідко, а мобільний телефон старий, тож смс-повідомлення вона не отримувала. Зникнення картки виявила за кілька днів і вже тоді з'ясувала, що на ній не залишилося грошей. За допомогою потерпіла звернулася до поліції.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами, працівники карного розшуку Тернополя встановили особу підозрюваного. Це - житель селища Ярмолинці, 1991 року народження. У скоєному він зізнався і каже, що поверне витрачені кошти.

Проте це не звільнить його від відповідальності. Чоловік відповідатиме у суді відповідно до ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Поліцейські розшукують шахрайку, яка виманила у жительки Чортківського району кошти за оренду неіснуючої квартири

Середа, 14 вересня 2022, 11:11

У шахрайську пастку потрапила 42-річна жителька Чортківського району. Жінка перерахувала незнайомці, яка обіцяла їй здати квартиру в Тернополі,  майже 5 000 гривень.

Як розповіла потерпіла, на одному із сайтів вона знайшла оголошення про здачу квартири в центрі Тернополя. Зателефонувала жінці, яка виставила допис. Під час спілкування орендодавиця попросила перерахувати їй завдаток за житло. Потерпіла двічі перекинула гроші на номер мобільного телефону, який продиктувала їй шахрайка. Загальна сума –  4 950 гривень.  Після цього аферистка вимкнула свій телефон і більше на зв’язок не виходила.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Поліцейські застерігають: не перераховуйте гроші на банківські картки і на мобільні номери до перегляду житла і знайомства з його орендодавцем. Потрібно вимагати від господаря помешкання пред'явити документи. І не тільки власний паспорт з пропискою, а й документи, що підтверджують право власності на житло. При пошуку квартири краще скористатися послугами фірм з нерухомості.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 546 з 1427

«ПочатокПопередня541542543544545546547548549550НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер