images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі демонтують три тимчасових споруди, які розміщені на проспекті Злуки

Середа, 14 вересня 2022, 11:10

14 вересня постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажів тимчасових споруд, які влаштовані на земельних ділянках комунальної власності без документів, що посвідчують право користування землею, спільно з управлінням муніципальної інспекції в процесі підготовки до демонтажу від’єднали від електропостачання три тимчасових споруди, які розміщені на проспекті Злуки (біля будинку №1 та біля ЗГТ «Текстильник») в м. Тернополі.

Власники тимчасових споруд не встановлені.

У зв’язку із технічною неможливістю провести демонтаж двох тимчасових споруд в цілісному вигляді, постійно діюча робоча демонтує їх шляхом розбору.

Демонтаж проведуть на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 07.09.2022 року  № 934 «Про усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування».

 

Близько 260 жителів Тернопільської громади отримають грошову допомогу

Середа, 14 вересня 2022, 11:06

14 вересня на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради прийнято рішення про надання грошової та безготівкової адресної допомоги мешканцям Тернопільської міської територіальної громади.

Так, відповідно до рішення, грошову допомогу отримають 257 тернополян на загальну суму 372 000 грн.

Ще восьми громадянам буде надано адресну безготівкову допомогу в розмірі 50% відшкодування оплати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання.

У ЄС і Британії готуються подати позови проти Google на 25 мільярдів євро

Вівторок, 13 вересня 2022, 10:40

Проти компанії Google готуються судові позови у Європейському Союзі та Великій Британії на загальну суму 25 мільярдів євро за звинуваченням у нечесній конкуренції на ринку цифрової реклами.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Компанію, яка є ключовим гравцем на ринку онлайн-реклами, звинувачують у зловживанні на ринку рекламних технологій, пов’язаних із координацією продажу рекламного простору онлайн.

Як пояснює Дам’єн Джераден з бельгійської юридичної фірми Geradin Partners, яка бере участь у підготовці позову в ЄС, через неконкурентну поведінку Google "місцеві та національні ЗМІ, які відіграють життєво важливу роль у нашому суспільстві, протягом тривалого часу зазнавали шкоди".

Аналогічний позов у Великій Британії до Апеляційного трибуналу з питань конкуренції планує подати в жовтні юридична фірма Humphries Kerstetter. Там кажуть, що через антиконкурентну поведінку Google протягом багатьох років інформаційні сайти і малий бізнес втратили приблизно сім мільярдів фунтів стерлінгів.

У Великій Британії позивачами автоматично будуть усі постраждалі сторони, тоді як у позові в ЄС, який буде подано в Нідерландах, потенційні заявники повинні самостійно звертатися для приєднання до позову.

На прохання про коментар Google лише зазначив, що його інструменти допомагають вебсайтам знаходити потенційну аудиторію, і лише у Великій Британії це принесло 700 тисячам підприємств додаткові приблизно 55 мільярдів фунтів стерлінгів.

Як повідомлялося, ірландська комісія із захисту даних оштрафувала Instagram на рекордні 405 мільйонів євро за порушення Загального регламенту захисту даних Євросоюзу.

Європейська правда

 

Пішохід, яка порушила ПДР, потрапила під колеса автомобіля.

Вівторок, 13 вересня 2022, 10:15

12 вересня під колеса автомобіля потрапила пенсіонерка. Аварія трапилася о 20:05 у Тернополі на вулиці 15 Квітня.

Водій автомобіля ВАЗ збив жінку, 1938 року народження. За попередніми даними, тернополянка переходила дорогу за межами пішохідного переходу.

Її бригада екстреної меддопомоги госпіталізувала до лікарні з забоями та іншими тілесними ушкодженнями.
У водія взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Триває слідство згідно зі статтею 286 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Злодія, який крав товар з крамниць, розшукали тернопільські поліцейські

Вівторок, 13 вересня 2022, 10:11

евідомий відвідувач викрав  товар – таке повідомлення отримали працівники поліції від працівників одного  з торгових закладів міста. Поліцейські  спіймали злодія.

Протиправне, як встановили правоохоронці, вчинив 46-річний місцевий житель. Зловмиснику тричі  вдавалося винести з магазинів дрібну побутову техніку: зарядні пристрої, навушники, електробритви. Під час чергової спроби винести з крамниці товар зловмисника затримали.

Чоловік в минулому вже притягувався до відповідальності за аналогічні злочини, не працює. Крадені речі ніс до ломбарду, або ж використовував для власних потреб.

За усіма фактами злочинів слідчі розпочали кримінальні провадження згідно ч. 4 статті 185( крадіжка) Кримінального кодексу України.  Поліцейські встановлюють причетність підозрюваного до інщих аналогічних протиправних діянь. Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 547 з 1427

«ПочатокПопередня541542543544545546547548549550НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер