images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Dodge припинить випуск маслкарів Charger та Challenger

Четвер, 18 серпня 2022, 10:26

 
CEM OZDEL/ANADOLU AGENCY/GETTY IMAGES

Американський автовиробник Dodge після 2023 року припинить випускати спортивні моделі Charger та Challenger через перехід до виробництва електрокарів.

Про це повідомляє Stellantis, материнська структура Dodge, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми відзначаємо кінець епохи та початок нового світлого електричного майбутнього", - написав глава Dodge Тім Куніскіс.

Charger і Challenger відомі своєю високою витратою палива (майже 12 літрів на 100 км, за даними Kelly Blue Book) та великим обсягом викидів парникових газів.

Однак існує ймовірність, що автолюбителі побачать оновлені версії улюблених моделей в форматі електрокарів. Зокрема, раніше Stellantis анонсував появу "першого у світі електричного маслкара" у 2024 році.

Dodge випускає Challenger з 1970 року, Charger – з 1966 року.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

 

"Вільні, Незламні, Непереможні": Смілянський показав марку до Дня Незалежності. ФОТО

Четвер, 18 серпня 2022, 10:07

"Укрпошта" до Дня Незалежності України, який припадає на півріччя повномасштабної війни, випустить блок-марку під назвою "Вільні, Незламні, Непереможні" з конвертом.

Про це повідомив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський, опублікувавши ескіз марки.

Як пояснив гендиректор компанії, терміни були "дуже стислі", тому марка вийде обмеженим тиражем в 1 мільйон примірників. Марка "Вільні, Незламні, Непереможні" – робота художника Антона Хрупіна.

"Але я впевнений, що всі поціновувачі філателії зможуть її придбати й додати до колекції з нагоди Дня Незалежності, яку щороку можна буде доповнювати новими марками від Укрпошти", – підкреслив Смілянський.

Нова марка від Укрпошти "Вільні, Незламні, Непереможні". Фото: Ігор Смілянський

У центрі марки до Дня Незалежності зображено українського захисника. А також жінок, одна з яких знаходиться у зруйнованому окупантами будинку; розбомблений маріупольський театр з написом "діти", а також закривавлена іграшка з вокзалу Краматорська, дитяча коляска та валізи.

"Цього року для нас це не просто додатковий вихідний, а нагадування усьому світу, як дорого коштує людська свобода. 24 серпня маємо свого роду символізм – рівно 6 місяців, як Україна знову змушена захищати свою незалежність від ворогів у війні, яка насправді триває не півроку, не 8, не 100 і навіть не 300 років", – наголошує Смілянський.

Він додав, що деталі запуску марки "Укрпошта" оголосить тільки напередодні Дня Незалежності 24 серпня через "підвищену увагу" з боку ворога.

"Бо наші сусіди, як у тій приказці: бачать чуже під лісом, а не бачать своє під носом. Тож через підвищену увагу до нас з боку "асвабадителей" змушені контролювати безпекову ситуацію", – пояснив гендиректор "Укрпошти".

Нагадаємо, як повідомляв раніше Ігор Смілянський, загалом у серпні "Укрпошта" випустить дві нові марки. Друга тематична марка буде присвячена чернігівському псу-саперу Патрону.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

Мешканка Тернопільщини хотіла отримати фінансову допомогу, але втратила гроші. Поліцейські застерігають, як не стати жертвою шахрайства.

Четвер, 18 серпня 2022, 10:02

Інформація про можливість отримати допомогу від державних установ чи міжнародних організацій, активізувала не лише заявників, а й шахраїв. Людям  надходять різні повідомлення про виплати  з посиланням, за яким можна подати заявку. У результаті з картки зникають кошти.

В телеграм-каналі мешканка Чотрківського району побачила інформацію про виплати для українців допомоги  від ООН. В цьому повідомленні було зазначено посилання на фішинговий сайт, щоб пройти опитування та заповнити персональні дані  для отримання коштів. Жінка виконала всі вказівки, сподіваючись отримати гроші. Натомість втратила свої. Лише наступного дня жертва помітила, що з її банківської картки  зникли майже 40 тисяч гривень. Довелося звертатися в поліцію. У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють усі обставини правопорушення та особу зловмисника.

Застерігаємо: ніколи не переходьте за такими посиланнями. Жодний банк чи організація  не створювали каналів та ботів для виплат у телеграмі або інших месенджерах у яких потрібно вводити конфіденційні дані,  номери карток, PIN-коди та паролі.

Фішингові сайти можуть бути двійниками справжніх сайтів. Тому краще не переходити за жодним посиланням, а шукати офіційний  сайт «єДопомога»  чи сайт банку через пошукову систему..

Застережіть від подібних шахрайств  своїх родичів!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Поліцейські просять зголоситися осіб, у котрих вимагали неправомірну вигоду за місце для поховання /

Четвер, 18 серпня 2022, 09:52

16 серпня оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області та слідчі слідчого управління обласної поліції затримали працівника спеціалізованого комунального підприємства Тернопільської міської ради під час отримання неправомірної вигоди.

Фігурант вимагав та отримав 65 000 гривень за резервування місця для поховання на території «Микулинецького кладовища». Зазначену суму поліцейські вилучили на місці затримання.

Для об’єктивного розслідування справи поліцейські просять звертатися осіб, у котрих вимагали хабарі за місце для поховання на кладовищі за номером телефону  096-54-24-921.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


У різних мікрорайонах Тернополя тривають локальні поточні ремонти дорожнього покриття

Четвер, 18 серпня 2022, 09:51

У Тернополі продовжується виконання поточних ремонтів дорожнього покриття з метою уникнення аварійних ситуацій та запобігання утворень глибоких вибоїн, а також - відновлення елементів благоустрою.

Так, від початку тижня активні ремонтні роботи ведуться на транспортній розв’язці вулиць Івана Мазепи-Дружби-Чумацька-дамба Тернопільського ставу. Наразі працівники підрядної організації проводять там роботи з демонтажу бордюрів, влаштують корито фартуха та його бетонування.

Триває влаштування котловану дощового колектора на вул. Галицькій і транспортній розв’язці вулиць Збаразька -Галицька -Вояків дивізії «Галичина» - Бродівська.

На зупинці громадського транспорту, що вул. Антіна Манастирського, проводиться відновлення елементів благоустрою, а саме – влаштування посадкового майданчика фігурними елементами мощення та оновлення бордюрів.

На вул. Андрея Шептицького влаштовується тротуар на підходах до автомобільного моста через р. Серет.

Окрім ремонту об’єктів шляхово-мостового господарства, ремонтуються у Тернополі й двори та міжбудинкові проїзди за адресами: вул. Івана Мазепи, 1, вул. Іванни Блажкевич, 5, вул. Галицька, 41, вул. Олександра Смакули, 1, вул. Михайла Грушевського, 5, вул. Лесі Українки, 29 та проїзд на вул. Торговиця, 14-18.

 

Сторінка 577 з 1430

«ПочатокПопередня571572573574575576577578579580НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер