images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі відбулась акція пам’яті «Ціна Незалежності»

Понеділок, 29 серпня 2022, 13:43

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. З цієї нагоди у тернопільському парку імені Тараса Шевченка відбулась акція пам’яті «Ціна Незалежності».

Світлу пам'ять полеглих за свободу нашої країни військовослужбовців вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної стели «Воїнам, загиблим за волю України».

«Понад вісім років ми ховаємо найкращих синів і дочок нашої країни. І сьогодні цвіт нашої нації знову на передовій, де ціною власного життя, кров'ю та потом захищають нашу державність та незалежність. І вони є справжніми Героями та прикладом для всіх. Вони немов жива стіна, яка стала щитом між добром і злом, між світлом і темрявою, між цивілізацією і розвитком та між мороком, темрявою і злом, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Сьогодні вкотре дякуємо матерям та батькам, за те що виховали справжніх патріотів. Чудово розуміємо, що словами не повернути дітей, чоловіків, батьків. Але хочемо, щоб ви знали та розуміли, вони є справжніми героями та прикладом для всіх. Колись нас виховували на прикладі упівців, січових стрільців, натомість прийдешнє покоління буде виховуватись на прикладі сучасних захисників. Ми завжди будемо вдячні їм за незалежність. Щиро зичу усім нам якомога швидшої перемоги, миру, спокою на усій території нашої країни».

Висловлюємо щирі співчуття сім’ям загиблих. Світла пам’ять і вічний спокій Героям.

Слава Україні!

 

Для школярів окупованого Маріуполя проведуть урок, де "навчатимуть любити РФ" – радник мера

Понеділок, 29 серпня 2022, 13:18

У школах тимчасово окупованого українського Маріуполя 12 вересня пройде окремий антиутопічний "урок"  "Разговор о важном".

Школярів навчатимуть "как надо Родину любить", повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

За його даними, дітям хочуть нав'язати пропаганду, якою Росія "годувала" своїх громадян і намагалася нав'язати світу від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Зокрема, маріупольським школярам планують у звичній для РФ манері "пояснити", чому їхнє місто вирішили "визволити".

"Урок, де будуть навчати "как надо Родину любить", "чому російські бомби, що знищили життя маріупольських дітей – це добро", а також "чому розтрощене місто та тисячі загиблих, у тому числі дітей – це визволення", – наголошує Андрющенко.

Фото: gpointstudio/Depositphotos

Водночас для учнів 5-11 класів проведуть окремий "урок", присвячений війні, мета якого нібито:

"Пробудження інтересу до вивчення вітчизняної історії та культури, виховання громадянськості та патріотизму, формування та конкретизація поняття "Батьківщина", усвідомлення власного ставлення до неї; формування уявлення про культурну та історичну єдність російського народу та важливість його збереження".

Ще однією задекларованою метою псевдопросвітницького уроку є "формування громадянської ідентичності та гордості за свою країну".

"І все б нічого, але є логічне питання: до чого тут український Маріуполь?", – наголошує радник мера.

 За словами Андрющенка, першим батькам, які потрапили на "перекличку", уже повідомили про персональну відповідальність за участь дітей в "Разговорах о важном".

Нагадаємо, раніше Андрющенко повідомляв, що у Маріуполі окупанти залякують батьків і змушують віддавати дітей до місцевих шкіл.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

Литва збудувала паркан на кордоні з Білоруссю для захисту від мігрантів

Понеділок, 29 серпня 2022, 13:03

Литва завершила будівництво огородження на кордоні з Білоруссю для захисту від нелегальної міграції.

Це підтвердила агентству BNS у понеділок компанія EPSO-G, яка реалізує проєкт, пише "Європейська правда".

На ділянках протяжністю близько 502 км встановлено фізичний бар’єр – огорожу та колючий дріт.

 "Цими вихідними команда підрядників, зібрана EPSO-G, встановила останні заплановані сегменти огорожі на кордоні з Білоруссю", -  повідомив агентству Антанас Бубнеліс, менеджер з комунікацій компанії.

Пізніше прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте повідомила, що спеціальна комісія підтвердила завершення робіт, хоча "є ще деякі речі для завершення документів". Тому комісія має провести ще одне засідання, щоб підтвердити формальне завершення проєкту.

Водночас вона підкреслила, що цей бар'єр не є "тим, що абсолютно може захистити державу від нелегальної міграції". Тому, за її словами, необхідно прискорити до кінця року заходи зі спостереження за кордоном

 Загальна протяжність кордону Литви з Білоруссю становить 679 км, понад 100 км кордону проходять по берегах річок і озер.

Побудувати загородження на кордоні вирішили після минулорічного напливу нелегальних мігрантів з Білорусі. Литва звинувачувала в організації хвилі мігрантів режим Лукашенка і назвала її гібридною атакою.

Останнім часом знову зросла кількість мігрантів, які намагаються перетнути литовський кордон.

У червні Польща збудувала 140-кілометрову стіну на кордоні з Білоруссю.

 

57 тисяч українських дітей планують піти до чеських шкіл у новому навчальному році

Понеділок, 29 серпня 2022, 12:57

57 тисяч українських дітей записані до чеських шкіл у новому навчальному році.

Такі дані навів міністр освіти Чехії Володимир Балаш, пише "Європейська правда" із посиланням на Euractiv.

За оцінками, на початок червня на території Чехії перебувало 130 тисяч українських студентів та дітей. Проте досі неясно, скільки дітей почнуть відвідувати школу.

Місткість шкіл має бути достатньою у більшості місць у Чехії завдяки поправці до закону під назвою Lex Ukraine II, що дозволяє директорам створювати окремі класи.

Згідно зі статистикою Міністерства освіти, на 2021-2022 навчальний рік загалом зараховано близько 965 тисяч учнів початкової школи.

Минулого навчального року лише невелика частина українських дітей відвідувала заняття – 19% дітей було зараховано до дитячих садків, а 38% – до початкової школи.

Кількість українських біженців, які знайшли захист у Чехії, становить близько 400 тисяч людей.

Logitech покидає ринок Росії – ЗМІ

Понеділок, 29 серпня 2022, 12:54

 
GETTY IMAGES

Швейцарська компанія Logitech, яка виробляє клавіатури, компʼютерні мишки та веб-камери йде з російського ринку.

Про це повідомляє CNews з посиланням на власні джерела.

Працівники російського представництва відпрацюють останній робочий день 31 серпня.

Logitech виробляє не лише клавіатури, миші, колонки, геймпади, джойстики та інше обладнання для геймерів, а й гарнітури та камери, необхідні для відеоконференцзвʼязку.

У Logitech не прокоментували інформацію про свій вихід з російського ринку. У квітні компанія призупинила постачання своєї продукції в Росію через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Нагадуємо:

Американська корпорація Dell повністю покидає російський ринок, компанія є одним з найбільших виробників комп’ютерів та найбільшим постачальником серверів у РФ.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

 

Сторінка 565 з 1426

«ПочатокПопередня561562563564565566567568569570НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер