images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліцейські застерігають від телефонних шахраїв: не розголошуйте зміст отриманого вами SMS-повідомлення іншим особам

П'ятниця, 09 вересня 2022, 10:18

У шахрайську пастку потрапила пенсіонерка з Харкова, яка наразі проживає у Тернополі. Після спілкування з телефонним незнайомцем з двох банківських карток жінки були викрадені кошти. Загальна сума – понад 40 000 гривень.

За допомогою харків’янка звернулася до співробітників Тернопільського райуправління поліції. Як розповіла, до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником однієї із мереж мобільного оператора. Він повідомив, що вишка мобільного зв’язку пошкоджена і номер жінки потрібно перевести на іншу станцію. Для цього попросив продиктувати йому пароль, який прийшов їй у SMS-повідомленні. Потерпіла виконала усі вказівки телефонного незнайомця. Невдовзі номер телефону жінки заблокували, а з двох банківських карток викрали усі кошти.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Будьте обережні, коли відповідаєте на дзвінок з незнайомого номеру та завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють. У жодному разі не розголошуйте зміст отриманого вами SMS-повідомлення та інші особисті дані іншим особам. Також не виконуйте на телефоні операцій за вказівками незнайомців. Встановіть ліміт на зняття коштів.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

\

 

Черговий аферист збагатився на довірі, поліцейські розшукують зловмисника

П'ятниця, 09 вересня 2022, 10:17

Купив мобільний у шахрая мешканець міста Монастириська. Схема злочину добре відома, проста, але й надалі дієва: оголошення, приваблива ціна, і обов’язкова оплата товару перед відправкою.

Значна знижка на недешевий ґаджет привабила потерпілого. На післяоплату,  продавець не погоджувався, але це не насторожило покупця і він погодився оплатити товар.

Новий айфон чоловік не отримав, натомість втратив майже 22 тисячі гривень.

За фактом шахрайства  слідчі розпочали кримінальне провадження, особу афериста встановлюють.

Нагадуємо: часто шахраї в мережі не продають жодного товару, а створюють фейкові лоти з продажів, або ж навіть цілі сторінки відомих онлайн-платформ.  Жертва реагує на привабливу ціну або ж на дефіцитний товар і потрапляє в  шахрайську схему.

Продавець такого «товару» просить передоплату, або під різними приводами буде дізнаватися дані Вашої картки.

Правоохоронці радять  не перераховувати гроші наперед ні за доставку, ні за сам товар, перевіряти банківські картки, телефони та сумнівні посилання на сайти кіберполіції у розділі "Stop fraud", адже шахраї вже можуть знаходитися у відповідній базі: https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


У аварії на Тернопільщині травмувався неповнолітній мотоцикліст.

П'ятниця, 09 вересня 2022, 10:09

Із тілесними ушкодженнями до лікарні Копиченець бригада екстреної медичної допомоги 8 вересня госпіталізувала 15-річного місцевого жителя.

Травми юнак отримав в дорожньо-транспортній пригоді. Про неї на лінію "102" повідомили лікарі медзакладу. На місце аварії виїжджала слідчо-оперативна група.

За попередньою інформацією, близько 19:00 водій автомобіля Skoda Octavia під час розвороту врізався в мотоцикл KTM 390 DUKE. Десятикласника госпіталізували, а у водія авто взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/u-avariji-na-ternopilshhini-travmuvavsya-nepovnolitnij-motocziklist909/

 

Спецслужби РФ створили фейковий сайт Зеленського для німців – ОП

Четвер, 08 вересня 2022, 11:46

ФОТО З FACEBOOK OП

Російські спецслужби створили для німецької аудиторії фейковий сайт Володимира Зеленського, щоб дискредитувати президента України.

Джерело: пресцентр Офісу президента з посиланням на дані української розвідки

Деталі: За інформацією Головного управління розвідки, спецслужби РФ створили фейковий інтернет-портал для дискредитації Зеленського у країнах Західної Європи. Зокрема, 7 вересня з’явився такий сайт для німецької аудиторії. Його запуск мав відбутися 30 вересня.

В ОП наголошують, що на офіційних ресурсах Офісу Президента немає жодної інформації про цей сайт. Крім того, портал створений для привласнення коштів під виглядом фонду допомоги Україні.

Дослівно ОП: "Закликаємо українців і міжнародну спільноту не довіряти російським фейкам і брати до уваги інформацію виключно з офіційних сторінок президента України та Офісу глави держави".

Нагадаємо: У серпні розвідка повідомила, що російські спецслужби створили фейковий сайт так званого "Фонду Зеленського" та підготували широку медійну кампанію для дискредитації президента України.

Країни Балтії та Польща закриють в’їзд російським туристам

Четвер, 08 вересня 2022, 11:33

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО, GETTY IMAGES

Країни Балтії та Польща з 19 вересня запроваджують жорсткі обмеження на в'їзд для громадян Росії з шенгенськими туристичними візами, незалежно у якій країні вони видані.

Про це повідомили члени уряду Естонії на прес-конференції у четвер, пише "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"Разом із Латвією, Литвою та Польщею ми хочемо суттєво обмежити в'їзд громадян Росії, метою яких є туризм. Сьогодні ми разом із прем'єр-міністрами Латвії, Литви та Польщі зробимо заяву з цього приводу. Ми вже оцінили це як необхідне", - заявила прем'єр-міністр Кая Каллас.

Каллас виділила питання безпеки як одну з причин введення обмежень на в'їзд, оскільки Естонія не може контролювати всіх, хто прибуває. Вона зауважила, що обмеження повинні передбачати винятки для тих, хто відвідує членів сім'ї, дисидентів та власників посвідок на проживання.

Каллас також зазначила, що оскільки авіасполучення було призупинено через введені проти Росії санкції, на прикордонні з Росією країни лягло дуже велике навантаження.

Глава МЗС Естонії повідомив, що балтійська країна закриє в’їзд для російських туристів з 19 вересня.

"Естонія має політичну волю, яку ми реалізуємо у правовому полі. У ніч з 18 на 19 вересня почне діяти заборона на в'їзд до Естонії через шенгенський зовнішній кордон для громадян РФ, незалежно від того, яка країна видала шенгенську візу", – сказав міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу.

Глава МЗС Латвії напередодні повідомив що Литва, Латвія та Естонія домовились суттєво обмежити в’їзд росіян, у яких є чинні шенгенські візи.

У вівторок Європейська комісія оприлюднила пакет проєктів рішень про зміну візових правил для громадян РФ. Про те, що є та чого бракує у планах Євросоюзу, читайте в статті Що змінить рішення ЄС про візи для росіян та чому воно не має задовольнити Україну.

 

Сторінка 550 з 1427

«ПочатокПопередня541542543544545546547548549550НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер