images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Жителька Тернопільщини втратила 12 000 гривень

П'ятниця, 26 серпня 2022, 10:20

Правоохоронці Тернопільщини продовжують документувати факти шахрайств пов’язаних з привласненням грошових коштів з чужих банківських рахунків. 50-річна заявниця намагалася оформити фінансову підтримку від міжнародних організацій, а потрапила в шахрайську пастку.

Аферисти створюють різноманітні сайти з інформацією про виплату матеріальної допомоги. В повідомленні шахраї вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

В таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадяни, вказуючи конфіденційні дані та автоматично передають їх шахраям. Володіючи такими даними зловмисники без труднощів привласнюються гроші.

Від такої афери й потерпіла жителька Борщівщини. З її банківського рахунку зникло 12000 гривень. За даним фактом слідчі територіального підрозділу поліції  відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Кіберполіцейські вкотре закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту - один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

На вулицях Тернополя продовжуються локальні поточні ремонти дорожнього покриття

П'ятниця, 26 серпня 2022, 09:42

Завдяки сприятливим погодним умовам цими днями працівники підрядних організацій продовжують виконувати у Тернополі локальні поточні ремонти дорожнього покриття, відновлювати покриття у міжквартальних проїздах, на прибудинкових територіях та тротуарах.

Так, на перетині вулиць Івана Мазепи–Дружби–Чумацька–дамба Тернопільського ставу тривають роботи з фрезерування та асфальтування  раніше підготовлених ремонтних карт. На цій ділянці після завершення усіх робіт буде запроваджено нову схему організації дорожнього руху.

В межах виконання поточного ремонту дорожнього покриття, проводиться підготовка ремонтних карт та асфальтування й на вул. 15 Квітня.

На вул. Андрея Шептицького завершуються роботи з відновлення підходів до автомобільного моста через р. Серет, де сьогодні наносять гідроізоляцію монолітної розподільчої плити.

Окрім того, у місті триває влаштування котловану дощового колектора на вул. Галицькій і транспортній розв’язці вулиць Збаразька – Галицька – Вояків дивізії «Галичина» – Бродівська.

На зупинці громадського транспорту, що на вул. Антіна Манастирського, проводиться відновлення елементів благоустрою, зокрема триває влаштування посадкового майданчика фігурними елементами мощення.

На ділянці від вул. Олени Теліги до вул. Івана Котляревського, 24 тривають роботи з відновлення покриття тротуару, де наразі підрядники демонтували старі бордюри та влаштовують нові.

Паралельно у Тернополі триває ремонт дворів та міжквартальних проїздів за адресами: вул. Івана Мазепи, 1; вул. Іванни Блажкевич, 5; вул. Торговиця, 14–18; вул. Галицька, 41; вул. Олександра Смакули, 1; вул. Лесі Українки, 29.

Повітряна тривога у День Незалежності лунала 189 разів і сягала 14 годин

Четвер, 25 серпня 2022, 10:39

Повітряна тривога у День Незалежності України сумарно була оголошена 189 разів і тривала від 3-х до 14-ти годин у різних регіонах.

Джерело: два Telegram-канали "Карта повітряних тривог"

Деталі: Повітряні тривоги 24 серпня лунали від 6 разів у західних областях України до 12-ти у Полтавській і Кіровоградській областях. У Києві сигнал тривоги у День Незалежності вмикався 7 разів.

Кількість та тривалість повітряних тривог за 24.08.2022
Кількість та тривалість повітряних тривог за 24.08.2022

За тривалістю найдовші тривоги були у Запорізькій (14 годин), Дніпропетровській (13 годин) та Харківській (11 годин) областях. У Луганській області повітряна тривога без упину.

Тривалість та кількість сигналів тривог за 24.08.2022
Тривалість та кількість сигналів тривог за 24.08.2022

Також були повідомлення про фейкові замінування об'єктів інфраструктури у Вінниці, Рівному, Львові, Хмельницькому й Києві.

Водночас, повідомляється, що 24 серпня були вибухи на окупованих росіянами територіях:

  • Токмак, Запорізька область (склад боєприпасів росіян);
  • Ровеньки, Луганщина (база окупантів);
  • Каховський район, Херсонщина (база російських військових);
  • Чаплинка, Херсонщина (склад боєприпасів та база окупантів);
  • Бериславський район, Херсонщина (інформація уточнюється).
  • ОЛЕНА РОЩІНА
 

Під Мелітополем підірвали штаб із підготовки "референдуму" – ЗМІ

Четвер, 25 серпня 2022, 10:28

Вночі 25 серпня під Мелітополем сили опору підірвали штаб із підготовки до псевдореферендуму.

ДжерелоРІА Мелітополь

Деталі: За інформацією видання, вибух пролунав у селищі Приазовське Мелітопольського району приблизно о 1:30 ночі.

Повідомляється, що у будівлі штабу з підготовки до псевдореферендуму також розташовувався пункт видачі російських паспортів.

За даними видання, це викликало паніку у колаборантів, оскільки вони зрозуміли, що оформляти паспорти та готується до референдуму небезпечно для життя.

Наразі на місці події чергують військові поліцейські – до будівлі нікого не підпускають.

ІРИНА БАЛАЧУК 

Понад 300 мільйонів сина Януковича передали на потребу ЗСУ

Четвер, 25 серпня 2022, 10:13

Суд передав понад 300 мільйонів гривень коштів арештованих коштів ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" сина президента-втікача Віктора Януковича Збройним силам України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Власником 100% акцій банку з 2011 року був старший син колишнього президента.

"Працівники банку намагались приховати походження готівкових коштів цієї фінустанови. Адже гроші не мають законного джерела походження. Тож банківські робітники, за допомогою фінансових операцій легалізовували доходи, які були отримані злочинним шляхом", – йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування прокурори Офісу Генерального прокурора наклали арешт на грошові кошти службових осіб "Всеукраїнського банку розвитку" та безпосередньо кошти сина експрезидента.

Потім судовими рішеннями ці гроші були передані АРМА. Наразі суд постановив відправити зазначені кошти Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України.

В результаті 304 мільйона гривень зараховані на спеціальний рахунок для забезпечення обороноздатності України.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

 

Сторінка 574 з 1430

«ПочатокПопередня571572573574575576577578579580НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер